Misschien vind je jezelf heel erg cool, maar ik wil je even vertellen dat je dat dus echt niet bent. Je hebt mensen die zo bekrompen zijn en altijd en overal een mening klaar hebben, voor ze weten wat er nu echt aan de hand is. Zo iemand ben jij dus. Daarnaast ben je gewoon een idioot. Ik oordeel niet op hoe iemand eruit ziet, ook al ben je hartstikke lelijk, ik oordeel over hoe iemand is, of in jouw geval: hoe iemand zich voordoet. Je ontmoet mij op een feestje en we praten wat. Leuk, bla bla, koetjes en kalfjes. Denk je nu dat je mij kent ofzo? Dat je over mij kunt oordelen? Blijkbaar dus. Ik ben uit en draag een rokje, want weet je, dat is ‘in’ en ik vind het leuk om een rokje te dragen. Hoor ik iemand achter me “slet” sissen. Excuse me? Ik draag wat ik leuk vind, net als jij, ook al heb ik veel meer smaak en klasse. Daarnaast ben je ook gewoon vet, wat ook niet meewerkt aan een charmant uiterlijk. Overgewicht kreeg een nieuwe betekenis, sinds ik jou heb ontmoet. “Hij is 24 en nog maagd, omdat hij graag wil wachten”, zegt een vriendin van mij, die jou toevallig kent van haar werk. 24 en je wilt wachten? Sure, je bent gewoon te lelijk, daar wil geen enkel meisje bovenop hoor, en onderop al helemaal niet gezien die enorme pens. Ik vraag me af of je altijd al zo dik bent geweest. Heb je ooit je eigen lul gezien? 24 en hij wil wachten. Donder toch op. Niemand wil je omdat je lelijk bent. Gezien je trage, slome tempo is het je nooit gelukt een meisje te verkrachten en hoeren vind je waarschijnlijk te duur. Ik een slet? In your dreams, misschien.

Hoe oud was je ook alweer? En waar werk je? De buurtsuper. Wauwie zeg, nou je hebt het wel gemaakt in je leven hoor. Deze slet hier studeert, en hoewel je met hard werken en doorzettingsvermogen en eind komt, heb je daar toch wel hersens voor nodig. Is gelijk weer verklaard waarom jij dus niet studeert. Wat is het leven toch hard, ik heb zo’n medelijden met je. Je bent zo ongelofelijk zielig. En dan ben je ook nog eens lelijk. Ik vraag me überhaupt af hoe jij door deuren heen komt. Gezien je dikke lichaam zal je daar aardig wat moeite mee hebben.

Zo’n leuke avond stappen en je hebt het lekker verpest voor me. Ik zou je wel als boksbal kunnen gebruiken. Gezien al dat vet, zal je er toch vrij weinig van voelen. Maar ach, waar heb je een boksbal voor nodig, als je het ook van je af kan schrijven. Schrijven weet je wel? Lettertje voor lettertje, snap je? Nooit geleerd? Maan, roos, vis, dat is jou allemaal ontnomen. Dan ben je dus dik, irritant, vervelend, kortzichtig, gefrustreerd én je hebt een kutjeugd gehad. Maar geeft dit jou het recht om maar even minachtend te doen over iemand anders? Ik weet wel dat in jouw belevenis de wereld om jou draait, maar misschien zou je eens een keertje wakker moeten worden en om je heen kijken. Welkom in de echte wereld, waar iedereen je haat. Waar je ouders zich afvragen waarom ze geen abortus hadden gepleegd, zo’n 24 jaar geleden. Ik ben dan misschien een slet in een kort rokje, maar jij bent een lelijke zeug met een stropdas. Nou, ik zou niet willen ruilen’

Categorieën: Maatschappij

16 reacties

archangel · 14 oktober 2005 op 08:23

… ehhh… wow! 😮

klungel · 14 oktober 2005 op 08:41

Sooooo heeee 😳

Lucht het op :-D?

Kon je je niet gewoon omdraaien, een hand geven en zeggen ‘onaangenaam, ik heet Chantal’, wat een originele naam zeg, slet!

Of zoiets.

