Vanochtend bladerde ik de vrouwenblaadjes van me moeder eens door. Waarom? Ik moest toch een beetje weten wat de problemen van hetero wereld zijn. Hetero’s hebben het maar makkelijk, ze vinden een man/vrouw en gaan trouwen en blijven daar dan de rest van hun leven bij. Als je “homo” bent is het altijd nog maar de vraag of je je levenspartner vind. In de vrouwenblaadjes staan altijd gelukkige, samenwonende, jonge, hippe, frisse, knappe en succesvolle hetero stelletjes. En dan ernaast of eronder vermeld wat hun relatie zo bijzonder maakt, en wat ze nou zo geweldig of vervelend aan hun partner vinden.

Zelfs de dingen die ze vervelend vinden zijn gewoon perfect, de man houd van voetbal en bier, de vrouw van As the World Turns of The bold & The Beautiful en een goed glas Rose. De man is Slordig, en de vrouw heeft een licht neurotische schoonmaak drang. Maar uiteindelijk hebben ze het heerlijk naar hun zin, in hun perfecte huisje, in hun perfecte woonplaats en hun perfecte vriendenkring.

Waarom word het in de blaadjes allemaal zo gestereotypeerd? Waarom staat er nou nooit een stel in dat in een echtscheiding ligt, omdat de man stiekem seksdate’s heeft met andere vrouwen of mannen. (homoseksualiteit bestaat niet in die blaadjes) Waarom staat zoiets er nou nooit in? Zoals het vaak werkelijk is? Maar goed, wat ik hiermee bedoel te zeggen is. Waarom krijgen vrouwen alle goede en knappe en lieve mannen. En krijgen de homo’s de afgedankte stinkende honden.

Wij verdienen ook de mooie mannen! Maar waar vinden we m? Internet? T zou kunnen. Ik heb er zelf geen goede ervaringen mee, maar hoor van sommige dat het DE uitkomst was. De kroeg? Nee, daar kom je voor de gezelligheid. De Club? Daar heb je denk ik nog het meeste kans om iemand te vinden. Het is altijd weer leuk om te zien. We steken maanden en bergen geld aan trainen dure kleren en cosmetica om er zo perfect mogelijk uit te zien. Dan vind je iemand in de club, je gaat mee naar huis hebt seks en daarna hoor je nooit meer wat van hem. En vervolgens gaan we weer maanden trainen en geld uitgeven aan dure kleren en cosmetica voor de volgende ronde. En zo blijven we bezig en vinden we nooit de perfecte man! Ook zoiets, iedereen word gepushed om een man te vinden.

Single zijn is gewoon trés passe. Het word gewoon door je strot gestampt. Waar zijn we mee bezig mensen? Is er dan niemand die gewoon nog zichzelf kan blijven? En ook happy kan zijn EN single, waarom is iedereen tegenwoordig zo Codependent. Ze moeten maar constant een vriend hebben of iemand daten. En dan zeggen ze ja ik hou niet van alleen zijn. Nee bitch je bent Codepent! Maarja, media verkoopt, stereotype verkoopt, en seks verkoopt. En zo zal het ook altijd wel blijven.


15 reacties

klapdoos · 6 november 2008 op 13:19

Andre neem van een ouwe pot aan dat ook in de homowereld precies hetzelfde afspeelt als in de heterowereld hoor. Totaal geen verschil ( sex even buiten beschouwing latende) Niet zo negatief, ik weet niet hoe jong of oud je bent, maar er loopt heus wel een mooie man voor jou en trouwens wat is mooi? De mooiste kerels zijn nog altijd de homo’s die als plaatjes voor de hetero dames zijn. Geloof me als ik je zeg dat je de liefde niet in een club hoeft tegen te komen, die zijn allen zoekende, dus net zo eenzaam als jouw stukje…Gewoon jezelf blijven, van binnen en buiten. Dus dat charmeoffensief van trainen en al die ongein. Nooit gehoord dat de perfecte mens niet bestaat? Ook niet in de heterowereld hoor..
groet van leny

Fem · 6 november 2008 op 13:38

Misschien moet je eens een ander blaadje lezen of die sombere bril afzetten. Er lopen zoveel mooie mensen rond die je nooit zal ontmoeten als je zo negatief in het leven staat!

SIMBA · 6 november 2008 op 13:42

Wat een frustratie, dat straal je vaak ook uit en dat maakt je niet aantrekkelijk!
[quote]Als je “homo” bent [/quote]
Waarom zet je homo hier tussen aanhalingstekens?

Troy · 6 november 2008 op 18:43

Het leven is zo simpel: het meerendeel van de mensheid vind ik persoonlijk niet om uit te staan (zowel homo als hetero), en dan zijn er nog een aantal leuke en mooie mensjes die best de moeite waard zijn. Met generaliseren en tunnelvisies schiet je geen flikker op (what’s in a word).

Ik moet wel toegeven dat deze maatschappij nog steeds behoolijk straight gefocused is, maar dat is ergens ook wel logisch gezien het feit dat het meerendeel onder ons nu eenmaal hetero is. En nee, niet alleen homo’s krijgen de afgedankte stinkende honden. Dat is eerder bad luck. Zelf heb ik dan wel weer geluk op dat vlak, geloof ik. Kwestie van selectief zijn. Vaak kom je er pas later achter of je de juiste keuze hebt gemaakt. Zo niet, move on. Nooit gefrustreerd raken, want daarmee breng je lelijke kleuren in je aura aan :slapen:

Callar · 6 november 2008 op 18:44

[quote]En ook happy kan zijn EN single, waarom is iedereen tegenwoordig zo Codependent. Ze moeten maar constant een vriend hebben of iemand daten. En dan zeggen ze ja ik hou niet van alleen zijn. Nee bitch je bent Codepent![/quote]

Het verlangen naar iemand anders bestempelen als co-dependent is typisch een woord dat wordt gebruikt voor gefrustreerde singles. Wees eerder blij met je onafhankelijke single-leven. Mocht de media zich daar niet genoeg op richten (wat niet helemaal waar is, want er zijn genoeg tijdschriften die singles in de spotlights zetten; vooral homo’s!), dan raad ik je aan om er meer over te schrijven. Maar dan wel zonder het vingertje naar mensen die niet single zijn. Ik ben benieuwd wat het oplevert! Succes!

Troy · 6 november 2008 op 18:49

Hey Callar,

Het lijkt hier wel een Pink-CX meeting vanavond 😉

lisa-marie · 6 november 2008 op 19:21

Je hebt gelijk die blaadjes zitten zo in elkaar dat het vekoopt en gelezen wordt.
Gelukkig heb je de keuze om dat niet te doen.

Neuskleuter · 6 november 2008 op 20:42

Gezien de reacties hier, spreekt de inhoud veel mensen aan! Je frustratie is goed te lezen en het is een actueel thema, prima voor een column!

Ik heb zelf echter het stereotype van superknappe homo’s. Maar dat komt misschien omdat meer vrouwen worden afgewezen bij mannen die vrij lijken, omdat ze niet intiem met vrouwen omgaan. Of mannen zeggen gewoon dat ze homo zijn, om die vrouw niet te beledigen? 😀
Nou ja, gewoon doorzoeken, dan kom je vanzelf een leuk iemand tegen. Niet iedereen durft het nog te zeggen, dus er komen alleen maar meer leuke mannen bij! 😉

Let je de volgende column wel meer op je spelling? d’s, t’s, T (in plaats het Het) maken het direct al veel beter. Gewoon even die spellingscontrole aan! Succes!

Callar · 7 november 2008 op 07:54

Troy!

Callar · 7 november 2008 op 07:55

Uhm mensen, ging het Andre er niet om dat hij juist single is en daar geen problemen mee heeftö dus dat hij niet per se naar iemand op zoek is.

Mien · 7 november 2008 op 09:56

Andre, je bent wel een echte Ko die pent!
Dat is aan de reacties af te lezen.

Het mooie in de mens zit aan de binnen en buitenkant.

Je moet er alleen per ongeluk tegenaan lopen en er voor open staan.

Zo niet.

Just be happy with yourself en depent on your own?

Mien

axelle · 7 november 2008 op 20:34

“Waarom word het in de blaadjes allemaal zo gestereotypeerd? Waarom staat er nou nooit een stel in dat in een echtscheiding ligt, omdat de man stiekem seksdate’s heeft met andere vrouwen of mannen.” Dit komt over alsof je KICKT op wat slecht gaat. En als het dan al in de boekjes staat, twijfel ik aan de echtheid van je vb. Het wordt meestal wel zo verwrongen dat het mensen aantrekt.
Axellé

Dees · 7 november 2008 op 20:39

Co-depent? Is dat des dunglish? En eerder had co-dependent nog iets te maken met obsessie en verslaving, ik zie dat het is gedegradeerd tot het niet alleen kunnen zijn, hmmmmm… Vind het best leuk hier en daar, vind alleen je slotakkoorden zwaar rammelend. Dat kan vast beter…

datmensinkenia · 8 november 2008 op 03:27

Mijns inziens is een column dat minstens 13 reacties krijgt nooit slecht! Maar Andre, jouw frustratie heeft niets te maken met je sexualiteit en volgens mij zit je je alleen maar de martelen met dat lezen van vrouwenblaadjes, die absoluut niets te maken hebben met de realiteit. De perfectie die daarin is afgebeeld bestaat gewoon niet en de liefde dat je zoekt komt vast wel – alles op zijn tijd. Ondertussen moet je ervoor zorgen dat je zelf “lovable” maakt en daarnaast laat vooral je stukjes door iemand controleren, zowel het nederlands als het engels, want als Engelsman heb ik zware twijfels of “co-dependent” een woord is – “Co-depent” zeker niet! 😉

DriekOplopers · 8 november 2008 op 12:45

[quote] Vanochtend bladerde ik de vrouwenblaadjes van [b]me[/b] moeder eens door.[/quote]

[b]Me[/b]? Ben meteen gestopt met lezen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder