Peter vertelde thuis niet dat hij naar de reünie van de lagere school zou gaan, hij zei simpelweg dat hij op bezoek ging bij zijn ouders. Dat klopte in zekere zin ook, zijn vader was het hoofd van de school, hij zou er vanavond ook zijn.
Toen hij echter in de auto voor de school zat, durfde Peter niet meer. Híj zou er vast ook zijn en wat moest hij dan tegen hem zeggen? Stom dat hij er zich zo op had verheugd hem te zien maar geen moment had bedacht wat hij dan tegen hem moest zeggen.
Peters herinneringen aan de gymlessen in de zesde waren voor hem zo waardevol dat hij er sinds de uitnodiging voor de reünie voortdurend aan had gedacht. En aan Meester Jim natuurlijk. Hij was in zijn enthousiasme vergeten dat bij een weerzien ook een begroeting zou horen. Wat zou hij moeten zeggen?

Ik denk met veel warmte terug aan de gymlessen, Meester Jim. Door uw helpende hand bij de oefeningen leerde ik hoeveel warmte en liefde er van een mannenhand kan uitgaan. Het heeft mijn hele leven veranderd. Ik ben u nog steeds dankbaar daarvoor.

Dat leek toch niet zo’n geslaagde openingszin tegen iemand, die een paar weken geleden voor de derde keer getrouwd was met een vrouw, jong genoeg om zijn dochter te kunnen zijn. In de club waar hij vaak kwam, had Peter gehoord dat Meester Jim er ook wel kwam en dan vertrok met een man, jong genoeg om zijn zoon te kunnen zijn.
Toen Peter zijn ouders de school zag binnengaan, besloot hij dat hij deze reünie voorbij zou laten gaan. Thuis beantwoordde hij Christiaans vragende blik met: ‘Mijn ouders waren niet thuis.’ En ging dicht naast hem op de bank zitten.


Lianne

Ik ben een enthousiast schrijfster van fictie. Voel me nog beginnend, schrijf korte verhalen in allerlei genres, maar altijd met aandacht voor de mens achter het verhaal. liannehartman.wordpress.com

10 reacties

arta · 15 september 2014 op 20:41

Je leest niet als beginnend 😉

Je hebt gekozen voor mysterieus in de derde persoon enkelvoud, waarin je wmb nét teveel ruimte voor invulling openlaat. ( Kan ook aan mij liggen)

Probeer herhaalwoorden te minimaliseren: ik viel over de ‘hij-tjes’. Deels zijn ze omzeilbaar.

Ik heb je blog doorgekeken. Je schrijft goed, hoor!

trawant · 15 september 2014 op 21:17

Vader, meester Jim, twee relaties. Pijnlijk verleden dat erdoorheen schemert. Veel info in 300 woorden.
En toch een samenhangend, aangrijpend stukje. Vooral goed gecomponeerd.

Mien · 15 september 2014 op 21:59

Een column vol twijfel. Dat maakt hem sterk. Knap geschreven en welkom bij CX.

troubadour · 15 september 2014 op 22:14

Welkom bij CX, knap vormgegeven.

pally · 15 september 2014 op 22:25

Niet alles weggegeven, je laat dingen te raden. Dat vind ik mooi.
Welkom

Ferrara · 15 september 2014 op 22:47

Knappe vertelling. In 300 woorden, genoeg gezegd.
Succes hier. Mooi blog heb je!

Lianne · 16 september 2014 op 08:42

Dank jullie allemaal voor het warme welkom en de positieve woorden. 🙂

Arta noemt de ‘hij-tjes’ in de tweede alinea als een struikelpunt. Ik ben wel benieuwd hoe de rest dat ervaren heeft. (Ik heb ze er namelijk bewust ingezet.)

Dees · 16 september 2014 op 12:15

De tweede helft vind ik erg goed geschreven. In de eerste heb ik ook last van het staccato-effect van alle hijtjes. Hoewel het lastig is om te bepalen of dat ook zo was geweest als jij en Arta daar niet de nadruk op hadden gelegd.

evil-ine · 16 september 2014 op 13:41

Goede binnenkomer. Ik struikelde niet echt over de hij-tjes…Misschien is het afwisselen beter voor de ‘flow’. Hoe dan ook: dikke onderlaag stip je aan van de leraren! Super sarcastisch waardoor erg strak.

Meralixe · 20 september 2014 op 18:21

Welkom op column x!!!
Ik probeer U te volgen. 🙂
Binnen stappen en meteen mee doen aan een schrijfopdracht, ik zou het drie jaar geleden niet aangedurfd hebben? Chapeau! :yes:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder