Zondagavond heeft [url=http://boerzoektvrouw.kro.nl]Boer zoekt vrouw[/url] zijn eigen [url=http://www.kijkonderzoek.nl/kijkcijfers/pub/kijkcijfers.php?dp-1-20607-0;fs]kijkcijfers[/url] wederom overtroffen. Liefst 4,1 miljoen kijkers hebben afgestemd op Nederland 1 om het koppelprogramma te bekijken.

Waarom kijken er zoveel mensen, waaronder ikzelf, naar dit programma? Eerlijk gezegd vind ik dit seizoen behoorlijk saai. De herfst geeft het programma een duidelijk koude uitstraling en doet de liefdesvlinders geen goed. Behalve het avondje voor de open haard zitten, is het overdag klappertanden en door de mist wandelen. Werk is er veel minder op het bedrijf, er valt immers niets te zaaien en zeker ook niets te oogsten. En daarbij is de helft van de kandidaten zelf al van boeren afkomst, dus opmerkingen als: “Geeft een bruine koe chocolademelk?” zul je niet horen.

De hoofdpersonen zijn ook veel duidelijker bewust van de camera’s en vertellen dat ook doodleuk voor de camera. Zodra de camera aan gaat, gaan ze zich anders voordoen. Ook dat doet geen goed aan het programma.

Vorige seizoenen werd er nog veel over nagepraat de dagen na een uitzending. Maar hoewel minimaal 1 op de 4 personen die ik dagelijks tegen kom het programma moet hebben gezien, zwijgt vrijwel iedereen over het programma. Vinden mijn medekijkers het programma dan toch ook saai?

Hoe kan het dan toch dat er zoveel mensen inschakelen? Gebrek aan concurerende programma’s? De hoop dat het toch weer zo leuk wordt als voorgaande jaren? Kuddegedrag?

Ik wacht volgende week de kijkcijfers af. Als ze wederom zo hoog zijn, moet het magie zijn die ons doet kijken. Want hoewel ik het programma duidelijk minder vind dan vorige jaren, ga ook ik zondag weer kijken.

Categorieën: Media

8 reacties

Mosje · 27 januari 2008 op 11:47

Nog geen seconde heb ik van dat programma gezien, dus ik weet ook niet waarom jij kijkt. Zoek je ook een vrouw? Ben je een beetje een boer?
😀

Troy · 27 januari 2008 op 11:57

Zelf vind ik BZV een heerlijk ongecompliceerd programma zoals er nog maar weinig gemaakt worden. Iedere zondag moet ik toch altijd weer even kijken. En nee, dat heeft niets te maken met kuddegedrag want daar heb ik mezelf nooit van kunnen beschuldigen. Kan het ook niet eens gewoon zo zijn dat een programma goed gemaakt is? Je zegt zelf al dat je zelf ook kijkt, zegt dat niet genoeg?

@Mosje: Ik wist dat hondjes niet tot nauwelijks tv kijken maar dat jij zelfs aan Boer zoekt vrouw bent weten te ontkomen vind ik heel knap 😮

Trukie · 27 januari 2008 op 12:20

Het is toch een beetje gluren bij de buren.
Zo vaak krijg je niet de kans om een boerderij van dichtbij te zien. 😉
In jouw uitsmijter geef je aan hoe de kijker in elkaar zit.

sidneydb · 27 januari 2008 op 12:22

Boer zoekt vrouw is gewoon een slecht datingprogramma dat MTV niet wilde uitzenden.

Neuskleuter · 27 januari 2008 op 15:28

Veel mensen kijken het om de verloren nostalgie van het leven, dat zij denken terug te vinden in deze datingshow. Niet altijd terecht, want die nostalgie bleek bijvoorbeeld voor een van de Jurs van Agnes nogal een teleurstelling. Maar toch bekijkt het goed.

Mooi, door naar je stijl 😉 Je stelt lekker veel vragen, maar het zijn geen prikkelende vragen. Als je het wel prikkelend wilt maken, kan je ze beter illustreren met een concreet voorbeeld uit Boer zoekt Vrouw of je omgeving. Daarbij leeft men zich veel meer in.

Je kan je hele column ook in een andere stijl schrijven. Nu geef je direct je mening in combinatie met vragen die het programma bij je oproept. Je kan ook die absurditeit die je voelt direct beschrijven in een voorbeeld. Dan hoef je de vraag niet meer te stellen, maar voelen we wat jij denkt. Overdrijving is een stijl, vanaf een afstand bekijken is een stijl, je kan een geheel ander verhaal schrijven waarin je terugkoppelt naar Boer zoekt vrouw, je kan je fantasie op de vrije loop laten gaan en beschrijven hoe Boer zoekt Vrouw wél interessant wordt voor jou.

Ik hoop dat je hier iets mee kan!

arta · 27 januari 2008 op 17:52

BZV is één van de twee programma’s die ik volg op TV. Dit seizoen is het idd een stuk saaier dan vorig jaar, maar om de één of andere reden schakel ik vanavond toch weer in, in de hoop dat het weer net zo leuk als vorig jaar wordt.

Leuke binnenkomer, al ben ik het met NK eens dat wanneer je vanuit een bepaald standpunt schrijft, je al die vragen niet nodig hebt en het lekkerder leesbaar wordt…
🙂

Siebe · 28 januari 2008 op 09:35

Ik ga je helpen:

[i]Top 25 van 27 januari 2008
pos titel abs 6+
1 BOER ZOEKT VROUW 4.366.000[/i]

Nog maar een column doen dan? En nu eens echt bedenken waarom er zoveel mensen naar dit programma kijken?

😉

S

Grumpy-old · 28 januari 2008 op 20:05

Aardige binnenkomer

Deze had van mij iets verder uitgediept mogen worden. iets meer raakvlakken met het echte leven in je omgeving. Ik kreeg het idee dat je wat weinig stof had. “Ik zal na elke 2 zinnen een enter geven omdat anders het stuk veel te kort is.”

Zelf heb ik boer zoekt vrouw ook(gelukkig) nog nooit gezien maar het format ken ik wel. Reality TV is de reden waarom ik zelden of nooit naar TV kijk. Ik kijk wel regelmatig naar gehuurde of gekochte films die ik leuk vind. Maar dat wordt ook steeds minder. In mijn schaarse vrije tijd lees ik steeds meer. Dat wakkert de fantasie tenminste aan. Veel meer dat al die voorgkauwde zooi op de TV.

Greetz
Grumpy

Geef een reactie

Avatar plaatshouder