Bert heeft afgelopen zomer meegedaan met een populair dating programma voor vrijgezelle boeren. Met zes dames heeft hij een date gehad, en met een ervan heeft hij daadwerkelijk het bed mogen delen. Met haar pronte billen zo voor het grijpen leek een toekomst samen met haar voor Bert binnen handbereik. Maar het ultieme genot werd hem uiteindelijk niet gegund, door de dame in kwestie. Na deze mislukte ‘one night stand’ trok hij zich terug uit de competitie, per direct. Nu de herfst is aangebroken, voelt Bert zich eenzamer dan ooit.

Tegen de avond maakt de boer zijn rondje over het erf, controleert of alles goed is afgesloten voor de komende nacht. Bij het hek aangekomen dat de oprit naar het erf afsluit, ziet hij juist een meisje passeren, met een Duitse herdershond. Bert knikt naar haar, maar meteen springt de hond op hem af. Met een grauw en een snauw jaagt het beest hem de stuipen op het lijf. Zijn gevaarlijk blikkerende tanden missen hem op een haar na. Snel trekt hij het hek voor de hond dicht. Het beest blijft agressief tegen hem tekeergaan. Het meisje kijkt Bert aan met een blik van: zeg er maar eens iets van, sukkel! De twee lopen verder, Bert verbolgen achterlatend.

’s Avonds in bed realiseert Bert zich terdege, dat het voor hem gewoon niet is weggelegd. Dat hij met die ploeg van hem nooit één voor zal openscheuren, dat hij met zijn zaad nooit één sappig akkertje zal bevruchten. Hij huivert. Vervolgens ziet hij de agressieve hond, met zijn blikkerende tanden voor zich, en de ongegeneerde blik van het meisje. Hij schrikt wakker. Hoorde hij daar iets? Hij verstijft, denkt gelijk aan de dramatische overval enkele weken geleden, op een boerderij in de directe omgeving. De boer vastgebonden op een stoel in de keuken, gemarteld en van boven tot onder opengesneden omdat de overvallers wisten dat hij de sleutel van zijn kluis had ingeslikt. Weer huivert hij. Misschien moet ik ook een hond aanschaffen, denkt Bert. Nogmaals een gerucht. Geruisloos staat hij op uit bed, en sluipt naar beneden. Er straalt helder licht onder de keukendeur door. Hij hoort iemand praten. Het lijkt op Pools. Onweerstaanbaar aangetrokken door het heldere licht, duwt hij de deur open. Midden in de keuken staat, gehuld in een stralend schijnsel, een prachtige naakte blonde vrouw. Het licht lijkt vanuit haarzelf te komen. De vrouw kijkt Bert aan, en rond haar hoofd vormt zich een halo. Bert is sprakeloos, maar krijgt wel een erectie die zijn onderbroek bijna van zijn kont scheurt. De vrouw ziet Bert groeien en met een serene blik in haar ogen wenkt ze de boer met haar wijsvingertje naar zich toe. Bert zakt op zijn knieën. Hij heeft gevonden wat hij zocht.

Enkele dagen later vinden de buren Bert in de keuken, dood, maar met een contente blik in zijn ogen. In zijn hand enkele lange blonde haren.

Categorieën: FictieVerhalen

Avatar

Thomas Splinter

Verhalen zijn splinters uit mijn onderbewustzijn.

2 reacties

Avatar

Bitchy · 16 april 2019 op 11:20

Ik had denk ik *Hij heeft gevonden wat hij zocht* weggelaten. Maar wel wel met heel veel plezier gelezen.

Avatar

Thomas Splinter · 18 april 2019 op 12:04

Dankjewel voor de feedback. De toevoeging had inderdaad achterwege kunnen blijven, maar ik meende toch dat deze ivm de titel niet mocht ontbreken.

Geef een reactie