Bijna vijf jaar lang hadden wij een echte dameshuishouding. De badkamer stond vol met vrouwenspullen: antirimpel-crèmes voor mij, antipukkel-smeerseltjes voor mijn dochter, zoete geurtjes, Always. Op de mat bij de achterdeur stond alleen maar schoeisel in maat 39, op die enkele keer na, dat een puberjongen zijn maat 45 ertussen parkeerde. Een achteloos over een stoel gegooid colbertje trof je in ons huis nooit aan. De kapstok fungeerde als opbergplaats voor jassen in felle kleuren. We wisten niet meer beter, waren gewend geraakt aan een manloos huis. Bijna vijf jaar lang zag ik bij het wakker worden soms het gezicht van mijn dochter naast me, maar doorgaans staarde het kussen met lege blik en zonder hoofd terug. Ik had geleerd het singlebestaan te propageren als iets geweldigs. Gaan en staan waar je wilt… prima, dacht ik. Hoe het ook alweer voelde om hand in hand te lopen met een man, was ik vergeten. En zo had ik meer zoete herinneringen uit mijn geheugen gewist. Dat zoenen erg lekker is, bijvoorbeeld. Of hoe heerlijk het is als een man om je geeft. Echt om je geeft. Ik vond het best, wist niet meer beter en was helemaal gewend geraakt aan het leven zonder partner.

Na bijna vijf jaar is het dus plotseling weer wennen aan een man in mijn leven. Tussen onze crèmes en damesdingen in de badkamer, vind ik opeens een fles Fahrenheit en op de mat bij de achterdeur een paar herenschoenen. Over een van de stoelen hangt een colbertje, aan de kapstok een stoere winterjas. Als ik op een ochtend naast hem wakker word en we later hand in hand door het dorp wandelen, realiseer ik me hoe erg ik een man in mijn leven gemist heb. En telkens als hij me kust besef ik: dit went snel. Heel snel!

Categorieën: Liefde

Avalanche

Zit nooit om woorden verlegen. http://tekstfontein.com

14 reacties

SIMBA · 17 november 2010 op 17:07

Het is je gegund!

datmensinkenia · 17 november 2010 op 17:21

Misschien ben ik een beetje ouderwets maar ik hou van een verhaal met een happy ending. De titel vind ik ook mooi – naar mijn (niet) bescheiden mening kunnen de schrijvers hierop ook soms betere titels verzinnen. Proficiat!

arta · 17 november 2010 op 19:08

Mooi geschreven, A.!!
Geniet ervan!
🙂

Anti · 17 november 2010 op 19:49

Heel mooie invalshoek voor de beschrijving van een nieuwe liefde. Klinkt echt erg serieus, juist omdat het zo snel went :lach: .

Frans · 17 november 2010 op 20:17

Mooi opgeschreven. Indien het over jezelf gaat pas je je kennelijk makkelijk aan nieuwe levensomstandigheden aan. Met man houd je net zo makkelijk van het hand in hand als zonder partner van het ongebonden gaan waar je lief is.

Kwiezel · 17 november 2010 op 20:19

Blijkbaar is het echt dikke mik bij jullie, want ik lees niets over een omhoog staande WC-bril of een vieze boxer naast de wasmand 😉
Mooi en met veel reflectie beschreven!

pally · 17 november 2010 op 21:04

Heel fijn voor je, Ava, deze roze wolk!
Mooie opbouw van dit stukje met steeds die herhalende eerste zin aan het begin van de alinea.
Het laat de zachte deining van een nieuwe liefde zien.
Geniet ervan,

groet van pally

Chantalle · 17 november 2010 op 22:39

Wat een lief stukje, zonder dat het zoetsappig is geworden.
Ik gun het je van harte, die nieuwe liefde in je leven.
Dat het nog maar veel van dit soort schrijfsels oplevert.

Mien · 17 november 2010 op 22:40

Yes, love is in the air.
Very nice.
Enjoy the pleasure of life and (wo)mankind.

Mienkind

LouisP · 17 november 2010 op 22:46

Avalanche,

mooi stuk…!

louis

lisa-marie · 17 november 2010 op 23:15

Geniet van je roze wolk 😀

Ontwikkeling · 18 november 2010 op 16:22

Leuk Avalanche! Heerlijk!
Van harte vrouwe….op de liefde!

WritersBlocq · 18 november 2010 op 17:18

Onwijs lekker hè, dit! Heel boelveel hrrknbrrrrr hmmmm…!!

Van Celcius naar Fahrenheit!

En hee, nieuwe mannen plassen zittend, :politie:

Geniet er lekker van. Heerlijk. Hmmmm…!!

Avalanche · 18 november 2010 op 17:43

Mijn nieuwe liefde maakt wat los….. dank voor de heerlijke reacties. Oh en WritersBlocq: inderdaad! Mijn oude ook, trouwens. 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder