Stuur een videoboodschap met uit verband gerukte koranteksten naar de CIA, èn maak kans op een fantastische hoofdprijs: een geheel verzorgde vliegreis naar ’s werelds mooiste martelparadijs, dat alleen per satelliet is te bewonderen! U wordt opgehaald in een zwarte SUV (luxe terreinwagen) met geblindeerde ruiten en gevlogen in een peperdure Gulfstream-vliegtuig, die u ’s nachts vliegt naar plaats van onbekende bestemming in een ver en duister oord, waar reisbureau’s het bestaan niet eens van kennen. Heeft u als onschuldige burger al twee gekneusde duimen, gebroken vingers of bont en blauw geslagen ledematen overgehouden aan een eerdere ontmoeting met vrienden van de CIA ergens in Polen of Roemenië, dan maakt u kans opnieuw in het martelparadijs te belanden. In elk ander geval kunt u als potentiële terreurverdachte direct contact opnemen met 0900-AIVD en vragen naar een met afluisterapparatuur geprepareerde woning in het Haagse Laakkwartier of in één van de safehouses waar Frans van Anraat heeft vertoefd op uitnodiging van de Nederlandse staat.

Jason W. heeft eerder met succes een woning gekregen van woningcorporatie AIVD. Inruilen van belastende floppy diskettes over de praktijken van RID en de AIVD tegen een woning is natuurlijk geen optie. Zoekt u als potentiële terrorist een baan als informant bij de AIVD, dan kunt u bellen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Want vergeet niet: de AIVD infiltreert niet, maar wordt liefst geïnfiltreerd. U kunt natuurlijk ook het hoofdkantoor bezoeken in Leidschendam. Gelieve geen semtex-pakketjes of explosieve rugtassen mee te nemen. Bij voorbaat Dank!

Mocht u iemand willen ‘omleggen’ in de Nederlandse politiek, bijvoorbeeld Geert Wilders of Hirsi Ali, dan zorgt de AIVD voor voldoende handgranaten, handlangers en ooggetuigen om de klus te klaren. Ik had me nog zo voorgenomen mijn column anders in te leiden in deze feestelijke decembermaand. Volledig in het teken van kerstmis met zalvende woorden als ‘vrede op aarde in de mensen een welbehagen’, die als glijmiddel dienen bij het verorberen van gevulde feestkalkoenen, maar ik kan er niets anders van maken.

Na het bestuderen van een aantal belangrijke terreurzaken, waaronder het megaproces tegen de Hofstadgroep en de moord op Theo van Gogh, kom ik tot slechts één verontrustende conclusie. Dit land heeft meer te vrezen voor het geklungel en crimineel gedrag van corrupte geheime diensten dan voor aanslagen van moslimextremisten. Mijn verontwaardiging, gevoelens van boosheid, machteloosheid maar ook bezorgdheid over de staat waarin onze democratie verkeert, overweldigen mij. Mijn vertrouwen in de rechtstaat is reeds diep geschaad.

De AIVD speelt net als de CIA de vermoorde onschuld, alleen beide op hun eigen manier. Democratieën martelen niet, zij laten martelen, dat is het verschil met een dictatuur. Als de Verenigde Staten van Amerika de definitie van martelen mogen herdefiniëren, dan kan ook de kerstman doodgemarteld worden op een Brits martelwerktuig in Oezbekistan om informatie los te krijgen over de herkomst van ‘christmas crackers’ op de Noordpool, die een gevaar kunnen vormen voor de ‘national security’ van dat land. Om vervolgens Oezbekistan te bestempelen als dictatuur als het land niet langer naar de pijpen van Washington danst.

Welke rol de AIVD heeft gespeeld in verschillende terreurzaken wordt angstvallig geheim gehouden door Piet Hein Donner, maar het zou me niet echt verbazen dat de BVD en later ook de AIVD getuige zijn geweest van de moord op Pim Fortuyn als op Theo van Gogh. Het klinkt raar, maar de gedachte dat bepaalde personen van een afstand hebben toegekeken toen de vonnissen zich voltrokken, kan ik niet loslaten. Een charismatische politicus die al voor zijn politieke carrière uitvoerig is bespioneerd als gewone burger, moet ook in de gaten zijn gehouden toen het premierschap naar hem lonkte. Ik ben nooit fan van Fortuyn geweest, maar volgens mij is er een connectie met de moord op Van Gogh. Wat wist Theo wat wij nog niet weten?

Scepsis:

[i]
P.S. Heeft u suggesties of opmerkingen n.a.v. mijn stukken/ columns of vindt u dat bepaalde problematiek te weinig aandacht krijgt in de media, stuur dan een mailtje naar scepsisdjj@gmail.com
[/i]


1 reactie

Mosje · 19 december 2005 op 20:20

[quote]P.S. Heeft u suggesties of opmerkingen n.a.v. mijn stukken/ columns of vindt u dat bepaalde problematiek te weinig aandacht krijgt in de media, stuur dan een mailtje naar scepsisdjj@gmail.com[/quote]
Ik vind dat bepaalde problematiek wel te weinig aandacht krijgt ja.
Heb jij wel een bolletje vet in de tuin opgehangen voor alle hongerige mussen? De mus heeft het maar zwaar te verduren de laatste tijd.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder