Artikel in de krant: De Nederlandse jongere is als de dood iets belangrijks te missen en daarom jongleert hij met verschillende media tegelijk. De televisie combineert hij met radio, internet, tijdschrift of krant.
Een meisje van 21 zegt in dat artikel: ”als ik thuis kom zet ik eerst de tv aan, met het geluid zacht. Vervolgens de computer en de radio. Tot slot pak ik een tijdschrift en laat me op de bank zakken. Ik krijg dan een heel voldaan gevoel. De avond kan beginnen.” Omdat ik met mijn tijd wil meegaan heb ik dat uiteraard onmiddellijk geprobeerd. Bovendien heb ik ook behoefte aan een voldaan gevoel.
Dus om één minuut voor zes, want dan begint volgens mij de avond, sta ik in de startblokken.
Ik zet de tv aan en de radio. Verder doe ik alle verlichting aan inclusief de kerstverlichting die ik bij toeval in de broodtrommel vond. Nog iets vergeten? Ja, laat ik voor alle zekerheid ook de magnetron maar aanzetten en niet te vergeten, de afzuigkap.
Op de TV en de radio worden tegelijkertijd reclamespotjes uitgezonden en ik verwacht dus dat mijn voldane gevoel met sprongen omhoog giert want ik krijg nooit genoeg van reclamespotjes over significant betere maandverbandjes of verbeterde waspoeders zoals cup-a-soup.

Na vijf minuten heb ik nog steeds geen voldaan gevoel, wel bespeur ik enige chaos in mijn denkpatroon. Wat doe ik fout?
Even het krantenartikel goed doorlezen. Ha, hier staat het. Jongeren houden van ‘gemakslezen’ . Ze lezen kranten als “Spits”en “Metro” .
In het artikel zegt een jongere daarover: ”ik lees de Spits. Daar staan niet van die hoge woorden in. Het leest gemakkelijker”(??) Heb ik een Spits in huis? Paniek welt in mij op. Ik wil wel met mijn tijd meegaan dus moet ik iets leesbaars vinden waar niet van die hoge woorden instaan.
Ik zoek me een ongeluk en eindelijk vind ik een VIVA van mijn dochter.
Nou, als er ergens géén hoge woorden in staan, dan is het in de VIVA wel.

Snel blader ik het blad door. En ja hoor, artikelen als: ‘Blij met je cup B?” en “Als je moeder BOM was”, bevatten geen hoge woorden. Daar kan ik wat mee. Maar als ik het blad uit heb, bespringt mij nog steeds geen voldaan gevoel dus lees ik het krantenartikel nog eens na.
‘De jongere belt en chat tegelijk’ Hoe gaat zoiets als je maar twee handen hebt?
Zou ik mijn voeten moeten gebruiken?. Ik lees verder in het artikel: Een jongere zegt:
“Ik bel niet zoveel. Of het moet zijn om te horen waar iemand is”(?????)
Dus bel ik mijn vrije radicaal Ab op met de vraag waar hij is en probeer met mijn grote tenen te chatten op mijn pc. Ab vraagt of alles goed met me gaat en mijn tenen vallen in een acute verkramping.
“Ik vroeg waar je was Ab. Ik vroeg geen commentaar op mijn levensvisie; kun je niet gewoon antwoorden op zo’n simpele vraag? En gebruik niet zulke hoge woorden”.
Ab antwoord dat hij in zijn auto voor mijn huis zit. ‘Ik geniet van de licht-en geluidshow
in jouw huis, graftak’, zegt hij. Maar je buren vinden het minder leuk, één ervan staat op dit moment de politie te sms’en.

Ik geef het op. Ik zet alle apparatuur uit en gooi alle bladen en mijn telefoon in een hoek.
Haaa. Eindelijk. RUST! Een voldaan gevoel bespringt mij. Ik laat mij op de bank zakken De avond kan beginnen…
De enige verstoring van mijn rust is het aanzwellende geluid van een joelende sirene. Ongeluk gebeurt zeker..


4 reacties

viking · 1 oktober 2003 op 09:16

De VIVA? Is dat niet zo’n blad met zo’n forum waarin je als vader kunt lezen dat dochters zich laten fistfucken maar zich daarbij afvragen of hun schaamhaar onnodig irritatie kan veroorzaken en het wellicht beter is dit met een Epilady te verwijderen? Of het kringspierkussen met 12-jarige klasgenootjes gecombineerd mag worden met het inbrengen van een buttplug? 😀

Martijn · 1 oktober 2003 op 09:43

[quote]Ze lezen kranten als “Spits”en “Metro” [/quote]

Het had ook de ‘Wakkere Krant’ kunnen zijn…:-P

Zelf ben ik ook zo’n type dat mega-info-prikkels-liefst allemaal op een moment wil binnenhalen.
TV, radio, krant, twee computers, een met MSN en op de ander NU.nl.
Als alles dan geabsorbeerd is plof ik op de bank met de Tina en RTL Boulevard.

Maar ik wil dan ook zóóó graag weer een jongere van 21 zijn.

Leuke column weer Kees!!

Groet Martijn:-D

Kees · 2 oktober 2003 op 18:27

Het schijnt dat alleen de jongste generaties in staat zijn meerdere dingen tegelijk te doen. Ik behoor net als jij tot de oudere generatie, alles op zijn tijd en geen herrie en licht vanuit alle richtingen tegelijk.
Of heb ik dat alleen maar gedroomd, of uit de Viva…

R@@F · 3 oktober 2003 op 11:49

Ik had vroeger zelfs moeite om tijdens het rukken mijn hersens de opdracht te geven om de pagina van de candy om te slaan….En tegenwoordig liggen die jochies te rukken terwijl ze tegelijkertijd het laatste level van hun playstation spel uit spelen waarbij ze ook nog eens gelijktijdig tapdansen op het nummer van Eminem cleaning out my closet..Met weemoed denk ik terug aan al het plezier wat ik had kunnen hebben als puber als ik dat allemaal gekund had.

Kees…….hij is weer groots

R@@F
antieke rukker

Geef een reactie

Avatar plaatshouder