Mijn zus was een “moetje”, een schande in die tijd. Mijn broer was gepland, dus drie jaar later kwam bij dat kleine meisje een kleine vent. Hee, dat rijmt, al rijmt het niet. Ik was een ongelukje… die schijn je nog wel eens in een hoekje tegen te komen, vaak wat stil, maar komen ze eruit, dan kan dat flinke schade geven. Van schade en schande word je wijs, dus laat ik op Valentijnsdag lief zijn. Wijs besluit ik te zijn. Wijn op bier geeft plezier, bier op wijn…venijn, dus ik heb me bij wijn gehouden. Met een wijntje op kan ik (“Ja ook, maar dit is een nette blog dus shhtt”) wel eens wat filosofisch worden.

Trok die reclame eerder vandaag al mijn aandacht, nu na de wijn blijft hij hangen in een hoekje van mijn geest. Had het bij hangen gebleven, dan is deze reclame weer niet van toepassing…het ging namelijk om een zwangerschapstest: Clear Blue.

“Je ziet niet alleen dat je zwanger bént, je ziet ook gelijk hoeveel dagen!”.
Fantastisch toch? Wat overbodig, dat wel. Want geloof me, wij weten wanneer we “over tijd zijn”. Niet dat het dan bij ons gaat schiften of zo, of dat we rotte plekken krijgen (wat dan weer niet opgaat voor mensen die van zichzelf verrot zijn van binnen) of rare luchtjes afscheiden…Nee, wij “weten” dat. Worden we normaliter vaak wat somber, krijgen we trek in calorierijk voedsel (lees: chocola, snoep, snacks, ijs) dan weten we: “Het zit er weer aan te komen”. Onze buiken zwellen op, hetzij van een verhoogde aktiviteit van baarmoeder en eierstokken (hmmm eierkoeken óók lekker!)
hetzij van alles wat we lopen te snaaien.
We zettten het maandverband cq het doosje tampons alvast binnen handbereik en en melden manlief dat we ECHT hoofdpijn hebben!

Blijft dit maandelijks terugkerende ritueel uit, dan hebben wij Clear Blue ook niet echt nodig.
Waar we op de meest onmogelijke momenten wel eens uitblinken in te laat komen, zo zal dat niet gebeuren bij “Over tijd” zijn.
Sterker nog, sommige vrouwen “weten” het zelfs op het moment van de bevruchting zelf!

Clear Blue.
Zouden zij zich écht willen onderscheiden van andere testen, dan wil ik wel eens praten met de jongens van marketing!
Voeg eens iets extra’s toe! Alles kan toch tegenwoordig? “Van Wie”
zou bijvoorbeeld functioneel zijn na een avond en nacht doortrekken (nou ja, dan blijft die functie misschien toch nog onbenut) in bijvoorbeeld een parenclub, een drukbezochte swingersavond,
of een Oud- en Nieuw met veel te veel champagne.

Krijg ik een dochter, Krijg ik een zoon?
Waarom wachten tot een dure echo? Stop wat extra gig in die plasstick en uploaden zeg ik! Net als bij de beveligingscamera die ik heb laten installeren, 32000 foto’s op 2 mb! Bij ons komt er niemand meer ongezien naar binnen of naar buiten. Heb jij wel iemand binnengelaten?
Clearblue geeft je een preview van het resultaat!

Misschien ook wel handig om te weten:
Wat voor kind wordt dit??? Wordt dit een kind om trots op te zijn, of moet ik gaan posten in de buurt van elke telefooncel en zijn/haar mobiel innemen zodat hij/zij niet heel Weesp op z’n kop zet? Handig vanuit het oudersperspectief toch?

Stel: Je leest met het huidige gezin op de memorycard dat een bepaalde zus bepaalde eigenschappen heeft die voor wat problemen kunnen zorgen. Kunnen de andere kinderen dan vooraf alvast meebeslissen? Het “Je vrienden kies je zelf, familie daar word je in geboren” geeft je dan gelijk die voorsprong om alle mogelijke toekomstige conflicten te voorkomen. Of: je bent dat “moetje”…wat moet je? Een extra tool in die plasstick en je wordt zo overgewipt (hm?)
naar een moeder die juist dolgraag wil baren (ja inderdaad lezers…Baarmoeder dus) Kwestie van copy paste. Abortus, vondelingluiken? Niet meer nodig.De een zn “blue(s)” wordt dan ineens iemand hoogtepunt. Oh, en nu we daar zijn beland?
Ach, mijn wijn is op, dat bespreken we wel een andere keer.

Gemiste kansen Clear Blue, dat is mij wel duidelijk!

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Ma3anne · 23 februari 2009 op 19:49

Die vele zijsprongen tussen haakjes maken een warrig geheel. Als lezer word ik alle kanten op geslingerd en in jouw van-de-hak-op-de-takgedachten meegesleurd, zonder enige ruimte om adem te halen. Geen prettige leeservaring, vind ik.

Je hebt m.i. alle ingrediënten in huis om goed te schrijven. Wanneer je meer structuur in je verhaalopbouw aanbrengt, kun je volgens mij een toppertje worden.

Mosje · 23 februari 2009 op 20:59

Helemaal eens met Ma3, erg hakketakkerig en bloggerig. Maar met belofte voor toekomstige stukjes, dat wel

Bitchy · 23 februari 2009 op 22:49

Grijnzz mss voor een ander van de hak op de tak, voor mij zoooooo (verboden woord) herkenbaar, maar ook dat zou kunnen komen omdat ik je voor me zie terwijl deze gedachtenspinsels door je hoofd gaan.

:kus:

Syl · 23 februari 2009 op 23:33

I know… :hammer: :hammer: :hammer: ik mag niet meer bloggen, ik mag niet meer bloggen (en zeker niet met een wijntje op ). Terechte kritiek, mijn excuses :pint: :stom:
Syl leert…thx lieverds :wave:

Mien · 24 februari 2009 op 10:24

Volledig eens met Ma3.
Er zit veel meer in.

Vraagje nog:
Dat van die hak op de tak … komt dat ook maandelijks voor …??? :hammer:

Mien kent alleen Vicks Blues

Syl · 24 februari 2009 op 11:49

Soms zelfs dagelijks, maar ik doe mijn uiterste best het af te leren, zo vermoeiend:) Maar je brengt me op een idee, Vicks Blue :eh: , adem diep in….adem uit, rrrrrust (en geen colomn meer insturen op die momenten) :hammer:

doemaar88 · 24 februari 2009 op 16:50

Je schrijfstijl en woordkeuze bijvoorbeeld, vind ik erg leuk. Jammer van het bloggerige, zoals mijn voorgangers al meldden. Ik sluit mij aan bij Ma3, kijk wel uit naar je volgende! 😀

KawaSutra · 24 februari 2009 op 23:51

[quote]Met een wijntje op kan ik (“Ja ook, maar dit is een nette blog dus shhtt”) wel eens wat filosofisch worden. [/quote]
[quote]…ik mag niet meer bloggen (en zeker niet met een wijntje op )[/quote]
Haha, dat is dus een open deur!
Insturen met een wijntje op is nog veel gevaarlijker! 😀

LouisP · 25 februari 2009 op 00:11

ik vond het leuk om te lezen en nu ik het weet van dat wijntje vind het sommige zinnen nog spannender om te lezen.

L.

Syl · 25 februari 2009 op 13:29

Met een rode blos op haar wangen sluit Syl de deur en onthoudt zich van verder commentaar :oeps: :stom:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder