Meewarig kijken de niet e-bikers naar de fietsers met hun trapondersteuning, tsja…ik ben een e-biker. Geen gezweet tegen de wind in en de kletterende regen op mijn fietshelm met regencapje dat opvouwbaar op te bergen is in het minuscuul vakje als het voorspelde droge weer een juiste voorspelling is. Ik heb een regenpak en extra schoenencovers. Ik kijk terug, nee eigenlijk achterom in mijn spiegeltje aan de linkerkant van het stuur. Ontspiegeld glas, maar dat terzijde. In mijn garage staat een trapondersteunend loze fiets met 3 versnellingen met trommelremmen. Het is mijn fiets voor de korte afstand naar het centrum van ons dorp in de Liemers. ‘Helemaal Goed’ zo eindigt de slogan voor het gebied na Arnhem tot De Achterhoek. Het meewarig kijken verdwijnt uit mijn zicht. Helemaal goed! Ik ben een Fiets Trappie, pardon ik bedoel een wappie en lid van Fiets Waarheid en het Fietsen Collectief, jawel! Demonstreren voor vrijheid? Nee, ik ben vrij en bepaal mijn eigen snelheid!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Kees Schilder · 10 september 2021 op 08:25

Prima geschreven. Dank je Ruud

Geef een antwoord