Zojuist lees ik op Nu.nl dat 575.000 Belgen ‘zoek’ zijn. Daarvan zijn er 2535 personen al heel lang vermist en op papier ouder dan 110 jaar.
“De Belgische Kamerleden Martine de Maght en Rob van de Velde vrezen dat veel adresloze Belgen misbruik maken van sociale voorzieningen.’ aldus Nu.nl.
Maar vrees niet Belgische overheid, ik heb een vermoeden waar ze zijn. Hier kreeg ik trouwens wel een frons van op mijn voorhoofd. Ze zeggen dus doodleuk dat ze bijna vijf procent van hun bevolking ‘kwijt’ zijn en vervolgens vrezen ze dat die groep misbruik maakt van de sociale voorzieningen. Ik vind dat nogal een overhaaste conclusie eigenlijk. Grof zelfs. Ik hoor Martine en Rob al debatteren:

‘Zeg Rob, weet jij waar ze zijn?’
‘Nee,’k heb geen idee.’
‘Oh, dan zullen ze wel misbruik maken van onze sociale voorzieningen Rob.’
‘Ja, daar vrees ik ook voor Martine.’

Mensen, mensen, niet gelijk zo negatief zeg.
Trouwens, mocht dat wel waar zijn, dan vraag ik mij toch af hoe slecht het daar geregeld is. Ik hoef maar een keer in het holletje van de lokale midgetgolfbaan te schijten (vind ik grappig dat die bal dan blijft kleven aan mijn kak. Vooral als ze mis grijpen en ze mijn stront onder hun nagels hebben. Het gezicht dat ze trekken als ze vervolgens ruiken aan hun hand en flauwvallen op de green, maakt mijn week weer goed. Zo, mijn pollstemmers ook weer tevreden.) en ze googlen met een druk op de knop mijn volledige personalia inclusief hobbies, exen en blogs tevoorschijn.

Gelijk sprongen er allerlei gedachten en complottheorieën op.
Zouden ze misschien met z’n allen aan het feesten zijn in de catacomben onder Brussel en Antwerpen, vrolijk rondstruinend in de stinkende riolen waar dan regelmatig een imitatie van Urbanus rondgalmt en de stad op zijn grondvesten doet trillen? Of misschien is er de laatste honderdvijftig jaar wel een grootschalig experiment gaande door onze buitenwereldse vrienden en zijn ze loyaal met ons geweest door juist de Belgen te ontvoeren. Óf, en dit lijkt mij de meest plausibele verklaring, alle 575.000 vermiste belgen waren niet meer in staat hun woning terug te vinden en zijn richting de Ardennen getrokken om daar een nog eenvoudiger bestaan in de heuvels te leiden.
Dat zou het woord ‘dakloos’ een compleet andere wending geven. “Alé, hedde gij mijnen dak gezien? Mijn dak is loos he.” Niemand wist dus waar ze woonden en toen zijn ze maar gewoon richting het hoogste punt gelopen.

De buitenlucht heeft ze trouwens wel goed gedaan, want er zijn zelfs tien personen ouder dan 140 jaar. Dat zou trouwens wel een schitterende aflevering van ‘Spoorloos’ worden zeg. Moet je voorstellen, Derk Bolt trekt met zijn cameraploeg het Belgisch hooggebergte in en treft daar ruim een half miljoen Belgen rond het kampvuur aan. Miljoenen familieleden huilend en met patatten strooiend voor de kijkdoos als ze hun doodgewaande opa’s en oma’s met een zwijnenbout in de hand de zonnegroet zien maken. Wauw! Ik ga gelijk de KRO mailen. De Belgische tv zou hier op in kunnen haken door een memorabele documentaire te schieten. Als ik een suggestie voor de titel mag opperen: ‘De grote belgenzoek.’

Categorieën: Media

8 reacties

Neuskleuter · 26 augustus 2008 op 15:35

Je hebt er grappige vondsten in zitten. Vooral de laatste alinea vond ik leuk, met de patatten strooiende opa’s en oma’s die de zonnegroet doen.

Je schijtende golfgrap had van mij wel achterwege kunnen blijven, omdat het de zin teveel onderbreekt, het niets toevoegt, ik het poll-gedeelte niet snap en in een column geen haakjes nodig zijn.

Nu nog wat minder woorden als trouwens (tel ze maar eens), ik vind (het is sterker als je het als een feit brengt) en bepaalde meningen iets sterker aan de lezer overlaten. Dat zal je kwaliteit aanzienlijk verbeten.

Het stripgevoel van de column vind ik wel aardig. Ik krijg gelijk weer trek in Asterix en de Belgen.

arta · 26 augustus 2008 op 15:52

De laatste alinea was ook mijn favoriet, heel origineel! Daarvoor vond ik het wat warrig geschreven.
🙂

lisa-marie · 26 augustus 2008 op 16:48

het onderwerp is helemaal goed. 😀
Het gedeelte van de golfbal is naar mijn inzien totaal niet relevant.
Wel warrig geschreven maar het houdt toch op de een of andere manier mijn aandacht vast zodat ik het uitlees.

Nimrod1979 · 26 augustus 2008 op 17:00

Ik dacht even niet goed na toen ik deze overhaast plaatste. Het gedeelte van de golfbal en de poll slaat wel ergens op, maar niet op deze site. 😉
Goede tips gehad, ik zal er voortaan op letten.

SIMBA · 26 augustus 2008 op 18:58

Ik zag er laatst nog een op Marktplaats: Te koop Belg, zgan, pas 123 jaar. Af te halen in Kongo.
😀

axelle · 26 augustus 2008 op 20:51

Leckah BELGISCH.
😉 Leuke column.

Mup · 27 augustus 2008 op 14:02

[quote]Miljoenen familieleden huilend en met patatten strooiend voor de kijkdoos als ze hun doodgewaande opa’s en oma’s met een zwijnenbout in de hand de zonnegroet zien maken. Wauw! [/quote] 😆

Verder alles al gezegd en door je opgenomen, kijk uit naar je volgende.

Groet Mup.

Nimrod1979 · 27 augustus 2008 op 18:46

Thanks voor de reacties. [d]Trouwens[/d]Overigens, ze kunnen natuurlijk ook in Kongo zitten, bij de gorilla’s in die mist!

Hmmm 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder