Ik maak me wat zorgen over kennissen van mij, die langdurig in Amerika zitten. In Amerika is het niet goed. Zo heeft een vriendin van mij er twaalf jaar gewoond, en toen ze weer terug kwam, zag ze er twaalf jaar ouder uit! Ik bedoel maar. En ook overgewicht is een probleem: een andere kennis is toen ze op Schiphol landde, in Nederland aangekomen. Maar naast fysieke ongemakken schijn je er geestelijk ook behoorlijk af te takelen. Charles Groenhuijsen, bij voorbeeld, is er bepaald niet beter op geworden. Stel je voor, je heet Arnold en je bent een Oostenrijkse spierbundel. Je speelt een krachtpatser in allerlei gooi en smijtfilms (wegens de bedenkelijke kwaliteit noem ik ze meestal gooi en schijtfilms, maar dat terzijde), en je hebt de illusie dat je ook zelfstandig kan denken. Wat doe je dan? Dan word je dus republikein. Want voor je het weet ben je Gouverneur! Alles kan in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar vervolgens komt er van je plannetjes weinig terecht. Inmiddels is het Arnold meermalen onmogelijk gebleken om een gratiebesluit voor een ter dood veroordeelde te tekenen. Moet je wel kunnen schrijven, natuurlijk…

Ach ja, die republikeinen… Hun hoogste baas, tevens opperhoofd van het land, heeft onlangs voor een doorbraak gezorgd. In één Afrikaans land was het aantal AIDS-besmettingen dalende. Door relatief grootschalig condoomgebruik. Bush op visite. Heeft ‘ie gepleit voor een verkoopstop van condooms. Mensen moesten voor onthouding kiezen. Ach gut, pleiten voor onthouding terwijl je zelf iedere ochtend op het briefje op je nachtkastje moet kijken hoe je ook al weer heet… Hoe dan ook: dankzij Bush nu minder condooms en meer AIDS!

Kent u de film “Everyone says I love you”? Meesterwerk van Woody Allen. Een van de figuren in de film is een fervent aanhanger van de Republikeinse partij. Pas nadat hij geneest van een ernstige verstandelijke beperking, wordt hij democraat. Bij Charles Groenhuijsen ging het andersom. Als weldenkend mens werd hij naar Amerika uitgezonden, om het Nederlandse volk op de hoogte te houden van de stand van zaken in the States. Als overtuigd Bush-adept kwam hij terug. Hij schoffeerde met allerlei uitlatingen zijn collega-journalisten bij de NOS. Ze hebben hem uitgekotst en zijn benoeming tot vaste presentator van het NOS-journaal van 8 uur is nu afgelast. Goed zo.

In het vakblad “De Journalist” las ik een pleidooi voor non-mening: het niet meteen uiten van standpunten of vermoedens. Mag ik voor wat betreft de heer Groenhuijsen pleiten voor een nooit-mening?

Categorieën: Media

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

10 reacties

Raindog · 7 december 2005 op 21:09

Als je bedoelt dat het links journalistieke bolwerk iemand met een andere mening simpelweg heeft uitgekotst dan zeg ik: ja, ik geloof vast en zeker dat je gelijk hebt. Want wat wel evident is dat het veelkleurige karakter van de maatschappij zeker niet weerspiegeld wordt in hoe de publieke omroep en soms ook het journaal bericht over de veelkleurigheid van de wereld. In tv-medialand telt je mening pas als ‘ie links is. Over de Vara-kul-acties gaan we het gewoon even niet hebben, wel vond ik het treurig dat zelfs Rob Trip – een man en interviewer voor wie ik vreselijk veel achting had – het gezeik niet na kon laten bij het begin van Buitenhof.

Charles Groenhuijsen is weg, de publieke omroep kan weer rustig slapen en is men onverhoopt toch even wakker, dan kan men gewoon rustig verder gaan met navelstaren.

Bah, bah en nog eens bah! Opheffen die hele zooi, weg ermee en wel zo spoedig mogelijk om dan eindelijk eens te vervangen met kwaliteit vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van de Britten of de Belgen.

Trukie · 7 december 2005 op 22:06

Charles ging al met lood in zijn hart weg uit Amerika.
Voor iedereen nu het problem opgelost toch?

P.S. Ik vond hem hier in korte tijd wel behoorlijk “afgevallen”.

Bakema_NL · 7 december 2005 op 22:35

Geloof het of niet, maar Schwarzenegger is een verdomd intelligent figuur, beetje jammer dat je dat zo onderuit probeert te halen, het getuigt van weinig, zeg maar gekleurde, kennis van die man.

Mup · 8 december 2005 op 01:58

[quote]En ook overgewicht is een probleem: een andere kennis is toen ze op Schiphol landde, in Nederland aangekomen.[/quote]

Aangedikt, maar erg goed gevonden 😀

@Bakema, ik weet niet of Arnold intelligent is, slim wel, denk ik,

Groet Mup.

Kees Schilder · 8 december 2005 op 17:25

[quote]In één Afrikaans land was het aantal AIDS-besmettingen dalende. [/quote]

Die dalingen hebben te maken met significant minder gebruik van computers in dat Afrikaanse land Ik heb het nagezocht.Wat bleek? (aids door goooooooogle)
Over Charles gaan er geruchten dat hij moslim is geworden hetgeen zijn wisselende stemmingen zou verklaren. 😀

Ik vind de column weer strak geschreven

Bakema_NL · 8 december 2005 op 17:29

Slim en intelligent zeker ook hoor, hij heeft een universitaire graad in “business and international economics”….de man is wel degelijk intelligent. Als simpele Zwitser heeft hij eerst zijn lichaam ontwikkeld en daarmee de top bereikt, nog steeds ongeëvenaard en daarna, toen de kans er voor was tussen al zijn drukke bezigheden door, geld was intussen al geen issue meer, zijn graad gehaald omdat de intelligentie er ook zat, maar nog niet omgezet was in enig diploma van betekenis.

DriekOplopers · 8 december 2005 op 21:47

Bakema over Stevige Arnold: “…zijn graad gehaald omdat de intelligentie er ook zat, maar nog niet omgezet was in enig diploma van betekenis.” Dat kan ook niet. In Amerika bestáán helemaal geen diploma’s van enige betekenis. Vraag maar aan die andere NOS-Charles:

Schwietert :laugh: :laugh: :laugh:

Driek

Bakema_NL · 9 december 2005 op 00:09

Hahaha, ik krijg inderdaad wel erg veel van die mailtjes waar je Amerikaanse diploma’s kunt kopen en ik ben ook oud genoeg om me die Charles Schwietert te kunnen herinneren, geweldig was dat. 😛

Maar serieus, Ahnold is geen domme jongen. 🙂

Ma3anne · 9 december 2005 op 00:35

[quote]Maar serieus, Ahnold is geen domme jongen.[/quote]
En ook geen Zwitser. 😀

Goeie column, Driek! Mooi voorbeeld van hoe je meerdere onderwerpen aan elkaar kunt rijgen.

Bakema_NL · 9 december 2005 op 22:09

[quote]En ook geen Zwitser[/quote]

Zwitserland…..Oostenrijk, ik haal ze altijd door elkaar. 😉

….hoe kom ik nou weer aan Zwitser? 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder