Van de week las ik iets in de krant wat ik natuurlijk allang wist. Vrouwen rijden veel milieubewuster dan mannen. Nu wil ik het liefst gelijk triomfantelijk dit nieuws aan mijn vriend vertellen, maar ik ben zo subtiel om de krant ’toevallig’ op de pagina van dat bericht open te laten liggen. Helaas komt hij aanlopen en vouwt de krant dicht, zonder ernaar om te kijken. Hij moppert nog wat over ’de krant laten slingeren’ maar ik ben met mijn gedachten alweer bij het bericht. Hij moet en zal het weten. Altijd moet ik het horen. “Nee schat, je mag hier geen 120.” Zeikerd. Hoe kon ik nu weten dat ze hier ook al de 30 kilometerzones hebben ingevoerd?!

Meneer kan het gewoon niet hebben dat ik mijn rijbewijs heb gehaald. Het tast zijn mannelijkheid aan om te weten dat ik nu ook de auto mee mag nemen. Oké, het duurde even en ik heb een stuk of vijf keer afgereden (ben gestopt met tellen), maar ik heb het nu. Het gaat om het resultaat, toch? En ach, een deukje meer of minder. Wat maakt het nu in wezen uit?

“Zou je je ruitenwisser niet eens aan doen?”
“Waarom? Ik zie alles nog perfect!”

Hij zegt dat als hij later een mooie patserbak heeft gekocht, ik er zeker niet in mag rijden. Maar zoals het er nu voorstaat, zal ik het gewenste bedrag wat nodig is om een patserbak te kopen toch eerder bereiken dan hij, dus hij kan beter wat meer bij me slijmen in plaats van mijn rijkunsten af te kraken. En daarnaast maakt hij wel gebruik van mijn rijkunsten als we naar een feestje gaan. Dan mag ik wel rijden en de BOB zijn, terwijl hij het ongegeneerd op een zuipen (het is geen drinken meer te noemen) zet. De krant met het milieuvriendelijke-vrouwen-nieuws had ik vannacht meegenomen voor een goed gesprek in de auto, maar dat lijkt me nu meer iets voor morgenochtend als hij toch al een kater heeft. Want zelfs als hij laveloos naast me in de auto zit, weet hij nog commentaar te geven.

“Schatjuuuh, jmoe je gurdol omdoen.”
“Roooooooooowwwwd tiz geen grrroen.”
“Diej weggg iz afgsloten!!”
“Je ben aan ut spoowkrije!!”

Nou ik heb er schoon genoeg van. Het is midden in de nacht en die weg is gewoon sneller. Ja oké, je hoort eigenlijk aan de andere kant van de weg te rijden, maar hij wil toch ook zo snel mogelijk naar huis? Ik stop langs de kant en open zijn deur. Laveloos of niet. Hij loopt maar naar huis. De krant met het nieuws over milieuvriendelijk rijdende vrouwen smijt ik achter hem aan. Heeft ‘ie wat te lezen onderweg.


11 reacties

DriekOplopers · 25 april 2006 op 18:12

Vrouw achter het stuur is beter voor het milieu? Pas maar op met dat milieu: deze week in Amsterdam wéér een kroegbaas doodgeschoten…

😀

Driek

Li · 25 april 2006 op 20:18

Zo, dat heb je goed aangepakt Chantal. In de berm dumpen die handel!

[quote]Nee schat, je mag hier geen 120.” [/quote]
Zoals altijd zit er weer een lekkere vaart in je column.

Li

hilco · 25 april 2006 op 22:12

Een super leuke column, vooral omdat het heel herkenbaar is… Vooral het stukje over de BOB.

😀 😀

Ma3anne · 26 april 2006 op 00:11

[quote]Hij zegt [u]dat als[/u] …[/quote]
Op deze lelijke zinsconstructie na een gezellige column.
Blij dat ik rij zonder vent naast me. 😉

wendy77 · 26 april 2006 op 09:02

Mag ik vragen Ma3anne, wat er zo lelijk is aan die zinsconstructie?
(ik vraag het puur om van te leren, want zulke zinnen zou ik zelf namelijk ook kunnen gebruiken en ik vind het zelf absoluut niet storend)

Chantal, sorry voor het offtopic gaan, maar dan nu de reactie op je column.

Ik vind deze echt helemaal SUPER!!! Echt een toppertje. Heb vreselijk gelachen en idd zeer hrknbr 😛

:kiss:

Ma3anne · 26 april 2006 op 09:55

Off Topic @Wendy:
In het kort:
De dat/als-constructie is niet mooi, omdat ‘dat’ en ‘als’ in dit geval beide voegwoord zijn en het ongebruikelijk is twee voegwoorden achter elkaar te plaatsen.
Ik kan er nog meer over zeggen, maar dat zou hier helemaal off off topic topic worden. 🙂

Retehip · 26 april 2006 op 13:10

Leuke column weer 🙂

je moet je milieubewuste rijgedrag nog wel een keertje bewijzen 😉

KawaSutra · 26 april 2006 op 23:06

Die opmerkingen tussendoor komen wel heel bekend voor. Knap dat hij dat allemaal nog in de gaten had! En vervolgens ook nog zo netjes onder woorden brengen. Goeie vent, hij geeft tenminste om je. 😀

Mup · 26 april 2006 op 23:58

Echte liefde, en dan bedoel ik niet vrouwen en auto’s, maar refereer ik aan kawa’s reactie:-)

Groet Mup.

Dees · 27 april 2006 op 11:37

Zulke gedrag moet je echt in een zo vroeg mogelijk smoren en consequent zijn he, de volgende keer weer de berm in 😉 😀

Ps. Denk een beetje aan de watjes (en datjes).

Nana · 28 april 2006 op 12:09

Heel herkenbaar, behalve dit: als hij niet mee rijdt en dronken de weg naar huis oplepelt, kom ik niet thuis. Maar dan moet ie niet grappig gaan doen, als ik vraag waar moet ik heen, want dan zet ik hem er de volgende keer ook uit. Bedankt voor de tip! 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder