Bvvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm. En dat zeven uur aan één stuk door… Ondanks mijn oordoppen, welke de gevaarlijkste frequenties filteren en de kankerherrie met 20 dB verminderen is het knallende geluid niet te harden. Als ik dít geweten had, had ik mijn oren met PUR laten dichtspuiten en een met beton volgegoten integraalhelm op mijn hoofd gezet. Beelden van Rotterdam flitsen door mijn hoofd. Zwaar bombardement. Ik zie een stad in puin. Zou Rotterdam zo erg geweest zijn? Of Dresden? Ik denk het niet. Ondanks dat ik me er wel een beetje een beeld van had gevormd naar aanleiding van wat op TV al ooit was uitgezonden, kon dit beeld niet tippen aan de werkelijkheid.

Voor alle duidelijkheid: ik rijd met dragpipes rustig tig-honderden kilometers per dag. Sommigen vinden die knetterpijpen na 2 minuten al niet meer te harden. Mijn headbangsetje bestaat uit 8 Greenbag speakers aangedreven door twee 100 Watt Marshall sets. Goed genoeg om de hele servieskast aan diggelen te laten gaan. De ramen uit de kozijnen te doen springen. Zonder dollen!

Maar dít! Nee, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. En dan dat volk! One flew over the cuckoo’s nest gezien? Nou reken er maar op dat elk en iedereen hier aanwezig er rijp voor was. Zwaar overrijp. Electroshocks? Lobotomie? Ik vraag me af of het nog zou helpen. Hier valt niets meer te redden, alles is verloren en echt, een volgende keer wil ik er ook niet meer bij zijn. Er zijn grenzen aan wat ik kan aanzien en -horen. Echt waar. Trauma’s heb ik er van. Want het blijft niet bij die zeven uur die ik er aan bloot ben gesteld. Nee, no way, forget it! Eenmaal thuis gekomen, het vuil van me afgewassen en een straffe borrel later gaat het namelijk gewoon door. Ik zoek troost in de armen van mijn Poppeduifje, probeer de beelden en het geluid uit mijn hoofd te bannen. Maar het lukt niet. Het gaat maar door. De beelden gaan nog wel. De stuiterende lichamen van deze verloren zielen dansen op mijn netvlies. Er zijn mooie jonge meisjes bij, strakke lijven, half naakt, heet en geil – maar als je ziet wat het met hen doet wordt je hart verscheurt. Kerels in de bloei van hun leven. Enkelen ervan hadden wellicht wereldleiders kunnen worden, kunstenaar, chirurg of kroegbaas. Wie weet, misschien zelfs een leuke job bij Philips. Of politieman (nu overdrijf ik een beetje). Alles verloren.

Ik stond erbij en keek ernaar. Kon niks doen, behalve mijn werk. Af en toe een pilsje. Een enkele Breezertje. De klootzakken hadden me ingeroosterd op een housefeest.
Ik had bardienst. Wat een kutnacht!

Bvvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm b-b-bvvm bvvm bvvmmm.


14 reacties

Mup · 16 september 2004 op 11:12

Het leven is hard, en je wordt ouder a.s. papa:-)

Groet Mup.

Godspeed · 16 september 2004 op 11:41

[quote]had ik mijn oren met PUR laten dichtspuiten en een met beton volgegoten integraalhelm op mijn hoofd gezet.[/quote]

Dat had ik wel willen zien, met vizier dicht of open.:-D
Ik vraag me wel af hoe je dat ding nog over je hoofd had gekregen;-)

Godspeed · 16 september 2004 op 11:50

[quote]Of politieman (nu overdrijf ik een beetje). [/quote]

De tijd wijst uit dat de huidige generatie jonge politiemannen, is opgegroeid met de house scene, en door het extasy gebruik in combinatie met house is de helft van hun hersenen verpulverd.

Daarom worden ze daarna maar politieagent, kun je ze niet kwalijk nemen, want wereldleider, chirurg of dokter is niet meer mogelijk.:-D

Kees Schilder · 16 september 2004 op 11:51

ga je lekker,Vik? 😀

vanlidt · 16 september 2004 op 12:07

Met welk recht vervuilt wie dan ook de atmosfeer met overbodige herrie? Steriliseren die hap, naar de goelag in Siberië ermee, opdat ze niet nog meer nutteloze herrieverslaafden op de wereld zetten….

Je zult begrijpen dat ik de mening ben toegedaan dat jij die dragpipes hoognodig ergens in moet steken. Met dit stuk als column is overigens niks mis. 😛

sally · 16 september 2004 op 15:30

Geweldig!
Ik had echt geen idee welke kant het vehaal op ging.
Eerst dacht ik :Ah weer een column over een snurkende echtgenote
Toen: Vast een huilende baby
Maar het kon dus nog erger…
Ben blij dat zelfs jij dat té erg vind.
mooie column
lachen…
liefs Sally

viking · 16 september 2004 op 15:45

[quote]De tijd wijst uit dat de huidige generatie jonge politiemannen, is opgegroeid met de house scene, en door het extasy gebruik in combinatie met house is de helft van hun hersenen verpulverd.
Daarom worden ze daarna maar politieagent, kun je ze niet kwalijk nemen, want wereldleider, chirurg of dokter is niet meer mogelijk.[/quote]

Klopt als een bus!

Ik heb deze week aangifte gedaan vanwege de deuk die deze stuiterballen in mijn motorkap hebben achtergelaten. De agente die de aangifte opnam was wel in voor zo’n strak stuiterfeest.

Dees · 16 september 2004 op 19:32

😀

Arme Viking….

Louise · 16 september 2004 op 19:47

Haha, wat een ellende 😀
Stuiterend tappen; das nog een hele uitdaging, toch?!

ignatius · 16 september 2004 op 19:51

😀
Tsja Viking, Jezus straft zijn afvalligen meteen. Dat zie ehh hoor je wel weer. 😛

[quote]Enkelen ervan hadden wellicht wereldleiders kunnen worden, kunstenaar, chirurg of kroegbaas. Wie weet, misschien zelfs een leuke job bij Philips. Of politieman (nu overdrijf ik een beetje). Alles verloren.[/quote]
Wellicht is er voor deze gasten wel een gouden toekomst in de pharmaceutische industrie weggelegd. 😀

pepe · 16 september 2004 op 19:58

Je wordt echt ouder 😉
Nog even geduld dan zul je genieten van al die baby/peuter en kleuter geluiden.
Het speelgoed van tegenwoordig maakt leuke irri-geluidjes 🙂

Mosje · 16 september 2004 op 21:43

Je moet nog vader worden en nu al de aansluiting met de jeugd verloren?
Sterkte jongen.
😛

Snoppe · 16 september 2004 op 23:43

Dan weet je ook eens hoe het is wanneer op oudejaarsnacht driekwart van Nederland hun kat de stuipen op het lijf jaagt…

viking · 17 september 2004 op 08:34

Ha! Aansluiting met de jeugd verloren? Ben je mal…
Poppeduifje krijgt twee speakers en een mini hifi setje op haar buik getaped. Kan de kleine alvast genieten van Steve Vai, Dream Theatre, Liquid Tension, Frank Zappa…

😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder