Het is weer campagne tijd. Heerlijk het bekvechten in de media. Ze gaan als kleine kinderen met elkaar de conversatie aan. Het welles niets, het ik ben beter nee ik. Vele personen zijn te zien op tv en sommige alleen daar want het afgelopen jaar heb ik ze voor de rest nog gezien nog gehoord. Maar volgens de berichten op het NOS bleken ze weldegelijk ook nu in de kamer te zitten. Niet alleen in de media is te zien dat er weer verkiezingen zijn. Ook op straat kan je er bijna niet meer om heen. Grote borden met stem op mij, pamfletten die je ongevraagd in je handen worden geduwd en zelf een neonazi in vol kostuum loopt propaganda te roepen maar dan wel mijn zijn herder naast hem. Hij loopt naar mij toe en vraagt of hij mij een vraag mag stellen. Ik zeg dat tie dat net heeft gedaan. Verwilderd en onbegrijpend kijkt hij me aan. Ik kijk eens na zijn hond die zijn tanden showt voor mij en zeg dan al slikkend dat hij me wel een vraag mag stellen, als ik er ook een aan hem mag stellen. Gelukkig was ik niet alleen op straat want het was duidelijk dat mijn vraag nou niet echt bij hem in goede aarde viel. Verderop in de straat wordt een groot spandoek door Geenpeace onthult waar een link wordt gelegd met de verkiezingen. Grappig dat vele mensen niet begrijpen waar het nou daadwerkelijk om gaat. Er zijn zelfs mensen bij die denken dat Greenpeace de verkiezingen willen afschaffen.
Het ergste wat ik tot nu toe heb meegemaakt is dat ik zag dat mijn buren een poster van Balkenende in de slaapkamer hadden hangen. Kom op zeg hoe ver kan je zinken!
Hang hem ergens op maar niet in je slaapkamer.

Maar ik moet zeggen dat ik sinds een lange tijd weer het gevoel heb dat Nederland uit zijn winterslaap is gekomen. Mensen durven weer te kiezen. Ze zijn links of rechts, rood of groen maar gelukkig zijn we niet meer paars. We hebben het weer een beetje door dat als we een verschil in Nederland willen maken dat we dan moeten gaan kiezen. Maar onthoud hier wel bij: Een natie krijgt wat zij kiest. Dus als je het niet eens bent met wat er gebeurd in dit land en je kiest ook niet, hou dan je mond.

Categorieën: Politiek

2 reacties

SIMBA · 4 november 2006 op 14:41

Het spijt me Ank….maar ik kan door de bomen het bos niet meer zien, oftewel; ik kan door de vele fouten het stukje niet lezen.

arta · 5 november 2006 op 22:14

Ik las in je profiel dat je dyslectisch bent, wat de foutjes verklaard.
Een onderwerp wat bijna iedereen momenteel bezig houdt.
🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder