Momenteel volg ik een cursus naaktschilderen bij de Volksuniversiteit. Aanvankelijk durfde ik niet goed. Maar ik wist mijn schroom te overwinnen. Het is ook niet niks. Gelukkig is de groep niet zo groot. We zijn met vijf personen. Drie vrouwen, twee mannen. Gelukkig geen lelijkerds. In je blootje schilderen is nog daaraan toe, maar als het dan ook nog lelijkerds zijn dan lukt het mij al helemaal niet.

De eerste opdracht is gelukkig eenvoudig. Een stilleven. Dat moeten we eerst zelf samenstellen. Ik besluit op de van Goghtour te gaan. Bovendien kan ik dan meteen mijn edele delen verstoppen achter de zonnebloemen. Zien ze ook niet mijn wildgroei. Ik ben nog van de oude stempel namelijk. Aan scheren doe ik niet. Mijn bovenbaard is al haast net zo lang als de onderbaard.

Mijn buurvrouw kiest voor granaatappels. Geen gezicht. Ze is een mooie vrouw, maar die granaatappels verknoeien alles. Ze hangt met haar volle borsten precies boven het exotische fruit. Ook al is zij zeer vaardig in tepelpainting, ze had beter gekozen voor waterverf in plaats van loodmenie. We hadden haar nog zo gewaarschuwd. Maar het moet gezegd, het is een bijzonder typetje. Vleselijk eigenwijs.

Recht tegenover ons probeert onze docent Gerrit, met veel moeite een schroefdopje van een tube olieverf af te schroeven. Het is een oude Windsortube, magenta. Dan weet je genoeg. Die krijg je er never nooit niet van af. Gerrit windt zich enorm op. Dat is best komisch om te zien. Van gif steekt ie een spatel onder de dop. Een laatste poging. De verftube geeft het op, spat uiteen in Gerrit’s gezicht. De felgroene ogen van Gerrit steken boos door het magentamasker. Ik denk dat de les zo zal eindigen. Inderdaad.

Opdracht voor volgende week. Maak voorbereidende schetsen van zonneschijn in je woonkamer. In je blootje uiteraard. Het blijft een cursus naaktschilderen. Volgende week werken we deze naakt uit in 3D. Of we ook kranten mee willen nemen. Heel veel. Voor kippengaas wordt gezorgd. Lijm maken we zelf. Ik heb er nu al zin in.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Nummer 22 · 21 september 2019 op 10:55

Hahaha.. aan oude besjes is geen eer te behalen. Het zijn geen appels, maar dat terzijde. Naakt doppen van boontjes.. de heilige versie wordt naakt na schilderen van de Sixtijnse plafond kapel.

Nummer 22 · 23 september 2019 op 14:40

Naakt schilderen op een naturisten camping is normal tijdens de creatieve middag voor de verblijvers. Op posters kunnen de kampeerdes gewoon lezen ‘ Elke dag, Toujours, Jedem Tag, Every Day! Naaktschilderen tussen 13.00- 15.00 uur. Thema ‘Elkaar schilderen’ Gratis en u mag naakt schilderen ook vervangen door naakt aquarelleren. We hebben ook in te kleuren tekening beschikbaar uit de collective “Kleuren voor Naturisten”. Treftpunt Plein Soleil, wel zelf drank en spijzen meenemen. Voor kwasten, verf en verf zorgen wij!” Info bij het centraal infopunt Animation des Nudes.

Geef een reactie