Het is zondag, de zon schijnt, het is 35 graden in de schaduw, ik zit op mijn overkapte terras met een glas heerlijke koele rosé en geniet van een vrolijk boek: ‘Is Youp leuk?’, een verzameling van cynisch-humoristische columns uit het NRC. De onderwerpen zijn altijd actueel. Even schater ik het uit als ik lees dat bij vrouwen met siliconentieten, na het afscheid van het aards bestaan, voor de deur van de crematieoven de ‘monatoetjes’ worden doorgeprikt. Anders zou de verzamelde menigte, die zich inmiddels daarboven aan de koffie met cake heeft gezet, overduidelijk de kleine explosies horen.

Net als Youp, houd ik niet van vrouwen met prammen. Dit is het meest duidelijke woord voor dames die na een bezoek aan de plastische chirurg de indruk wekken dat zij, gevuld met gas, het luchtruim gaan kiezen tussen de 125 ballonen die deze week, binnen het kader van het ballonfestival te Joure, gaan opstijgen. Als je met extra grote tieten op wilt vallen, moet je vooral daarheen. Mij zal je niet in het mandje eronder aantreffen.
Ik ben meer het type van ‘wat kleiner of middelgroot’. De enige sexuele voorlichting van mijn vader omvatte destijds: ‘jongen, als ze ping zeggen, dan zijn ze goed’. Hij maakte daarbij een wegschietbeweging met duim en wijsvinger. Ik heb dat kunstje een paar maal toegepast en kan sindsdien ook op het oog taxeren of ‘ze’ ping zeggen. Ik kan niet ontkennen dat ik die taxaties voor mijn plezier uitvoer.

Ik loop soms tegen toevalligheden aan, die mij doen verzuchten ‘er is meer tussen hemel en aarde’. Net heb ik de bladzijde van Youps tietenverhaal omgeslagen, of er komt een paar échte siliconentieten mijn gezichtkring binnenglijden. Het corpus delicti staat op een rood zeiljacht met in grote witte letters de naam ‘Ciska’ erop. Aan het roer zit de getatoeëerde sukkel die de naam van zijn vrouw op de boot aanbracht. Dat moet geweest zijn toen boot en Ciska een paar jaartjes jonger waren. Ciska, als een wassen beeld op de voorplecht van het vaartuig, stond onbeschaamd en uitdrukkingsloos naar ieders terras te gapen. Geen beweging, geen groet, maar wel aanstootgevend topless, prammen richting kijkers op de terrassen. Wat een schokkende ervaring!
Geen ‘ping’, maar ‘pong’ en, het dankzij het in de hitte smeltend silicone, het pramwerk reikend (pardon zakkend) tot navelniveau.

Voordat we met onze buren over en weer hadden kunnen roepen ‘heb je dát gezien?’ kwam de rode boot terug uit het doodlopend water. Ciska was tot omkeer gekomen, zodat we de klokgevel opnieuw op een presenteerblad kregen voorgeschoteld. En dat met een blik van: wie doet mij wat?

Ik weet het: De man bij de deur van de oven.
En in de hel of hemel heet ze Sssiska.


Hans Schoevers

Flashbackpacker. Schrijver van columns; dikwijls met een knipoog naar vroeger. Tot december 2017 ook actief geweest als zanger/entertainer. Elts sprekt fan myn sûpen, mar nimmen fan myn toarst.

11 reacties

Mien · 29 juli 2010 op 13:34

Leuke column om in de ballenbak van Ikea te lezen. Net als het werk van Joepiedepoepie.

Ben benieuwd wat Ronnie vindt van het feit dat zijn vrouw zo in de spotlights staat.

Hopelijk komt Ciska niet van een koude kermis thuis.

Mien Tober

pally · 29 juli 2010 op 14:10

Geinige column, Hans en leuk je hier weer eens te lezen. Ik geloof dat het een fabel is dat alle mannen grote tieten leuk vinden (denk aan de zwaartekracht). En die van’plastic’, al helemaal niet. ‘Ze hoeven heus niet groot te zijn, zei een man mij eens, als ze maar goed in de hand liggen.’ 😀

groet van Pally

LouisP · 29 juli 2010 op 14:32

schoevers,
mooi verhaal. Maar wat wil je…zoiets boegbeeldend beschreven. Ik zie ze zo graag….

groet,
Louis

arta · 29 juli 2010 op 20:14

Wat een leuk verhaal, Schoevers!
t Werd wel weer een keer tiet veur een column van u 😀

Kwiezel · 29 juli 2010 op 21:14

De vraag die bij mij op komt: hoeveel blauwe ogen heb je opgelopen bij het uitproberen van dat geping? 🙂

Leuk onderwerp, goed geschreven. Vind alleen de intro over Youp niet zo passend. Verder erg grappig!

Fem · 30 juli 2010 op 07:43

Leuk 😀 !

“ping-pong, ding-dong”

Dees · 30 juli 2010 op 10:07

Sssiska 😀

Leuke column!

SIMBA · 30 juli 2010 op 11:56

Moet je altijd lang pingelen om te mogen “pingen”?
😀

Ma3anne · 31 juli 2010 op 22:43

Ik heb het eens bij mezelf uitgeprobeerd: het zegt geen ping en het zegt geen pong, maar iets ertussenin. 🙄

schoevers · 1 augustus 2010 op 10:17

Iedereen bedankt voor de welluidende reacties. Ma3anne lijkt door het leven te gaan met een carillion. Lijkt mij geweldig.

DACS1973 · 1 augustus 2010 op 10:52

Ik hoor ‘plok’ bij mezelf.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder