Een van de verschrikkelijkste bedrijven blijft voor mij en denk ook voor vele, de NS. Die irritante vertragingen is een van de problemen die ik vaak tegen kom als ik naar school of werk toe ga. Dan hoor je weer die vreselijke negatieve computerstem, de trein naar…. heeft een vertraging van ongeveer 10 minuten en dan denk ik alweer kut weer te laat op plaats van bestemming. Natuurlijk moet ik hierbij zeggen dat er redenen zijn dat zo’n vertraging tot stand kom zoals, bladeren, kapotte constructies en personeel wat niet komt opdagen en ga zo maar door. Dit irriteert echt op dat moment wel. NS gaat de prijzen ook weer verhogen, niet dat ik daar last van heb want heb zelf een OV-studentenkaart waar onze Pim Fortuyn voor gezorgd voor heeft.

Snap dat er mensen zijn die op een houtje moeten teren en dan voor het openbaar vervoer kiezen en dan ook nog hun laatste euro moeten besteden aan de kaartautomaat, want ja als voor de kaartautomaat kiest kost dat je 50 eurocent minder, dit ter bevordering van de automatisering van NS. Niet erg maar zie ook nergens een wisselautomaat voor groot geld en als je wil wisselen dan kan dat niet. Het zal mij ook benieuwen binnenkort met die nieuwe dienstregeling waar onze voetballegende Johan Cruyf reclame voor maakt. Als ik die reclame moet geloven word het alleen maar beter, eerst maar zien en dan pas geloven.

Ondanks alle kritiek die ik hier spuw zijn er natuurlijk ook positieve kanten te noemen, zoals de mensen die zich elke dag weer inzetten om voor zo’n kut bedrijf te willen werken en dan heb ik het niet over de top van NS maar over de mensen die direct met de reizigers in contact staan die alle irritaties die ik hier heb benoemd over zich heen krijgen. Terwijl deze mensen zoals conducteurs en reisadviseurs hier allemaal niet echt veel aan kunnen doen, voor deze mensen heb ik dan wel veel respect en daarbij komt ook dat zij de agressie over zich heen krijgen en dan heb ik het nog niet over de zwartrijders. NS succes in de toekomst en probeer gewoon nog beter te worden met de gedachte dat er miljoenen mensen dagelijks (afhankelijk) zitten te wachten op hun treintje.

Categorieën: Verkeer

1 reactie

Yannick · 6 mei 2007 op 23:34

Altijd een leuk onderwerp de NS, geeft ook erg veel mogelijkheden om goed naar uit te halen. Je had er veel meer uit kunnen halen als je er geen brede aanval op heel de NS in het algemeen van gemaakt had maar 1 specifiek deel van de (wan)organistatie zou hebben gekozen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder