‘Zeg Annie 123..’ Ja, Berta 11. Wat blaat je? Nou, we zijn nu 2 oude koeien, onze uiers hangen bijna op het gras en als we met de hand gemolken worden dan denk ik altijd aan Jaap 3, je weet toch nog wel dat was me een stier met passie! Ik zakte zowat door mijn poten zo stevig nam hij mij. Hup, dat zware lichaam op mij, de stoom kwam uit zijn neusgaten.  En nu, geen stier meer te bekennen! Zelfs het melken is voorbij. Voor die robot melkmachine komen wij niet meer in aanmerking!. ‘Ach Berta, we zijn 2 oude koeien, we dartelen niet meer op de wei, zijn opgesloten in deze stal en ik zie het zonlicht alleen als de staldeuren worden opengeschoven en wij een klap op onze billen krijgen. MeKoe, zeg maar’. Ach Annie, straks gaan we naar het slachthuis en hangen aan haken om uitgebeend te worden, in stukjes als sudderlapjes in het koelvak van de slager terecht te komen. ‘Nou Berta niet somber worden. Ik lijd nu aan de gekke koeienziekte, vergeet soms wie ik ben. ‘Ik koe en besta omdat jij bestaat’.  Blaat ‘s over de tijd dat wij als kalveren lekker in het stro mochten liggen en in wei van de zon en het lekkere gras konden genieten met daarna als toetje samen herkauwen. Jij liet scheten..niet normaal. Weet je nog Annie 100 en Berta 8, die…..? Wat?, Nee Annie, we zijn nummers, rijp voor de slacht en ik stop nu met oude koeien uit de sloot halen en dat moet jij ook doen Annie 123!


Nummer 22

Verwarde Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar amderen.

Geef een reactie