Geertje · 14 oktober 2005 op 08:52

Een zeug is een vrouwtje een mannetje heet een beer! Nog maar eventjes een tijdje studeren? [quote]Ik oordeel niet op hoe iemand eruit ziet, ook al ben je hartstikke lelijk[/quote] Dan staat je column tenminste ook niet in contradictie met deze regel! 😮

Dees · 14 oktober 2005 op 08:55

Net als jij vind ik het afschuwelijk om zo op het eerste gezicht op je uiterlijk te worden beoordeeld, of veroordeeld, want daar komt het eigenlijk op neer. Net als jij zit ik dan achteraf te bedenken wat ik allemaal had moeten zeggen tegen degene die dat deed. Dat klinkt dan ongeveer hetzelfde, al vind ik je nog mild. Ik vind het erg leuk dat je er een column over hebt geschreven, ik zied een beetje met je mee! 😡 🙂 😀

En in plaats van klungels suggestie lijkt omdraaien en meppen me ook een goeie optie 😉

Outsider · 14 oktober 2005 op 10:42

Zo, zo, Dees, dus jij vindt dit een milde reactie. Ik dacht dat jij zo goed tegen kritiek kon. Ik krijg altijd van jou te horen dat ik niets mag terugzeggen op kritiek op mij. Dan vertel je me doodleuk dat ik volwassen moet worden en wat geciviliseerder moet reageren.

Overigens kan ik mij de reactie van Chantal heel goed voorstellen en het is wel een vlot leesbaar stuk.

Dees · 14 oktober 2005 op 10:45

Give it a rest Outsider… Niet elke column hoeft in het teken te staan van het ‘onrecht’ jou aangedaan, denk ik.

Ik heb PB, mocht je nog willen fulmineren.

Trukie · 14 oktober 2005 op 11:03

[quote]Je ontmoet mij op een feestje en we praten wat. Leuk, bla bla, koetjes en kalfjes. Denk je nu dat je mij kent ofzo? Dat je over mij kunt oordelen? Blijkbaar dus.[/quote]

Heb jij hem na deze onthullende communicatie beter leren kennen dan alleen zijn uiterlijke uitstraling?

Je hebt je frusties wel aardig onder woorden kunnen brengen. Ik zou niet graag in zijn plaats willen staan.

wendy77 · 14 oktober 2005 op 11:15

Een erg gevoelige reactie op 1 woord als je het mij vraagt, maar wel erg goed onder woorden gebracht. Je gevoel komt er duidelijk in naar voren.

melady · 14 oktober 2005 op 11:34

De titel dekt volledig de lading! 😀 😀

Outsider · 14 oktober 2005 op 11:37

Ik heb het niet over onrecht, Dees. Ik vind alleen dat je beter naar jezelf kunt kijken in plaats van anderen de les te lezen.

pepe · 14 oktober 2005 op 20:56

Leuk om te lezen over oordelen of veroordelen, want we doen het allemaal op z’n tijd. Of we nu willen of niet. Het is moeilijk nimmer te oordelen.
Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die verder kijken dan het buitenkantje. En zelf denk ik niet dat het uitmaakt waar je werkt of wat je studeert, je hebt het gemaakt als je een gelukkig mens bent, dus blij met jezelf.

Knap geschreven deze column.

Chantal · 14 oktober 2005 op 21:40

Allemaal bedankt voor de reacties!

@ Geertje: [quote]Een zeug is een vrouwtje een mannetje heet een beer[/quote]

Ach, wat maakt het uit, het gaat om het idee 😀

sally · 14 oktober 2005 op 22:46

mwooaaahhh…

Beetje overgereageerd wat mij betreft.Je laat je wel een beetje kennen als je je zo druk maakt om zo`n opmerking.
Ik vind het niet echt in een column passen.
Komt nog simpeler over dan de opmerking “slet”.
Ik zou het volkomen negeren.Vooral omdat blijkt dat de man die de opmerking maakte je geen bal interesseerd. Of???

Groet Sally 😉 😉

Bakema_NL · 15 oktober 2005 op 00:38

Hahahaha, je hebt alleen jezelf er maar mee als je je zo druk maakt, niet diegene die die opmerking maakte. En dan ga je zelf ook nog over uiterlijk/uitstraling beginnen en wat voor werk iemand doet……..oordelen zonder dat je zelf weet met wie je van doen hebt, behalve een stomme opmerking en wat bla. Hopelijk houdt je er niet teveel last van……………en eens kijken of je zelf nog een slank dennetje bent als je de leeftijd van zeg zo’n 40 bereikt hebt en misschien al wat geworpen hebt.
Aan de ene kant geinige column, aan de andere kant zo gefrustreerd als wat, maar daar kan ik ook wel om lachen.

Chantal · 15 oktober 2005 op 12:24

@ Sally & Bakema:

Simpel, overgereageerd of gefrustreerd… het luchte in ieder geval wel op 😀

Bedankt voor jullie reactie! 🙂

Bakema_NL · 15 oktober 2005 op 22:39

Tuurlijk lucht het op, gewoon lekker doen als je daar zelf zin/behoeft in/aan hebt. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder