Soms bekruipt mij een gevoel van eenzaamheid, van een alles verschroeiende treurnis. Woensdagavond was het weer bingo en ik houd die dekselse Evert Ten Napel persoonlijk verantwoordelijk voor deze malaise. Want drommels, Evert en voetbal is een deksels slecht huwelijk. Alles is deksels en drommels bij Evert, Messie is deksels gevaarlijk, Tevez is drommels goed, maar wij zijn de klos want met Ten Napel op de kansel mag je als één van zijn ongelukkige broertjes meekijken. Éénmaal vastgezogen in zijn wedstrijdverslag draaien Everts ogen naar dimensies die altijd voor ons verborgen zullen blijven. Zo vond hij Nederland op zijn minst gelijkwaardig aan zijn Argentijnse opponent. Dat is merkwaardig, mijn tv is net nieuw en ik mag voor de Afrikanen hopen dat ik niet naar Ivoorkust heb gekeken. Waar Evert een goed bezet middenveld bij elkaar babbelde, zag ik Hollandse loopgraven. Het is dat Argentinië bloemen in zijn loop had gestoken anders zou Nederland op alle fronten zijn gedeclasseerd.

Maar Ten Napel wil van geen onweer weten en keuvelt vrolijk verder op zijn roze wolk. Hij ziet ons als een doedelzak en is ontstemd over het striemende fluitconcert wat Oranje na afloop ten deel valt. Fluiten naar je geld heet dat, want als je voor zeshonderd euro voetbal hebt gekocht en maar voor twee euro hakballetjes op je brood krijgt, voel je je met recht bestolen.

Gelukkig hebben we de nabeschouwing nog, daar zal toch zeker met scherp worden geschoten. Maar zelfs de dekselse Cruyff krijgt geen onvertogen woord over zijn lippen. Het orakel van Betondorp komt niet verder dan lichtpuntjes en gebruikt opvallend vaak WIJ waar hij duidelijk Van Basten moet bedoelen. De architect loopt op eieren, en ik verdenk hem er sterk van die eieren zelf te hebben gelegd.

Van Basten dan maar, die moet toch een kanttekening, al is het maar een slordige voetnoot, kunnen plaatsen. Maar ook bij de oefenmeester slaat de plaat over bij invullen. De taken waren goed ingevuld, ja zelfs het wedstrijdformulier was goed ingevuld. Wij mogen zelf invullen of hier sprake is van een complot maar frappant is het wel. De enige die kritisch was door een gepast stilzwijgen, was onze kroonprins, maar je zag het in zijn ogen, dit komt op de kop verkeerd!

En hij heeft gelijk, want onder deze mantel der liefde zou het wel eens behoorlijk kunnen gaan stinken. Op een nieuw zwembadincident zit niemand te wachten, maar geparfumeerde staatstelevisie in de beste tijden van de dekselse Mao Zedong, is drommels vervelend.


8 reacties

Mosje · 25 juni 2006 op 12:13

Tja, wat een jargon in dat voetbalwereldje.
Het ergste vind ik nog wel het gebruik van het woord “brengen”.

Van Nistelrooy heeft niet gebracht wat wij ervan verwachtten.

Die jongen moet ook niets brengen, hij moet het halen!

😛

sally · 25 juni 2006 op 13:34

Hééééé Skuur, perfect mijn gevoelens verwoord.
Wat een nepvertoning!

Bedankt.

groet Sally

Eddy Kielema · 25 juni 2006 op 15:33

Het Talpa-virus dat ervoor zorgt dat iedereen altijd positief is over voetbal, is blijkbaar overgewaaid naar de NOS…

Dees · 25 juni 2006 op 16:02

Het onderwerp raakt me niet zo, maar in jouw woorden is het immer prettig lezen…

wendy77 · 25 juni 2006 op 19:42

Heel erg leuk geschreven. Ik erger me ook iedere keer de pestpokke aan die dekselse Ten Napel!!

KawaSutra · 26 juni 2006 op 01:47

Die Ten Napel interesseert me niet maar de beschrijving des te meer.

Chantal · 27 juni 2006 op 10:34

[quote]Maar Ten Napel wil van geen onweer weten en keuvelt vrolijk verder op zijn roze wolk.[/quote]

:laugh:

Helemaal waar! Leuke column!

Prlwytskovsky · 27 juni 2006 op 18:45

Is het: Te Napel of Ten Apel? Wereld van verschil dus.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder