Meewarig kijken de niet e-bikers naar de fietsers met hun trapondersteuning, tsja…ik ben een e-biker. Geen gezweet tegen de wind in en de kletterende regen op mijn fietshelm met regencapje dat opvouwbaar op te bergen is in het minuscuul vakje als het voorspelde droge weer een juiste voorspelling is. Ik heb een regenpak en extra schoenencovers. Ik kijk terug, nee eigenlijk achterom in mijn spiegeltje aan de linkerkant van het stuur. Ontspiegeld glas, maar dat terzijde. In mijn garage staat een trapondersteunend loze fiets met 3 versnellingen met trommelremmen. Het is mijn fiets voor de korte afstand naar het centrum van ons dorp in de Liemers. ‘Helemaal Goed’ zo eindigt de slogan voor het gebied na Arnhem tot De Achterhoek. Het meewarig kijken verdwijnt uit mijn zicht. Helemaal goed! Ik ben een Fiets Trappie, pardon ik bedoel een wappie en lid van Fiets Waarheid en het Fietsen Collectief, jawel! Demonstreren voor vrijheid? Nee, ik ben vrij en bepaal mijn eigen snelheid!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

5 reacties

Kees Schilder · 10 september 2021 op 08:25

Prima geschreven. Dank je Ruud

Mien · 14 oktober 2021 op 08:00

Zijwieltjes, daar denk ik aan.

Mien · 14 oktober 2021 op 08:02

Volgens mij klopt de titel niet. Dat heb je met die linkjes. 🙂

Mien · 14 oktober 2021 op 08:03

Ik bedoel uiteraard de titel in de verwijzing naar de link naar CvdM. 🙂

Nummer 22 · 29 november 2021 op 09:56

Ach Mien, dat heb je zo met de digitale snelweg.. teveel files, vertragingen op de digitale spoorwegen, en de deskundigen aanschuivend om te gaan l*llen over wat zij denken en menen te weten: de waarheid. Over wat, hoe, waar, etc. Maar ook over de onzin van anderen, grafieken, tabellen, kijk zo doen ze dat in dat land (Tibet, wordt niet genoemd en Prof dr. ir. Akkermans al jaren niet, toch Moeder), Nee, er wordt massaal gekeken naar gemaskerde zingende anoniemen totdat…. en de lafaards op straat met hun maskers, vuurwerkbommen. Kortom, ‘we’ zijn elkaar kwijt….
Een momentje er wordt aan mijn voordeur gebeld: Aha, wie bent u? graag even uw QR code. WAT!! ik ben jouw partner! SORRY, excuus .. excuus. Kom, maar waarom geen mondkapje op?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder