Daar zitten we dan met z’n allen. Verslagen. Door de Portugezen en door het gevoel dat het allemaal voor niks is geweest. Nooit gedacht, dat ik nog eens over voetbal zou schrijven. Maar vanuit een chauvinistisch gevoel doet het me wel wat. Wát een wedstrijd! Wat een acteurs, die Portugezen. Wat een irritante coach, van de Portugezen; dat die man vanavond geen hartinfarct heeft opgelopen, verbaast mij. Marco van Basten was de rust zelve. Te rustig, vond ik. In een te klein bloesje stond hij als een standbeeld aan de kant. Hij had niet hoeven schreeuwen, maar dit was weer het andere uiterste.

Ik heb in zijn plaats geschreeuwd: ‘Dit is oneerlijk, je ziet toch, dat dit nep is?’ Dit was geen voetbal, dit was worstelen. En niet: ik worstel en kom boven, maar: ik worstel en krijg de ene gele kaart na de andere om over rood nog maar te zwijgen.

Maar goed, het is een feit:
De vlaggetjes kunnen worden weggehaald, de schmink kan weer worden opgeborgen. Oranje huizen kunnen weer worden witgekalkt, oranje shirts gewassen en in de kast. De Albert Heijn gaat vast hun wuppies gratis weggeven, dat is dan weer een voordeel. Morgen sta ik weer voor de klas en moet een aantal zeer teleurgestelde mini-oranje-fans opvangen.

Als je alle gele en rode kaarten met elkaar vermengt, dan kom je toch weer op oranje uit. Laat dat een troost zijn.
Uithuilen en opnieuw beginnen.
Van de Sar huilde ook uit. Maar of hij nog opnieuw kan beginnen? Ik denk het niet. Hij is prima in vorm, hoeft zich geen verwijten te maken over deze wedstrijd, hij heeft zich prima geweerd. Maar of hij er over vier jaar weer bij is? Ik denk het niet.

Het WK is voor mij geëindigd. Ik hoef geen wedstrijd meer te zien.


DreamOn

DreamOn publiceert sinds 2006 columns op het internet. Zij schrijft over alles wat haar bezighoudt. Vaak (te) breedsprakig, maar dat is een leerpunt! In het dagelijks leven is DreamOn pedagogisch coach en heeft ze haar man, kinderen, familie en vrienden lief.

12 reacties

Eddy Kielema · 26 juni 2006 op 13:04

Probeer het positief te bekijken. Nu komt er gelukkig ook een eind aan die naar groepsdwang neigende, bijna beangstigende oranjegekte. En vanmiddag spelen Guus en zijn mannen tegen Italië, ook leuk!

wendy77 · 26 juni 2006 op 13:20

Verliezen op een normale manier is zo erg niet, maar wat dit was….geen idee, maar geen voetbal in ieder geval.

Ik ga nu ook voor Guus en zijn mannen!!

Mosje · 26 juni 2006 op 13:31

Hela Trudy, een column zonder punten. Heel goed!
Helaas ook zonder doelpunten voor Nederland.
😉

Ma3anne · 26 juni 2006 op 13:44

Kijk ik een keer, blijkt het om een potje kaarten te gaan in plaats van voetbal. Heb het niet tot het eind volgehouden. Anderhalf uur naar een paar knokkende miljonairs kijken vind ik toch echt zonde van mijn tijd.

Leuke column, Trudy!

Troy · 26 juni 2006 op 15:08

Even een quote, want deze vond ik ijzersterk: [quote]”Als je alle gele en rode kaarten met elkaar vermengt, dan kom je toch weer op oranje uit. Laat dat een troost zijn”[/quote]

Erg jammer dat Nederland niet door is, ze hadden het zeker verdiend. Leuke after-dip column.

KawaSutra · 26 juni 2006 op 18:36

[quote]Het WK is voor mij geëindigd.[/quote]

Ja, voor mij ook. We gaan weer over tot de orde van de dag.
Gelukkig hebben de oranjefans zich in kunnen houden. Maar na zo’n wedstrijd had dat ook anders uit kunnen pakken.
Wel een leuke column, dat is wellicht ook een troost.

pepe · 26 juni 2006 op 18:50

[quote]Leuke after-dip column[/quote]

IK ben het eens met Troy, jammer genoeg heb ik de wedstrijd helemaal niet kunnen zien.
Dus kan niets zeggen over wat er te zien is geweest.

Chantal · 26 juni 2006 op 18:57

Een plein in Utrecht waar ik elke dag langskom met de bus, was helemaal oranje. Ik vond dat zo overdreven. Vandaag zag ik hoe alle vlaggetjes etc. werden opgeruimd door de buurtbewoners… vond het toch wel erg triest.

Die oranjegekte kon me gestolen worden, maar stel je toch eens voor dat ze hadden gewonnen gisteren…

Ach… op naar het EK dan maar? Leuke column!

WritersBlocq · 26 juni 2006 op 19:40

[quote]Als je alle gele en rode kaarten met elkaar vermengt, dan kom je toch weer op oranje uit.[/quote]
Deze zin is top!
[quote]Gelukkig hebben de oranjefans zich in kunnen houden. Maar na zo’n wedstrijd had dat ook anders uit kunnen pakken.[/quote]
Volgens mij slopen ze de boel alleen uit euforie 😕 want ik herinner me nog een paar gezonken woonboten in onze hoofdstad, en nog meer van die ellende.

Maar: ik blijf gek op oranje, en rood, wit, blauw vind ik altijd leuk bij elkaar staan. Tijd vliegt, op naar het EK in ’08 🙂 🙂

sally · 26 juni 2006 op 23:25

Tja, wat een afknapper, inderdaad.

Al die leuke feesten die voor onze neus weggekaapt worden.
En wat moet ik nu met al die oranje brillen? 😀

groet
Sally

DreamOn · 26 juni 2006 op 23:55

Die oranje brillen zet je op de hoofden van de wuppies en je gaat deze verloten onder alle CX-columnisten.
Getal onder de vijftig. Ik doe alvast een gokje: 38!

Kees Schilder · 27 juni 2006 op 16:11

Troost je.Duitsland komt eraan. 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder