Beste Superman,

Wat zult u zich klote voelen, nu men vandaag in de media bekend maakte dat u eigenlijk te ‘zwaar geschapen’ bent voor uw rol. Gelukkig hebt u een pseudoniem en kunt u nog een beetje anoniem over straat, maar toch….gênant is het wel. Uw jongensdroom was uitgekomen toen u geselecteerd werd voor de rol van Superman. Daarna hebt u waarschijnlijk maandenlang in zweterige fitnesszaaltjes getraind om een nog perfecter gespierd lichaam te krijgen. Gespannen paste u voor de eerste repetitie het Supermanpak aan, en vol trots draaide u rondjes voor de kleedkamerspiegel. U maakte Supermanbewegingen en als vanzelf kreeg u het idee dat u hem gewoon écht was! Alles geweldig dus, totdat u op de set verscheen. Enkele actrices bloosden en anderen lachten zenuwachtig. U dacht dat ze dat bij íedere ster deden, uit een soort verlegenheid, totdat het u op begon te vallen dat men wel erg vaak naar één specifieke plek van uw lichaam keek. De plaats waar u tot voor kort zo trots op was, uw meest mannelijke, en naar uw mening welgeschapen, deel. Maar nee, uw collega’s en de regisseur vonden echt dat dit niet kon. Uw lid was zo prominent in het pak te zien dat het alle aandacht af zou leiden van uw heldendaden. En gevaarlijk was het ook, een zo uitstekend deel, daar kon u wel eens mee achter voorwerpen blijven haken op uw vlieg- en reddingstochten! Naarstig werd op zoek gegaan naar een broek die het geslacht optisch verschrompelt, maar helaas bleek er geen passende minimizer onderbroek op de markt voor handen. Daarop werd besloten dat u onder het pak een soort ‘tok’ moest gaan dragen, zodat de zwelling wat meer gecamoufleerd zou worden. En dan moest er vervolgens met behulp van montagetrucs nog het een en ander weggemoffeld worden.

Ik zou het niet pikken, beste Superman. Wat is er in hemelsnaam mis met een fors uitgevallen lid? U zult op deze manier enkel nog meer moeders naar de bioscoop weten te trekken en dat is toch het doel als je een film maakt: veel bezoekers aantrekken? Waar zeurt men over? Is het eigenlijk niet gewoon een soort penisnijd?

Als ik u was zou ik gewoon voor een ander soort films gaan werken. Films waar uw episch centrum gewoon op zijn waarde beoordeeld wordt!

Een fan

Categorieën: Media

10 reacties

Bakema_NL · 19 december 2005 op 19:16

Vandaag? Dit is al weken oud dit nieuws…..maar nu ben ik wat meer bekend wat betreft het personage en de strips. Inderdaad, Brandon Routh is nogal voorzien en daar waar je in de strips werkelijk niets kunt ontdekken in de schaamstreek van de elders werkelijk overal gespierde helden- en schurkenpersonages, ondanks de huidstrakke spandex-pakjes, kwam er bij Brandon een meer dan flinke “bulge” tevoorschijn……geruchten gingen al dat hij daarom de rol van de homofiele regisseur Bryan Singer had gekregen, maar de knaap kan ook nog acteren, dus er zullen echt nog wel wat andere redenen ten grondslag gelegen hebben aan het uitkiezen van big dick Brandon voor de rol van Superman………..trouwens, het is SUPERman, dus zou je ook “daar” iets supers verwachten….toch? Bryan Singer was eerder al verantwoordelijk voor X-men 1 en 2, over de gediscrimineerde mutanten die vechten voor acceptatie en een plek in de maatschappij met Magneto als overlevende van een Duits concentratiekamp…wat Singer zeker aansprak als Joodse homo.
Geweldig is het natuurlijk dat het puriteinse Amerika hier over valt. Want nergens in de comics zie je dat de personages toch echt mannelijk zijn, terwijl de vrouwen vaak lekker schaars gekleed en overduidelijk vrouw zijn. De comics wereld is dan ook meer een jongens/mannen aangelegenheid, wat op zich ook weer best kortzichtig is want er is voor de dames best wat te beleven, alleen worden strips ten onrechte vaak afgedaan als boekjes voor kinderen.

Laatst was er dan toch een tekenaar die Superman duidelijk met een bobbel in de broek tekende wat ook al voor wat discussie zorgde, in All-star Superman #1 die vorige maand verscheen. Het is toch een echte kerel voorzien van gereedschap op de tekening en het lijkt geinspireerd op Routh, maar deze tekening was er toch al voor de ophef. Die tekenaar is Frank Quitely, goede tekenaar maar ik heb soms wat moeite met zijn “gezichten”, zoals op deze Superman tekening met bobbel….
[img]http://www.newsarama.com/dcnew/allstarsuperman/ASSM_1_10.jpg[/img]

Maar de rest van het tekenwerk maakt de boel toch meer dan goed….
[img]http://www.monitorduty.com/mdarchives/superman_morrison_quitely.JPG[/img]

Dit is dan de bobbel van Brandon Routh waarom zoveel te doen is….beetje klein, maar beeld het dan maar in op ware grootte. 😛
[img]http://www.defamer.com/hollywood/superman-bulge.jpg[/img]

Column in mijn straatje kun je wel zeggen. 🙂

Nog een fan.

Mosje · 19 december 2005 op 20:08

Driemaal raden waarom ze mij voor deze rol niet gekozen hebben.
😀

wendy77 · 19 december 2005 op 20:40

Leuke column Ietje.
Je brief had net zo goed aan een schaatser gericht kunnen zijn 😀

WritersBlocq · 19 december 2005 op 20:52

Ietje, leuke column. Bakema, bedankt voor de illustraties. Ik dacht dat die man dood was, maar nee, een Superman trekt het niet met slechts 1 leven. Gelukkig ook maar, voor de liefhebbers.

melady · 19 december 2005 op 22:49

Superleuke zin!

[quote]Ik zou het niet pikken, beste Superman. Wat is er in hemelsnaam mis met een fors uitgevallen lid?[/quote]

En over de doden niets dan goeds.

klungel · 20 december 2005 op 12:42

Hij is leuk 🙂

Mup · 20 december 2005 op 12:57

Dus afgetrainde mannen kunnen toch nog een fors lid behouden? Ik dacht altijd die huid om de spieren moet toch ergens vandaan komen?
@Mosje, betekend jouw reactie nu dat je niet afgetraind bent, of..

Groet Mup.

Bakema_NL · 20 december 2005 op 13:04

Ok, in vol ornaat dan…

[img]http://i24.photobucket.com/albums/c47/Bakema_NL/RouthSupes.jpg[/img]

En niet als Superman, maar velen zullen hem dan nog super vinden :-P…

[img]http://i24.photobucket.com/albums/c47/Bakema_NL/Routh.jpg[/img]

Ik….en een jochie van 7 hier kijken in ieder geval al uit naar deze film en zitten zeker op de eerste dag al in de bioscoopzaal……en niet vanwege de bobbel. 😛

heupie · 20 december 2005 op 23:26

Je bent te laat met je tip. Ik switchte van job vóór het lezen van je gouden tip, Ietje. Inmiddels werk ik niet meer als superman. Bedank voor de waakzaamheid.

Troy · 22 december 2005 op 13:07

Originele column. Heerlijk geschreven!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder