Persoonlijke hygiëne is een minimumeis die ik stel om iemand op te nemen binnen mijn kennissenkring.

Het klinkt misschien ietsje verwaand, maar eigenlijk vraag ik toch niet veel, he? Wees nou eerlijk, hoe voelt het met iemand te praten die zo een erge draken-adem heeft, dat je je neushaar voelt verschroeien?

Of iemand die een zware ammoniakgeur verspreid telkens wanneer ie zijn armen opheft?

Of iemand met volrijpe puisten in zijn aangezicht, zodat je al met een voet klaarstaat om weg te duiken als een van die dingen explodeert?

Laatst zat ik gezellig op een terrasje ongegeneerd naar voorbijgangers te kijken, toen er een kerel van een jaar of dertig aan het tafeltje naast me kwam zitten. Hij was erg netjes gekleed, en zijn haren leken met behulp van kam en meetlat te zijn gedaan.

Hoewel ik mannen alleen maar vluchtig bekijk, ik kijk liever naar vrouwelijk schoon, vielen me die dingen toch meteen op.

De man keek me even aan, en knikte vriendelijk in mijn richting. Ik knikte beleefd terug, maar ik kon het niet laten iets langer dan de beleefdheidsformule toeliet richting zijn neus te kijken. Ik kon mijn ogen niet geloven, dit paste totaal niet in het plaatje: vanuit zijn linker neusgat groeide een haar tot bijna aan zijn bovenlip. Zo een haar kweek je natuurlijk niet op een dag, had ie het zelf niet gezien of gevoeld? Ik kon het nauwelijks bevatten.

Het ding stoorde me vreselijk, en alsof mijn hersenen zich met hem associeerden, begon mijn eigen bovenlip vreselijk te jeuken. In gedachten sprong ik gewapend met een grote heggenschaar bovenop hem, en knipte het euvel onder zijn neus weg. Triomfantelijk nam ik de staande ovatie van van de andere terrasbewoners in ontvangst.

Ik schrok uit mijn dagdromerij toen de man vroeg of er misschien iets op zijn gezicht zat, daar ik hem blijkbaar ongegeneerd bleef aanstaren.

¨Nee hoor, leuk kapsel heb je. Ik was zelf op zoek naar een nieuwe stijl.¨ was het eerste wat me te binnen schoot.

Hij keek me even raar aan, maar haalde toen gelukkig een tijdschrift uit zijn tas, en begon te lezen.

Opgelucht dronk ik mijn koffie leeg en wandelde weg, ondertussen afwezig aan mijn bovenlip krabbend…

Categorieën: Maatschappij

8 reacties

Meralixe · 15 december 2011 op 13:22

Wie durft er, na het snuisteren op de persoonlijke website van deze heer en het lezen van deze column nog zeggen dat er te veel witregels zijn? :hammer:

Ik zou zeggen, welkom op column x maar ik “ruik” ook een reclameluchtje voor een nieuw boek.

Dees · 15 december 2011 op 13:30

Misschien was het een voorheen ingegroeide neushaar die na een peutersessie uit de kast kwam? Heb je zijn nagels goed bekeken?

Erg leuk stukje.

Libelle · 15 december 2011 op 14:08

De eerste zin vind ik wat aanmatigend. Dat vind je zelf ook, zo blijkt uit het vervolg, want je komt daarna met de echte afschrikkingen.
Dat haartje, och, het kan vrij gekomen zijn bij het peuteren. Ik heb ooit haartjes ontdekt op plaatsen waar ik enorm opgewonden van werd…
Als die eens in mijn kennissenkring wou, waauw!

sylvia1 · 15 december 2011 op 19:00

Haha, grappig!
Keek in het eerste stuk wel wat vreemd op van de reukbeschrijvingen, een adem die naar draken ruikt, oksels naar ammoniak?

pally · 15 december 2011 op 21:54

Lekker overdrijven kan echt grappig zijn, laat jij hier zien. Overdrijven met enteren bekoort mij iets minder.Wellicht onervarenheid. leuk geschreven, welkom hier,

Pally

Mien · 16 december 2011 op 08:17

Blijf vooral van je pc houden en klop je toetsenbord op tijd leeg en koop vooral geen laptop, tablet of smartphone. Zelfs de witregels geven verademing in dit humorvol stukje. Graag gelezen. Goed gedaan. Welkom hier. Ben benieuwd naar je volgende.

[quote]In gedachten sprong ik gewapend met een grote heggenschaar bovenop hem, en knipte het euvel onder zijn neus weg.[/quote]

😆 😆 😆

Mien

Bhakje · 16 december 2011 op 14:40

Kostelijk, zo’n onkostelijk stukje :hammer:

Witregels hadden van mij wat minder gemogen, hoewel, het komt wel proper-gewassen over.

Welkom hier. :pint:

pclover · 17 december 2011 op 21:55

Sorry voor de witregels, dat is idd eigen aan een Ipad!
Drakenadem en amomiakgeur onder de oksels heb ik jammerlijk genoeg wel meegemaakt in een productiebedrijf, en ja lichtjes overdrijven maakt het toch net leuk?
Ik heb dit verhaal trouwens verzonnen hoor 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder