Iedereen heeft wel een droom, een droom die waar kán worden. Ik heb het niet over de dromen die je droomt in je slaap, maar over een droom die je graag wilt en waar je over kán dromen. Iets wat je graag zou willen mee maken en wat je bereiken wilt in je leven.
Ik bedoel gewoon; wat is iets in jouw leven wat je graag zou willen kunnen of wilt hebben? (Best grappig eigenlijk, dat zo’n woord alle kanten op kan). Ik vraag mezelf wel eens af: ”Wat is nou mijn grote droom/wens?,, Bij vrouwen ligt dat natuurlijk heel anders dan bij mannen. Mannen willen meestal iets spectaculairs, ze willen een stoere bak hebben of een dik huis! Alhoewel vrouwen dat ook heus wel hebben hoor. Maar mannen zijn meer van het grote en willen van alles. Vrouwen hebben meer een droom over later wil ik trouwen, later wil ik samen wonen, ik wil later kinderen en meestal willen ze ook een leuk beroep.

Ik zit nu zelf te bedenken wat nou eigenlijk mijn grote droom is, want ik heb zoveel dingen die ik nog wil bereiken. Ik zou heel graag willen trouwen en kinderen krijgen. Maar dat niet alleen, ik zou heel graag een goede schrijver willen worden. Soms dan lukt het nu al een beetje, maar soms heb ik ook het idee dat ik het helemaal niet kan!

Maar dan? Als dat voltooid is, heb ik dan geen grote droom meer? Zijn dan opeens als je dromen weg?
Het lijkt mij anderzijds ook nog leuk om een keer te optreden op een groot podium, waar veel mensen naar kijken. Maar dan denk ik bij mezelf; kind! Je kan niet eens zingen. Hooguit kan ik wat vertellen en een beetje dansen, maar echt niet op een hoge snelheid.
Misschien is mijn droom ook wel om een grote web-log te hebben waar veel mensen genieten van mijn verhalen.

Wat is jouw droom?


8 reacties

Chris · 8 januari 2010 op 13:08

Interessante vraag. Een nog interessantere vraag is waarom mensen dromen zouden moeten hebben. Waarom zou iemand een stoere bak of een groot huis willen hebben? En wat verwacht je dat een optreden op een groot podium je brengt?

Met andere woorden, waarom zou het niet goed zijn zoals het is? Waarom zou je niet tevreden zijn met wie je bent?

SIMBA · 8 januari 2010 op 17:19

Ben het wel met mijn voorganger eens; wees tevreden met wat je hebt en wie je bent.
En als je echt een schrijver wil worden zul je netter moeten worden in je nederlandse taal.
Maar desalnietemin (leuk woord he 😀 ) welkom op Columnx!

LouisP · 8 januari 2010 op 19:09

Jeanette,
ik ben het niet met mijn voorgangers eens..
ervanuitgaande dat je nog heel erg jong bent vind ik dat je absoluut dromen en wensen moet en mag hebben. En die mogen best een beetje buitensporig zijn. Al die uitvindingen en wereldverbeterende zaken zijn volgens mij als dromen begonnen…..
Ik wilde dat ‘k nog meer dromen had gehad..vroeger
Dream and write On Jeanette
Louis

Avalanche · 8 januari 2010 op 19:46

Ik droom nog steeds, Janette en, af en toe, komt er eentje uit!

Bovenaan mijn weblog staat (vrij vertaald): ‘Zwemmen leer je door te zwemmen; niet door aan de kant te blijven en je af te vragen of je zou kunnen zwemmen’. Vervang ‘zwemmen’ door ‘schrijven’ en dan komt een van jouw dromen vast ook uit!

arta · 8 januari 2010 op 20:49

Ik ben het eens met Louis: Zonder dromen leef je niet! En of ze nu uitkomen of eeuwig droom blijven, alleen het fantaseren erover is al leuk!
Ik ben het ook met Simba eens over je manier van schrijven, maar daar valt aan te werken, dus schrijf en droom gewoon door!:-)

Emiliever · 8 januari 2010 op 21:17

Ha Jannette! Ik ben het ook met de laatste commentaren eens, hoor. Dromen is te gek en schrijven moet je leren! Ik heb ook even op jouw weblog gekeken en ik heb gezien dat je al lekker aan het oefenen bent en dat is de beste weg om jouw droom waarheid te laten worden. Maar…een beetje netter (op leestekens letten, niet te vaak het zelfde woord vlak na elkaar gebruiken etc.) kun je wel meteen worden. Veel succes!

Jannette · 9 januari 2010 op 20:44

en als je echt een schrijver wil worden?

WILT WORDEN. Je spreekt mij aan met de je-vorm. Dan is het dus je wilt.

Danku! :hammer:

Mien · 11 januari 2010 op 15:41

Jannette, welkom op CX.
Leuk debuut en je schrijft al aardig.
Ik zou zeggen: live your dream!
Keep on writing.
Wie schrijft die blijft.

Mien dag-, avond- en nachtdroomt bij voorkeur met de ogen dicht.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder