Soms ben ik wel eens laks met het betalen van mijn rekeningen, het meeste wordt automatisch afgeschreven maar soms loopt het zo uit de hand dat de deurwaarder ineens voor mijn deur staat.
Oké’, als je je post niet openmaakt weet je dat het een keer fout gaat , maar om dan meteen een deurwaarder op mij af te sturen gaat wel iets te ver. Vandaag heb ik geluk, er staat een man voor mijn deur, begin zestig, driedelig pak, grote snor , dikke buik en een rare grijns op zijn gezicht. Aktetas onder zijn arm en zodra ik de deur opendoe krijg ik een zeer ernstige blik toegeworpen.

Helaas voor hem ben ik daar helemaal niet van onder de indruk!

Goedemorgen mevrouw, ik ben van het deurwaarderskantoor en kom inzake …..
O ja, antwoord ik nieuwsgierig en meteen begint hij zijn dagelijkse tekst op te ratelen, ondertussen krijg ik een dagvaarding in mijn handen gedrukt.

Jeetje, heb ik zo lang mijn post niet geopend????

Ondertussen kijkt deze man mij doordringend aan met zo’n blik van: ja ja mevrouwtje,dat heb je weer mooi voor elkaar en wat nu??
Met een onschuldige blik kijk ik terug en denk: ja ja ventje, wie zegt mij dat jij nergens achterstand hebt? Misschien heb jij zelfs wel een BKR codering??

Ik glimlach, pak de papieren aan en doe zonder een woord te zeggen de deur dicht.

Ach ja, deze man doet ook zijn werk maar, had hij maar een vak moeten leren.

Categorieën: Algemeen

3 reacties

gast · 12 mei 2003 op 05:09

Tja, beste Dinah (een Indonesische naam, hoe kom je aan die nickname ?) een deurwaarder voert enkel een bevel uit : een dagvaarding op verzoek van een partij, of een uitvoering van een vonnis. In feite is hij niet veel meer dan een postbode die je komt informeren dat je vervolgd wordt of een vonnis komt uitvoeren met verkoop van je bezittingen.

Ik was heel blij dat een deurwaarder onverbiddelijk mijn schuldenaar vervolgde want ik had dat geld nodig om de school van mijn kinderen te betalen.
Als er mensen zijn die van jou geleend hebben en niet terugbetalen, zal je ook blij zijn dat de deurwaarder zijn werk doet.

Beste groeten,
Wayan

Kobus · 12 mei 2003 op 14:51

[quote]een deurwaarder voert enkel een bevel uit : een dagvaarding op verzoek van een partij, of een uitvoering van een vonnis.[/quote]

Daar zit dan ook juist het probeem. Een deurwaarder toetst niet op redelijkheid.
Vaak is deurwaardersbezoek het gevolg van miscommunicatie binnen het bedrijf van de eiser. Correspondentie die elkaar kruist. Of betalingsafspraken waar een andere partij niets vanaf weet. En mensen moeten zich dan weer in allerlei bochten wringen om in alle redelijkheid tot een (reeds gemaakte) afspraak te komen. Onder dreiging van het pamfletje op de ramen ‘openbare verkoop’.

Yoyogro · 13 mei 2003 op 21:50

[quote]In feite is hij niet veel meer dan een postbode [/quote]

Jongens, jongens. Jullie weten toch dat de BOODSCHAPPER het altijd heeft gedaan en daarom onmiddellijk gedood dient te worden bij slecht nieuws? (Oud Olympisch gebruik). Dat had in dit stukje wel iets meer drama gegeven, of niet?

Groet,
Yoyogro

Geef een reactie

Avatar plaatshouder