Het gaat weer goed met Nederland, sinds 3 weken officieel uit de recessie en alsof dat nog niet alles is won vorige week de 14 jarige Ralf het junior Eurovisie songfestival in Kiev. Een doorbraak op muzikaal gebied wat deze 14 jarige heeft gepresteerd. In 1975 was de laatste keer dat de Europese zangbokaal naar Nederlandse bodem werd meegenomen. Ralf won deze zangwedstrijd met zijn zelfgeschreven nummer click clack, in ’75 wonnen we met het nummer dingadong. Het begint er langzaam op te lijken dat we het alleen kunnen winnen met deurbelgeluiden. Nu werd vandaag bekend gemaakt dat jawel Vader Abraham het nieuwe lied voor het songfestival gaat schrijven, de Nederlandse sinterklaas met een bolhoed, met ipv pieten een stelletje kleine blauwe wezentjes die niet door de schoorsteen komen maar de kraan. Die vader Abraham gaat daar in Noorwegen een gepimpte versie van het smurfenlied opvoeren, want hoe meer show hoe hoger je eindigt denkt iedereen nadat een aantal jaar geleden lordi gewonnen had. Maar het tegendeel is al bewezen nadat vorig jaar onze homofiele glitters niet verder kwamen als de halve finale. De laatste jaren kan Nederland het niet meer en ik denk niet dat een oude man met kleine poppetjes dat wel kan. Vooruit het is Hollands, maar moet het niet gewoon goed zijn.

Naar mijn idee kunnen we beter Ralf sturen, die jongen is nu nog helemaal hot en begaan met de pers. Bovendien is hij de jongste wat ook nog een aantal punten oplevert. Als deze jongen met zijn tapdans liedje dan in de finale staat en er gestemd moet worden, pak ik mijn telefoon en geheel tegen mijn principes stuur ik een SMS.


2 reacties

maurick · 8 december 2009 op 21:04

“Het begint er langzaam op te lijken dat we het alleen kunnen winnen met deurbelgeluiden.”

Die heb ik ook al ergens anders gehoord. Je neemt, tegen alle wil in, toch wat mee uit de “nieuws”-berichten, hè?

Ach. We winnen een songfestival. Dit bewijst de ernst van onze crisis maar weer; we horen nu al bij de Oostbloklanden.

Neuskleuter · 8 december 2009 op 21:34

Hij is een beetje laat om echt warm te lopen voor je onderwerp. Ik weet niet eens meer precies wanneer het Songfestival was, maar ik vond Ralf grappig. En het jodelende Vlaamse meisje was übersnoezig. Haar liedje ‘zo verliefd’ ga ik eens zingen voor m’n vriend. Relatietestje :hammer:

Je laatste alinea vind ik wel grappig. Volkomen mee eens. De rest… ken ik wel, eigenlijk. Wel goed dat je de column zo kort hebt gehouden, dit is een mooie lengte voor dit onderwerp. Een ander onderwerp mag je wel langer maken, ik ben wel benieuwd naar meer.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder