‘Die Verfehlung Rund Um Den Henninger Turm’ is het spraakmakende televisie programma van 2018, dat vanavond geheel in het teken staat van ‘De Gouden Vuilnisbak 2018’

125 juryleden waren unaniem dat 4 boeken een uitzonderlijk hoge kwaliteit van onzin gehalte hadden en waar menig andere schrijver direct ‘de pen en pijp aan Maarten’ moeten geven.

Het publiek kon een stem, op de website www.SoWhat/‘Die Verfehlung Rund Um Den Henninger Turm’ uitbrengen op de genomineerde boeken. De namen van alle auteurs worden pas na de uitslag bekend gemaakt, maar dit terzijde.

De genomineerde titels:

Boek 1 is een thriller met als titel ‘De Passant’.  Een tijdelijke, in het streng religieus gezin opgenomen, fundamentalist van een andere religie die uiteindelijk door het gehele dorp werd ondergedompeld in het lokale openlucht zwembad met een vreselijke  afloop nadat….

Boek 2, ‘Uitgelaten worden of hoe honden het huis onderschijten’  is een  verhalenbundel over  hondenbezitters (met foto) in de Achterhoek, de Graafschap en de Liemers in het jaar 2017. Hondenbezitters zonder besef wat wel en niet mag. Piet Jolink(84)’ ik betaal hondenbelasting dus mogen mijn honduj overal skijten’, zo vertelt hij dat zijn 5 bouviers graag de volle bakken joghurt (met aardbeien) leegslobberen om daarna hun bek aan zijn dekbed schoon mogen wrijven en zijn vriendin (93) met de honden…….

‘Die Verfehlung Rund Um Den Henninger Turm’  is een kijkcijfer kanon. De presentatrice is de talentvolle Annemarie de Jong- van Geest (24), dochter van Professor Helder van Geest, hoogleraar Pseudo Neuro Sociopatisch Dynamics aan de universiteit van Groningen. Haar moeder heeft een dagverblijf voor achtergelaten kittens in vuilnisbakken te Haren. 

Boek 3 ‘Eenzaam maar nooit alleen’, zo wordt deze roman met als titel’ De Vergistoerist’ omschreven. Een ultieme, geheel onverzorgde ontdekkingsreis naar de ‘brandhaarden’ van onze wereld. Ontmoetingen met de lokale bevolking, op de vlucht voor het oorlogsgeweld,  die aan de zonzoekers graag vertellen over de gruweldaden. Deze zonzoekers hebben de wereld bereisd en nu blindelings op reis gingen voor het ultieme gevoel om thuis de projector aan te zetten en  dia’s het verhaal te vertellen als ‘wij waren erbij’ maar Karel niet..

Boek 4 ‘Groeihormoon’ is hét managementboek van 2018. ‘Lesson to be learn’ voor de kleine managers die graag persoonlijk zou willen groeien en zo leren omgaan met hunlengte dat onder het nivo van 1meter55 als Kritische Afmeting Indicator  (K.A.I.) gebleven is.  De – India afkomstige- management goeroe D.Warf (45) heeft bewezen dat zijn leerling X met dit boek boven zichzelf is uitstegen. Volgelingen van Internationale ondernemingen zijn lyrisch en zweven nu verder naar grote hoogtes van…..

Op de rode loper van het Mediapark stromen de hordes gasten naar binnen. ‘Jij ook hier?’ Wie..ik?

Daar staat Annemarie, ze zucht en haalt zo diep adem dat haar boezem opeens de angstige blikken vergroot. ‘Kijk schat… ben benieuwd wat…’ Wat?

En de winnaar van de Gouden Afvalbak 2018 is …….

Enfin, het bleef lang, heel lang onrustig in Hilversum.

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

9 reacties

Namol · 11 mei 2018 op 21:09

Mogelijks het begin van ee boek?

Nummer 22 · 11 mei 2018 op 22:20

Hej Namal? tack sa mycket. Bra!

Wellicht een boek over de afvoerput van bekende nederlanders in Hilvetsum, Laren, Blaricume.e.o. Geen Hästens Matras maar een flinke afseik Gordoni & Jolingo Paai matras?

Arta · 12 mei 2018 op 08:45

De gouden vuilnisbak! ?
Leuk geschreven, twebtytwo, aber er staat opdracht van de maand in de tags, maar niet bij de categorie…..

    Nummer 22 · 12 mei 2018 op 09:49

    Pfff. Nou… je weet welke woorden zijn gebruikt . Graag deze als mijn 3e inzending te beschouwen. Ik moet naar de opticien…. de echte! I love my eyes??

Karen.2.0 · 13 mei 2018 op 00:13

Hulde! Voor zoveel fantasie! 😀

Mien · 14 mei 2018 op 07:10

Gelukkig is Matthijs op vakantie en Margriet afgevallen. Die laatste niet van het boek maar van de broek. Ik ga voor boek 1. Extra large. ?

Mien · 14 mei 2018 op 07:22

Heeft, hebben, hadden, heeft gehad … foei … mag niet … direct door naar de gevangenis … geen tweehonderd euro startpremie … ?

Nummer 22 · 15 mei 2018 op 20:06

Ach Mien.dan was de 2e inzending toch passen. Toetje….

Geboren op 15 mei 2018 onze stamhouder en broertje!

Groeihormoon Vuilnisbak.

Joannes en Greet Vergistoerist
Klaske & Okkernoot
Passant 12
Almere Binnen Buiten of Haven

Geef een reactie

Avatar plaatshouder