5 juli 2006

Aan de bewoners van Mussenstraat 33

Beste Buurman Buurtbewoner,

Waar ik al die tijd al bang voor was, heeft u laten uitkomen. Dat u toentertijd niet inging op mijn anonieme schriftelijk verzoek omtrent het weg laten halen van uw eerste kind, tweede kind en later derde kind, keert zich nu tegen u. Ik had u al gewaarschuwd over de labiliteit van uw vrouw en uw incompetentie aangaande het vaderschap. Dat u mijn adviezen in de wind heeft geslagen, betreur ik nog steeds ten zeerste.

Afgelopen week werd het namelijk weer eens pijnlijk duidelijk hoe gelijk ik had, want het was weer eens barbecue-tijd, of zoals u, de grootste grappenmaker op aarde, altijd zegt; barbeknoeien! Misschien had u beter uw eigen barbe-koe er op kunnen leggen, dan kan ze eens stoppen met baren! Voor mij is de maat meer dan vol! Net zo vol als mijn wasmachine, ja u leest het goed!

Buiten hing mijn was namelijk en die schone was kon meteen weer in de wasmachine als gevolg van uw gezellige barbecuemiddag en avond. U had het toch wel op zijn minst kunnen aankondigen dat u ging barbecuen! Ikzelf ben het hele weekend bij mijn oma geweest, omdat ze zich niet zo lekker voelde. Toen ik thuis kwam, begon ik mij dus niet zo lekker te voelen. Mijn wasmachine was allerminst blij dat hij weer een was moest draaien, mijn elektriciteitsrekening schiet op deze manier wel erg snel omhoog! Jammer dat u niet aan anderen denkt wanneer u die houtskoolmachine aanzet! Ik ben hier kapot van!

Misschien dat ik daarom wel dat takje goed gemikt over de schutting op de barbecue gooide, waarin uw zoontje bijna stikte. Wat een dom kind, elke baby had toch gezien dat het een takje was. Gelukkig voor u en helaas voor mij, kon u uw sterkste en favoriete wapen in zetten om uw kind te bevrijden; uw precisie mishandelklappen op de keel van uw kind. Dit leidde weer eens tot het gejank dat door merg en been ging. Als u niet had ingegrepen had hij er verder niets van gevoeld en had ik ook eens rust gehad! Als die andere twee tenminste eindelijk op kamers gaan. Vindt u 3 en 5 jaar ook geen mooie leeftijd voor een uithuisplaatsing?

Ik kan niet wachten op de dag dat uw gezin uit elkaar wordt gerukt. Graag zou ik dan van de gelegenheid gebruik willen maken om uw vrouw op te vangen, te zoenen, te strelen, lief te hebben en mee te barbecuen, om vervolgens drie prachtige kinderen te maken….

Groet,

K. Kloost (of misschien wel niet)
Buurtbewoner

Categorieën: Maatschappij

11 reacties

Mosje · 10 juli 2006 op 11:46

Hij is leuk! Maar voel me niet aangesproken. Als ik jou was zou ik hem bij de buurman in de bus duwen.
Sterkte.
😛

DreamOn · 10 juli 2006 op 15:31

Aaaaaaaaach! Daar kunnen die arme kindertjes toch niks aan doen, dat hun ouders zich zo a-sociaal gedragen? Dat moet jij weten als maatschappelijk werker! En als die ouders hun kinderen niet goed opvoeden, ligt het dus nog steeds aan de ouders. Je kunt ze (ik weet niet in hoeverre er nog meer kinderen op stapel staan) altijd nog een doos condooms cadeau doen met daarbij een vriendelijk kaartje: “Alstublieft. Het lijkt me beter, dat uw soort zich niet verder voortplant.”
😉

Discoverme · 10 juli 2006 op 17:02

Haha, Trudy..natuurlijk weet ik dat. Alleen is het zo heerlijk om alles lekker te overdrijven, anders had dit wel een hele saai maatschappelijk werk brief gehad en dan waren al mijn anderen stukken, te politiek correct geweest.

Bovendien is het einde van de brief juist de ‘mooie boodschap’…

DreamOn · 10 juli 2006 op 17:32

O, je wilt gewoon het labiele buurvrouwtje aan de haak slaan. Zeg dat dan meteen. (ik vond het trouwens een leuke column hoor!) 😉

Discoverme · 10 juli 2006 op 17:43

Dat had ik al begrepen uit je reactie hoor..

De columnschrijver is niet altijd de ‘hoofdpersoon’ he. De hoofdpersoon wil trouwens wel meer. Hij zeurt over wat hij niet heeft, maar wel zou willen (iets wat vaker gebeurt in de maatschappij). Zeurders zijn niet altijd echte zeurders dus….

Lisa · 10 juli 2006 op 20:21

Mijn buurman barbekjoet sardientjes… elke dag dat de temperatuur boven de 20 graden uitkomt. Aangezien naar gegrilde vis ruikende lakens niet echt bevorderend zijn voor de nachtrust, denk ik erover om te investeren in een wasdroger.

DreamOn · 10 juli 2006 op 20:41

Of je ramen dichttimmeren Lisa!

KawaSutra · 10 juli 2006 op 23:29

Haha, daar kunnen mijn buren van mee praten….heel herkenbaar…..! 😀

Mup · 11 juli 2006 op 17:50

@Kawa 😀 😀

Door de formele stijl, komt het overdrijven net niet lekker uit de verf, maar komisch is het wel,

Groet Mup.

Chantal · 12 juli 2006 op 08:58

Hahaha :-D:-D Ik zou ‘em ook door de brievenbus doen hoor!

Ma3anne · 12 juli 2006 op 10:55

[quote]of zoals u, de grootste grappenmaker op aarde, altijd zegt; barbeknoeien![/quote]
Er lopen wel meer van die grote grappenmakers rond.
Mag ik de brief een keer lenen?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder