“Jantje, kom onmiddellijk naar beneden! Jantje! Hoor je me?”
En daar komt hij strompelend de trap af, dat arme kind. In zo’n apenpak met een stropdas en gepoetste schoenen. Hij wilde liever op voetbal, maar zijn ouders hadden hele andere plannen met Jantje. “Je vindt het vast heel leuk, net zoals wij vroeger, het hoort nu eenmaal bij je opvoeding en zo leer je ook nog eens wat nette meisjes kennen.” Leuk? Opvoeding? Nette meisjes? Eerder slaapverwekkend, achterlijk en mama kindjes. Leuke meisjes mijn neus! Je bedoeld zeker die kleine giechelende meisjes in een roze hoepeljurk met bloemetjesmotief? Nee, Jantje had liever gehoopt op een lekker geil mokkel in zulke strakke kleding dat ze aan de beademing moet, zodra ze haar kleren weer uittrekt. Maar ja, je kan niet alles krijgen wat je wilt.

De heren zijn verplicht de dames ten dans vragen. De malloot die die regel heeft bedacht, die zouden ze ook mogen ophangen van mijn part. Daar zit Marietje op de bank en wacht op haar Leonardo Dicaprio. Maar wie ligt daar op de loer? Een mislukt figuur genaamd Pinokkio. Houterig wandelt hij op haar af en vraagt haar ten dans. Helaas mag je nooit weigeren, dus laat ze zich tegen haar zin in meevoeren naar de dansvloer in de hoop dat Pinokkio straks levend wordt opgevreten door houtwormen.

Jantje heeft ondertussen ook al een slachtoffer gevonden. Hij hoopte eigenlijk op een Pamela Anderson, maar zit uiteindelijk opgescheept met een Pipi Langkous. Geen blond, maar rood haar, geen dikke meloenen, maar kleine doperwten en niet dat lekkere kontje waar hij zich zo op verheugde, maar een in elkaar gezakte drilpudding.
En hoe staat het met Marietje? Wel, zij staat nog aardig op de been, maar met Pinokkio gaat het wat minder. Volgens mij zijn de touwtjes van die marionettenpop gebroken, want hij ligt constant op de vloer. En wanneer hij per ongeluk op Marietje haar tenen staat, komt toverfee Marietje met haar toverstokje en maakt van Pinokkio weer een echte jongen door hem twee blauwe ogen te slaan.

Dan voelt Jantje opeens een hand op zijn schouder, maar niet die van Pipi Langkous, want dit is een zwarte hand. “Oh nee! Een Turk die m’n geld probeert te jatten!”, denkt Jantje. Hij draait zich onmiddellijk om en stompt zijn aanvaller in z’n maag, geen genade. Als hij opkijkt ziet hij een 2 meter lang en 2 meter brede man staan. Shit! Dat was dus de dansinstructeur.
Al zou je het misschien niet verwachten; die verplichten danslessen heeft hen toch veel geluk gebracht. Marietje werkt nu met dansende, beren in het circus en Jantje verkoopt zichzelf nu als Jannie, de strippende travestiet.


12 reacties

rrobin · 24 mei 2004 op 17:28

[quote]en maakt van Pinokkio weer een echte jongen door hem twee blauwe ogen te slaan[/quote]

Je hebt een geweldige schrijfstijl, maar nu romantiseer je het iets teveel 😀

Bakema_NL · 24 mei 2004 op 19:13

LOL…..ik heb zelf aardige en moderne ouders, maar zelfs zij hebben het ooit in hun hoofd gehaald om dansles ter sprake te brengen en hebben zo van hun 2 zonen een geweldig hoongelach over zich heengekregen……..dansles…dacht het niet he. “Ja, maar daar heb je later best wat aan, je zult zien, er is een keer ergens waar gedanst word en dan kun je het niet en krijg je spijt”……………nou, ik ben inmiddels 34 en heb nog steeds geen spijt….ook niet van het “gemis” van danslessen……..laat staan dat ik als strippende Bakelientje door het leven had moeten gaan. 😛

Mosje · 24 mei 2004 op 20:25

Lieve Shitonya, mag ik deze dans van jou?

(Je schrijfstijl verbetert zienderogen!)

pleuro · 24 mei 2004 op 21:33

Niks mis met danslessen! Ik heb intussen 2x brons, 2x zilver, 2x zilverster, 2x goud, 2x goudster en 2x topklasse in mijn bezit! Waarom ik dat allemaal 2x heb behaald?…. Om het doodsimpele feit dat ik het volgen van danslessen erg leuk vond, en na het behalen van Topklasse een leuk vriendje kreeg waar ik het nog eens een keer dunnetjes mee over heb gedaan. Overigens had ik een gemiddelde van… tadaaaa 9.5 voor zowel Ballroom als Latin dansen! Dus mocht er iemand een dansje willen wagen de 10de juli 😀 😀

Ma3anne · 24 mei 2004 op 21:51

Blij, dat ik dit mijn kids nooit heb aangedaan. Die dachten er net zo over. 😉

Hartstikke leuke column! 😀

Eftee · 24 mei 2004 op 22:42

Jij gaat echt als een speer! Hartstikke goed geschreven.
Ik kwam [url=http://www.hetschrijvertje.be/index.php?page=jijvertelt&Verhaal_Id=31689&process=story]hier[/url] nog meer van je tegen. Leuk om te lezen.

Kees Schilder · 25 mei 2004 op 08:16

Erg smakelijk weer

Shitonya · 25 mei 2004 op 10:31

Hardstikke bedankt voor alle reactie’s. Leuk om te lezen hoe iedereen over dansles denkt, de 1 heeft brons, zilver, goud en de ander moet er niet aan denken. Bij de 2e categorie hoor ik ook zelf bij. Ik heb vrienden die op stijldansen zitten en heel soms wil ik nog wel eens komen kijken bij wedstrijden, omdat ik hen daar een plezier mee doe, maar voor de rest ben ik een “houten hark” zoals ze het zo mooi noemen 😉

Louise · 25 mei 2004 op 20:49

Ik kom geloof ik alweer met de mosterd na de maaltijd, maar ik wilde toch nog even zeggen dat je het erg leuk weet op te schrijven. 😀
Wat een fantasie! Om jaloers op te worden.

Floor Janse · 25 mei 2004 op 23:28

Volgens mij bestaat dansles niet eens meer want wat er tegenwoordig op muziek lichamelijk wordt gekronkeld kun je toch met goed fatsoen geen dansen noemen…..

Shitonya · 26 mei 2004 op 11:03

Floor: Er bestaat nog wel degelijke dansles. Waar ik woon zijn er 3 dansscholen in de buurt. Allemaal stijldansen. Het verschilt denk ook per plaats.

WritersBlocq · 11 oktober 2005 op 22:16

krijg je daar ook huiswerk mee, in die dansschool?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder