Nederlanders zijn graag correct; en het liefst politiek, links correct. Komt dit voort uit onze calvinistische inslag?
Meestal drukken we ons politiek correct uit, in het nieuws, onder vrienden, want niemand, zal ons kunnen betichten van rechtse denkbeelden.
Veel Nederlanders doen hier aan mee; journalisten, politici, en uiteraard politiek correcte Nederlanders en waarschijnlijk ik ook. Maar zijn deze correcte uitlatingen van (onze?) meningen wel correct. Of is het een verkeerde uiting van het rechtsgevoel tegenover de underdog?

Neem Srebrenica; eerst iedereen tegen uitzending van het leger, uiteindelijk mogen we op humanitaire vredesmissie. Maar er zijn voorwaarden “bedongen door correcte politici” geen echte wapens mee, een klapperpistool is voldoende.
Vervolgens staan onze jongens tegenover een overmacht van tanks en zwaar bewapende soldaten. Wat nu gedaan? Veel mogelijkheden zijn er niet, optie1: de witte vlag hijsen en overgeven. Optie 2: de held uithangen en als “Bruce Willis“ met een klapperpistool een tank te lijf gaan; dit lijkt mij niet echt weggelegd voor onze jongens.
De gevolgen, zijn heel, heel erg voor de daar wonende bevolking. Maar ik weet, dat ook dit een enorme impact heeft gehad op de Nederlandse soldaten.

En, ja hoor; de zelfde groep “die een klapperpistool voldoende vonden” onder aanvoering van PvdA, SP en groenlinks, maar roepen “schande” dat we de mensen van Srebrenica niet verdedigd hebben.
Later mochten er wel geweren mee op missie. Maar voordat er geschoten mag worden; eerst de kamerleden raadplegen. Indien er onverhoopt iemand geraakt wordt, dan kun je in ieder geval een proces aan je broek verwachten. Maar het is allemaal wel politiek correct.

Vol afgrijzen volg ik het conflict tussen de Hezbollah, Hamas en Israël, maar nog erger zijn de uitlatingen van de politiek en journalisten, het geweld van Israël staat niet in verhouding met wat er gebeurd is.
Gaan we marchanderen over hoeveel doden er eerst moeten vallen voordat een land mag ingrijpen naar aanleiding van beschietingen, ontvoeringen en het doden van hun landgenoten op eigen grond gebied .

Krijgen we straks een commissie onder aanvoering van Femke Halsema; er zijn aanslagen gepleegd, er zijn drie bussen met twee en zestig schoolkinderen, een metro met honderd en vijfendertig volwassenen en kinderen opgeblazen, ook mijn dochter is omgekomen.
Femke: Israël mag nu drie rakketen, twee tanks en honderd soldaten inzetten.

Ja, het is politiek correct, moet je maar altijd de andere wang toesteken?
Of mag je ondanks dat het politiek allemaal niet correct is anders denken of handelen.
Stel, Stel; dat de Nederlandse regering de soldaten bij Srebrenica wel toestemming had geven om te handelen bij een aanval, waren er dan ook zevenduizend mensen omgebracht?
Maar er was zeker politiek correct geroepen; hadden de Nederlandse soldaten wel hun leven moeten geven of zelfs vechten?


10 reacties

Mosje · 19 juli 2006 op 11:58

Dit lijkt me een Floor Janse.

melady · 19 juli 2006 op 13:03

Iemand die vlakbij België woont dat is zeker.
[quote]moet je maar altijd de andere wang toesteken?[/quote]

Keren of steken….het kan verkeren.

Raad_wie_ik_ben · 19 juli 2006 op 13:15

Steken, keren, aanreiken. Maakt niet uit als het maar politiek correct is 😀

Ma3anne · 19 juli 2006 op 19:53

Dit is iemand die nog nooit een politiek getinte column heeft ingestuurd en maar eens een poging wilde wagen om ons op het verkeerde been te zetten.

Euhm….. Shit? Alhoewel…. er staan wat moeilijke woorden in. 😛

Ik vrees dat het weer een ‘oude’ CJvZ is, bij nader inzien.

KawaSutra · 21 juli 2006 op 00:46

Een zeer correcte column. Maar wie?

Eddy Kielema · 21 juli 2006 op 11:34

Nogal warrig verhaal, dus ik ga voor CJvZ.

Raad_wie_ik_ben · 21 juli 2006 op 12:03

Cor ben ik niet en ondanks mijn ouderdom ben zeker niet warrig, integendeel.

😀 😀

KawaSutra · 22 juli 2006 op 12:52

Dan gok ik op Senahponex.

senahponex · 24 juli 2006 op 12:54

correct gegokt, of a good deduction my dear Dr. kawa 😀 😀

Mup · 26 juli 2006 op 00:33

Correcte column, met ook complimenten voor Kawa,

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder