Sinds mensenheugenis is het erotische samenspel tussen 2 geliefden, verweven met het algehele overlevingsinstinct afkomstig van de oermens. De noodzaak om gevoed te worden, en daardoor te overleven, gekoppeld aan de daarvoor noodzakelijke jacht, is heden ten dagen verdrongen door de consumptie maatschappij.
De drang om te jagen en veroveren heeft zich daarom verplaatst naar het ingewikkelde spel tussen personen genaamd: de liefde. In dit schaduwspel tussen gevoelens van lust en liefde, heeft de visualisering van voedsel een grote plek ingenomen, ter compensatie van de overlevingsdrift van de oermens.
Als banale voorbeeld voor deze visualisering kan men aandragen dat het likken aan een ijsje door een mooie vrouw, geen man onberoerd en zijn brein onbezoedeld laat.
Mocht een vrouw aangeven graag salami of worst te lusten dan is een knipoog, in het meest gunstige geval, vaker de reactie dan de vraag of dat van die grappige worst is met een gezichtje erop.
U begrijpt dat mijn link met het prachtige woord oester, hier onbeschreven zal blijven, want een schot voor open doel, zo u wilt open gat, is in deze te gemakkelijk.

Is deze visualisering van voedsel nu slechts een mannelijke aangelegenheid, en kan je daardoor zeggen dat de man dus visueler is ingesteld dan de vrouw, of doe ik daar de hele groente afdeling van de plaatselijke supermarkt, gevuld met bananen en komkommers, mee tekort.

Wat bezield de mens om de eeuwenoude levensbehoefte genaamd voedsel te betrekken bij het net zo oude liefdesspel, of zijn deze twee altijd al verwant geweest omdat overleven en voortplanten de basisbehoeftes zijn van de mens.
Waarom worden aardbeien met slagroom en champagne even vaak als erotisch opwekkend gezien als gewoon eten en drinken, om nog maar niet te spreken van chocolade fondue.

Het liefdesspel tussen twee geliefden zal ten alle tijden doorspekt zijn en blijven met genot verhogende attributen, soms voor het plezier en soms omdat de passie tussen twee personen gedeeltelijk gedoofd is. Er is echter geen attribuut, of seks speeltje, dat een dergelijk lang verweven historie met de daad heeft als voedsel.

Ik ga maar eens kijken of ik een kippenbout van 3 kilo kan krijgen om mijn geliefde eens ouderwets mijn honger naar haar te tonen door middel van een goed gerichte klap op haar mooie hoofdje.


Chucky

Ik probeer CreaBea bezig te zijn door af en toe wat letters aan het "papier" toe te vertrouwen en wat te tekenen en schilderen. In al mijn bescheidenheid erken ik niet de beste schrijver te zijn, maar wel altijd een boodschap in mijn verzinsels te stoppen.

5 reacties

Spencer · 29 september 2012 op 13:23

Overleven en voortplanten, dat is het juiste antwoord.

Pierken · 29 september 2012 op 16:30

Uit de laatste zin meen ik op te mogen maken dat de schrijver plannen gedoogt aangaande seks met dieren? Mits je ze dus eerst doodmaakt en in stukken snijdt, dan mag je er alsnog mee aan de slag? :stom:

Yfs · 29 september 2012 op 17:18

Vond het een beetje rommelig om te lezen waarbij het lijkt alsof de geforceerde grapjes over het ijsje en een salamiworst de column moeten laten knallen.

Hoewel ik zeer visueel ben ingesteld kan ik me bij de laatste alinea niet echt een beeld vormen.

Het lijkt me een beetje een zwaar overtrokken “a dirty mind is a joy forever” waarvan ik me afvraag wat het verband met liefde is in deze! :eh:

Meralixe · 30 september 2012 op 12:30

Over het onderwerp zouden we nog wel even kunnen doorgaan. Laat het ons maar korter houden dan de vorige keer met ‘Ik ben een klootzak’ en alles catalogeren onder de noemer ‘humor.’ Trouwens, ik ben een grote voorstander van humor binnen de seksualiteit maar dit even ter zijde.
Kleine opmerking; hier en daar staan er leestekens of woorden niet of verkeerd. Dit kan er meestal uitgehaald worden door het eens luidop lezen van de column. Maar, ik denk dat U daar wat te weinig tijd in gestoken hebt daar U toen al vliegensvlug naar de slager en de groenteboer moest voor uw wekelijkse inkopen. :hammer:

Mien · 30 september 2012 op 23:57

Als mensen hiervan smullen, lusten ze er pap van. :hammer:

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder