Wie kan mij vertellen waarom ‘Boer zoekt vrouw’ als programma zo succesvol is?
Nog geen vijf minuten geleden ben ik van de bank weggetreiterd door Yvon Jaspers.
Het concept is simpel, je zoekt een stuk of wat autistische agrariërs, doet alsof het uberhippe superboeren zijn en lokt honderden, duizenden vrouwen uit om ze brieven te schrijven. Vanaf dat moment wordt het lachen, want dan begint het grote zwijgen. Schitterende beelden van een knoestige boer, die met z’n arm in een koe staat te roeren en ondertussen onduidelijke dingen over diepgaande relaties stottert. Of de landbouwende broer van Philip Freriks, die ongegeneerd met een aardappel in z’n hand een beetje vragend om zich heen kijkt.
En dan komen daar die honderden uitgerangeerde vrouwen, van wie in het eerste shot al duidelijk is dat zij al alles geprobeerd hebben, maar toch echt definitief door de maatschappij verstoten zijn. En de boeren kiezen dan uiteindelijk uit al die vrouwen een aantal kandidaten die ik stuk voor stuk alleen met een hooivork zou aanraken.

Bedenk daar dan bij dat dit het best bekeken programma van de zondagavond is, dan kun je maar één conclusie trekken; we hebben in Nederland geen flauw idee meer wat we met ons leven aanmoeten.
Vroeger ging je als het allemaal niet meer wist gewoon het klooster in om een tuchtig en vroom leven te leiden. Tegenwoordig is dat ook niet echt meer een optie, al zitten de kloosters nog steeds vol met mensen die zelfs in kinderdagverblijven niet meer aan het werk komen, en die echt geen idee meer hebben wat ze aan het doen zijn.

Yvon liet zojuist drie infantiele broers zien, die samen een achterlijk keuterboerderijtje runnen. In plaats dat we als maatschappij dan zeggen van ‘ho ’s even, misschien is het beter als deze mensen zich niet voortplanten’, bedenken we een programma dat er voor zorgt dat zelfs zij kans hebben op nageslacht. Van mijn belastingcenten nog wel, want het is publieke omroep he?

In de nabije toekomst zal Yvon Jaspers worden herinnerd als de vrouw die in haar eentje de mongolisering van ons land op poten zette.
Wie wil er trouwens überhaupt zien dat boeren vrouwen zoeken? En waarom geen electriciens? Wat interesseert het mij nou helemaal dat varkenshouders ’s avonds eenzaam zijn? Wat maakt het ook in godsnaam uit, ik wil geen eenzame boer zien, ik wil ’s avonds een schnitzel op m’n bord zien. Eenzaam of niet, het smaakt er niet minder om.
Als dit het beste is dat de publieke omroep te bieden heeft, dan wil ik m’n geld terug. Kunnen we dan mooi in het onderwijs steken, om te voorkomen dat er ooit nog iemand zo intens stom wordt als Yvon Jaspers met dat kloteprogramma van d’r.
Het hele gedonder heeft maar één voordeel; je bent blij als het weer maandag is.


13 reacties

Mien · 22 december 2010 op 07:40

Mooi debuut @ CX DWteH.
Staat zeker voor Dirk Willem te Haarlem. 😀

Waarom dit programma zo’n hoge kijkcijfers heeft en waarom er zoveel Nederlanders naar kijken is alleen maar beeldend verklaren. Klik [b][url=http://www.lucasbremmers.nl/media/zigeuner.jpg]hier[/url][/b].

Mien (pinkt een traantje weg)

lisa-marie · 22 december 2010 op 09:00

Goed debuut!
ik kijk nooit naar dit programma maar ga dat nou toch maar eens doen 😀

sylvia1 · 22 december 2010 op 09:36

Sprankelend debuut! En eigenlijk geef je zelf het antwoord op je vraag, uitgerangeerde vrouwen plus achterlijke boeren = kijkcijfersucces. In deze Oh Oh Cherso tijd sta ik nergens meer van te kijken… Welkom op CX.

Prlwytskovsky · 22 december 2010 op 10:39

Schitterend verhaal, prachtig. Smakelijk zitten lachen, en ook over je heerlijk manier van schrijven.

Van harte welkom op CX. :duimop:

embee · 22 december 2010 op 11:13

Goed en geestig debuut! :hammer:
Welkom!!

Embee

Avalanche · 22 december 2010 op 11:44

Sorry, maar ik vind het een draak van een column. Heeft vast te maken met het feit dat ik lang tot het leger vrouwen behoord heb, dat door jou bestempeld wordt als ‘uitgerangeerd’.

Toch welkom hier 😀 .

LouisP · 22 december 2010 op 11:58

“En de boeren kiezen dan uiteindelijk uit al die vrouwen een aantal kandidaten die ik stuk voor stuk alleen met een hooivork zou aanraken.”

Is wel een grappige zin, in een goedgeschreven stuk maar begrijp de reactie van Avalanche wel!
Het is absoluut niet zo dat er in die groep die jij aanhaalt geen bijzondere en/of mooie of vrouwen met een hoge aanrakingsfactor bij zitten.
Of bij zaten!

louis

pally · 22 december 2010 op 12:31

Zeker een prima debuut, DW! Schrijven kun jij. Qua inhoud mmm kweenie… Jij bent zeker een nog jong sportschoolfilmstermodel, dat toch misschien een beetje genuanceerder gaat denken als je op de uitrangeerleeftijd komt ;-).
Maar ja, aan de andere kant: voor een column is extreem meestal wel lekker…
welkom op CX,
groet van Pally

Harrie · 22 december 2010 op 13:28

Ik zoek ook nog een vrouw voor in mijn bos.
Kunnen ze daar geen programma over maken.

Anti · 22 december 2010 op 18:01

Ik vind het eerlijk gezegd vooral een gemakkelijk afzeikstuk, op de ‘met lange halen snel thuis’ manier. Ik heb zelf helemaal niks met boer zoekt vrouw, maar volgens mij scoort het zo goed omdat het een van de weinige programma’s is die (ook minder mondige) mensen weer eens in hun waarde laat.
Volgens raakte afzeik-tv in 2010 langzaam uit. Nu afzeikcolumns nog.

Fem · 23 december 2010 op 07:44

Inhoudelijk vind ik het ook wel wat kort door de bocht, maar het is dan wel weer zo kort en vlot dat ik de humor er wel van inzie…

Chantalle · 25 december 2010 op 11:18

Ik vind hem lekker. Heerlijk geschreven.

Ik kijk naar Boer zoekt Vrouw en lig dan echt in een deuk om zoveel kneuterigheid. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik veel kneuterig, hier in Nederland.

DWteH · 27 december 2010 op 09:53

Dank voor het welkom.
Het spijt me intens als ik mensen kwets met wat ik schrijf, maar ik hou er van de boel op scherp te zetten en het grijze gebied tussen zwart-wit te ontlopen.
Ik heb niets tegen vrouwen of boeren, maar het programma frustreert me enorm. M’n volgende schrijfsel zal vrouwvriendelijk, diervriendelijk en plantaardig zijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder