Mijn baas is zo ongelooflijk hip dat hij het stadium van de Engelse woorden al voorbij is en deze zelfs Nederlands uitspreekt. Mijn baas is zo gruwelijk up to date dat hij zijn nonchalante uiterlijk onlangs verruild heeft voor de look van het Schotse platteland. Hij lijkt weggesprongen uit een tijdschrift Life and Garden en gaat voor bruin, landelijk, rib en ruit. En niet te vergeten gebreide truien en dassen. En vandaag wil hij me spreken over mijn attitude, wat uit zijn mond zo ongeveer klinkt als ettitjoehoed. Waarbij zijn zijwaartse halsspieren bij de eerste klemtoon zo onder druk gezet worden, dat zijn witte grof gebreide das een eindje omhoog wipt. De lul; een das, terwijl de verwarming minimaal 25 graden loeit.

Mijn houding dus, die niet deugt. Daarover wilde hij even braindumpen, mijn Local Unit Leader. Dan kon hij meteen nog wat action points aftikken en eventueel zijn business operandi nog eens doornemen. Met mij. Gewoon voor de duidelijkheid.

En zo hadden we vanmiddag een bilateraaltje want een gesprek is veel te gewoon voor dit mannetje in de landbouw-look. De lul.
Hij was blij met mijn communicatieve vaardigheden, “maar L, ik vermoed dat je woordenboek te uitgebreid is en je niet meer weet welke keuzes je moet maken in bepaalde situaties. Ik wil bij deze dan ook afspreken dat er in dit gesprek gepraat gaat worden op mijn niveau, hm?”
*Is goed. Eh Deal. [i]Jezus, daar ging mijn middag; eerst alles omzetten in het Engels, en vervolgens weer terug voor de uitspraak. [/i]
“Je woordgebruik tijdens vergaderingen bijvoorbeeld, dat kan echt niet hoor. Voor mij een echte bottleneck. En dat je het zegt is tot daaraan toe, maar dat je het ook nog notuleert is werkelijk the bloody limit. Luister je eigenlijk wel?”
*Jawel hoor, ik luister.
“En als dat niet verandert, en dan pak ik nu wel even het worst-kaas scenario, dan betekent dat wel Fit In or Fuck Off, begrijp je wel, hm? Het is hier tenslotte geen ballenbak, de toko moet draaien en ik ben je beursplein 5 humeur trouwens ook meer dan zat.
Daarom heb ik vanmiddag een plenaire feedback gepland zodat we eventuele misverstanden hieromtrent meteen kunnen tackelen.”
*Klaar?
“Klaar?”
*Was dat alles?
“Eh ja, genoeg toch.”
*Nou dan wil ik namelijk ook nog wat zeggen, knurftschurft. Tijdens dit bilateraaltje, dat tenslotte niet voor niets een tweegesprek is. Ik ben je rukwindenbeleid met wazige targets en x-factors meer dan kots en kots beu. Hoor je dat, bilnaadpiraat? Je genitale toppie toko lijkt meer op een Corporate Alzheimer. Dankzij jou, dipshit. En moet je horen, zogenaamde captain of industry, ik word werkelijk bloednerveus van je bullshit bingo en je zeemeeuwenmanagement. En weet je, anushaar knabbelaar, het gaat werkelijk nergens over en het zit me echt tot hier! Ach vooruit, nog eentje dan: kringspiermusketier!
Deze crash-dummy neemt dan ook per direct een sabbatical.

De groeten en succes met die verdomd leuke club van je. LUL!

Categorieën: Maatschappij

18 reacties

KingArthur · 24 januari 2005 op 11:07

Heerlijk krachtige taal! Niks half zacht gewauwel maar gewoon zeggen waar het op staat. Naar mijn hart geschreven!

Mar · 24 januari 2005 op 12:10

‘zàg kèrel’

Leuk geschreven.

Mar

sally · 24 januari 2005 op 13:49

Heerlijk weer….

een echte louisecolumn.

😀 😀 😀 😀 😀

Ma3anne · 24 januari 2005 op 14:41

Kijk, dit is nou zo’n column, waardoor ik geinspireerd word en maar weer eens een poging ga wagen uit mijn vaste jasje van schrijven te komen door de lat weer een flink stuk hoger te leggen. Benieuwd of ik deze hoogte ooit nog eens zal bereiken.

Loutje, hoe flik je het toch iedere keer om zoveel variatie in je schrijfstijl aan te brengen?

Voor deze lul zal ik nooit sokjes breien. Zeker weten!
😀

Kees Schilder · 24 januari 2005 op 15:02

Column van de maand.Van mijn part, volgende maand of de maand daarna. Zo niet, dan toch voor mij.Waanzinnig goed

Dees · 24 januari 2005 op 15:13

😀 😀 😀

Ik ga hem opslaan en wie weet nog eens gebruiken op het moment dat het tijd wordt voor mijn sabbatical….

Way to go Lou (high five) ;-))

Mosje · 24 januari 2005 op 16:19

En zit je nu zonder werk?
😛
Lekker he, zo’n potje schelden. Ik zou het elke dag wel willen doen, maar ja, om nou elke dag ander werk te moeten zoeken…

Louise · 24 januari 2005 op 16:49

Jé dankjewel! Krijg het er warm van.
(Moet natuurlijk een klein beetje uitkijken wat ik hier nu opschrijf, lijkt me wel duidelijk waarom), maar ik wil wel even zeggen dat dit een echte emo-column is en dus zoveel eer niet verdient. Het is namelijk veel makkelijker om vanuit een emotie te schrijven dan vanuit het niets.
Maar sodeju, wel te gek hoor, jullie reacties!!

Loutje 😉

Mup · 24 januari 2005 op 20:30

[quote]de look van het Schotse platteland.[/quote]

Bij de weg, had-ie een onderbox aan?

Topcolumn, heb echt zitten genieten,

Groet Mup.

Li · 24 januari 2005 op 22:14

[quote]Maar sodeju, wel te gek hoor, jullie reacties[/quote]

Dan komt er nu nog eentje bij!
Ook ik wil even kwijt dat ik dit een waanzinnig goede column vind. 🙂

Li

melady · 24 januari 2005 op 22:41

Schotten dragen toch een kilt?

En daaronder zit toch alleen maar een lul?

Leuke column Louise!

Melady 🙂

Louise · 24 januari 2005 op 23:02

:-):-)
[quote]had-ie een onderbox aan?[/quote]
Dát weet ik natuurlijk niet hè 😉

[quote]Schotten dragen toch een kilt?[/quote]

[quote]En daaronder zit toch alleen maar een lul?[/quote]
Op het platteland toch niet; veels te koud.

Groetjes, Louise (die toch heeft zitten kloten met dat quoten :roll:)

pepe · 24 januari 2005 op 23:02

(H)eerlijke column Louise!
Wat jij makkelijk vindt, zo dicht bij je gevoel schrijven lijkt makkelijker.

Hihi, klotenguoten? nieuw woord

Raindog · 24 januari 2005 op 23:40

Dit werpt een geheel nieuw licht op het zogenaamde gezond arbeidsethos. Heerlijk!

xkirstenx · 25 januari 2005 op 10:35

het mag misschien een lul zijn, je werkt wel voor m! :dunno:

WritersBlocq · 25 januari 2005 op 14:30

Supertof geschreven, echt onwijs!!! En Louise, haal jezelf niet naar beneden met ‘deze column verdient dat niet’ ofzo (ff geen zin om te klootquoten hihi) want punt 1 haal je onze mening daarmee ook onderuit en punt 2 halen wij je wel onderuit als er een waardeloos verhaal staat, toch?
Groetje, Pauline.

Louise · 25 januari 2005 op 18:54

[quote]het mag misschien een lul zijn, je werkt wel voor m![/quote]
Hij is niet [i]misschien[/i] een Local Unit Leader, maar heel zeker, en daarbij ook nog de mijne 😉

@Pepe, Raindog en WB: 😀

WritersBlocq · 26 januari 2005 op 14:33

😀 terug, toei!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder