“Koop nu dit werk water, want in dit water is extra zuurstof toegevoegd.”

Het is een zin uit het dagelijks leven, waar eigenlijk nooit bij stil gestaan wordt. Een zin gemaakt door een groep debielen, die blijkbaar een bepaalde status hebben afgedwongen in onze samenleving. Ik heb het hier over personen opgeleid op MBO-niveau in marketing of management. Kan deze groep niet langzaam afsterven in een doodlopende tak in Darwin zijn boom van de evolutie? Nu zijn er hypersensitieve mensen, die zullen klagen dat ik dit niet mag zeggen. Straks raak ik nog een gevoelige plek van deze zogenaamd opgeleide types. Dat is echter onmogelijk. Als er één groep materialistisch en ongevoelig is ingesteld, dan zijn het wel de MBO marketeers en managers. Laten wij ze voor het gemak even MBO-commercie noemen. Natuurlijk is het wel makkelijk om deze groep af te zeiken in een column, want lezen doen ze niet. De enige ontwikkeling, die zij in hun leven doormaken, is het kopen van een huis of een nieuwe auto. Daarna is het wachten op een volgende grote aankoop en dan langzaam wordt er geld overgehouden voor de aanschaf van een grafkist en weg zijn ze. Voor de mensen die nog niet door hebben over welke groep ik het hier heb. Ga eens om half één kijken wat voor mensen er dineren in de restaurants van de HEMA of de plaatselijke snackbar. In pak, dat wel, want zij moeten zich onderscheiden van de andere onderontwikkelde debielen.

Zelf hebben zij niet het gevoel dat zij onderontwikkeld zijn. Daarentegen zijn zij juist heel opgetogen over zichzelf. Zij voelen zich beter dan de rest. Waar dat vandaan komt? Omdat wij ze te veel macht hebben geven! Dit type belt alleen iemand op, als er aan diegene verdient kan worden. Op de MBO-opleiding hebben zij geleerd hoe zij een goed klantencontact kunnen onderhouden. Dit doen zij dan ook door als een autist achter elke zin de naam van de persoon, waarmee zij het genoegen hebben, te zeggen.
“Hallo Karel.”
“Hallo.”
“Hoe gaat het met je, Karel?”
“Ja goed.”
“Zeg Karel, zou jij misschien geïnteresseerd zijn in een proefpakket zelfabsorberende tampons?”
“Nou ik heb wel een vrouw, maar..”
“Mooi zo Karel. Zeg geef jij mij even je gegevens, dan stuur ik ze zo snel mogelijk op.”

Helaas is Karel in dit voorbeeld één van de vele debielen, die niet zegt: “DOE NOU EVEN NORMAAL!” Nee, in plaats daarvan zit Karel binnenkort met duizenden zelfabsorberende tampons, waarbij hij per ongeluk mondeling ook nog een abonnement heeft afgesloten voor de Donald Duck.

Arme Karel kan er verder niet zo veel meer aan doen, dat deze MBO-commercie langzaam de macht overneemt. Wie er wel wat aan kunnen doen, is de pure helaasheid der samenleving. Dit is de groep, die totaal onnadenkend, kiest voor het flesje water met extra toegevoegde zuurstof. “Ik heb zuurstof nodig, dus dit is gezonder voor mij.”

Het is niet gezonder! Het is gewoon water! In water past geen extra zuurstof! Denk na! Laat er een regel komen dat de helaasheid der samenleving geen boodschappen meer mag doen, zolang zij zich niet ontwikkelen. Dit is echt de enige manier om die commercie-NSB’ers uit te roeien.


8 reacties

Shitonya · 17 februari 2010 op 17:34

Om jou even te quoten..’DOE NOU EVEN NORMAAL!’ en leer eens schrijven in plaats van in de ruimte zeiken alsof het een naam heeft.

leipelullo · 17 februari 2010 op 19:40

Er zitten opeens spelfouten in???
Ik heb hem van mijn eigen site gekopieerd… En daar zitten die spelfouten niet in…

Hoe kan dit?

Emiliever · 17 februari 2010 op 20:33

Bij voorbaat mijn excuus….maar ik lig helemaal dubbel van de reactie van Shitonya! Het had misschien iets zachtzinniger gekund, maar ze heeft wel gelijk. En trouwens, zachtzinniger was lang zo lollig niet geweest! Succes met de volgende.

DreamOn · 17 februari 2010 op 22:14

[quote] Er zitten opeens spelfouten in???
Ik heb hem van mijn eigen site gekopieerd… En daar zitten die spelfouten niet in…

Hoe kan dit? [/quote]

Zelf kopiëer en plak ik mijn columns alleen maar vanuit word-bestanden op een site.
Ik schrijf ook voor FOK! en daar moet ik mijn columns zelfs door het kladblok halen om verkeerde opmaakdingetjes te voorkomen.
Wel vind ik het gek, dat er woorden compleet veranderd zijn in jouw stuk, zoals de eerste zin.
‘Werk’ in plaats van ‘merk.’ Hoe dat kan, snap ik ook niet. Ik zag, dat het op je weblog wel goed stond.

Chucky · 18 februari 2010 op 07:05

Krijg hier een beetje een gevoel bij van : ik ga heel erg hard tegen bepaalde personen trappen, omdat het mij niet gelukt is om erbij te horen.

u-queen · 18 februari 2010 op 13:55

Zit je toevallig zelf ineens opgezadeld met een containertje zelfabsorberende tampons en Donald Duckjes :eh:
Het siert vaak om mensen subtieler onderuit te halen wanneer je ze onderuit wilt halen. Tenminste dat is mijn mening. Dit komt op mij meer over als het van je af schrijven van je persoonlijke frustraties…

Chantalle · 18 februari 2010 op 17:59

Je bent enorm goed op de hoogte van het MBO. Zelf ook niet verder gekomen, misschien?

Mien · 19 februari 2010 op 09:40

Voer voor psychologen.

Volgens mij is deze column vanuit een autobiografische grondslag geschreven.

Mij iets te veel ge-ollulepiel!

Oftewel niks zeggen in veel geschreeuw.

Mien Niem

Geef een antwoord