Een van de weinige excuses voor kassiekijken gaat vanavond ter ziele met de laatste aflevering van [i]The Sopranos[/i]. We lopen namelijk voor in Ierland en ik ga lekker vertellen hoe het afloopt. J.K. Rowling mag van geluk spreken dat ik geen [i]Harry Potter[/i] lees. [i]The Sopranos[/i] mogen dan ook nooit meer terugkomen. Stoppen op de top, en alleen nog leven in nostalgie. Veel tv-series duren een seizoen te lang. [i]Roseanne[/i] is daar een voorbeeld van. Een van de beste comedyshows ooit, en het laatste seizoen was een ramp. [i]Will&Grace[/i] ging ook ietsiepietsie te lang door, en bij [i]Star Trek Deep Space Nine[/i] was het gewoon hemeltergend. [i]Six Feet Under[/i] houdt na er een seizoen of 6 mee op, en om zoveel gezond verstand moeten we dankbaar zijn.

Soms is de glans er gewoon af en dan moet je kappen. Artiesten weten ook te vaak van geen ophouden. Ik zag The Stones live in 97 en 98. Het was magistraal; en nou doen ze het weer en dan wordt het ineens pathetic. Sommige musici doen er korter over om op te branden. Is die nieuwe Prince al uit bij jullie? Hier wordt-ie in de reclameblokken gepromoot en het is bijna zielig. Bij de laatste Boudewijn de Groot gingen mijn nekharen overeind staan:

DE LAGE LANDEN DE LAGE LANDEN MELK EN HONING OVERVLOED

hoezo opgebrand?

Het roept ook onheil af, getuige de zoveelste afscheidstoernee van Heintje Barbra Streisand Davids. Hier in Ierland werd het maanden van te voren groots aangekondigd, en heeft een chaos zonder weerga ontketend. Het verkeer in de richting van Barbra Spreidstand stond volledig vast. Mensen waadden door modderpoelen en drassige velden met achterlating van hun voertuig, om vervolgens het concert (waarmee Barbra Strijkplank 45 minuten later begonnen was) mis te lopen omdat ze de locatie niet in konden wegens het gedrang, of omdat hun 300 euro kostende kaartje voor een niet bestaande rij was. De kranten zijn er nog niet over uitgeschreven.

Maar waar was ik begonnen? Oja [i]The Sopranos[/i]. En hoe het is afgelopen. ….

De butler heeft het gedaan!

Categorieën: Media

3 reacties

arta · 29 juli 2007 op 13:38

😆
Humor!

Troy · 30 juli 2007 op 09:12

[quote]Roseanne is daar een voorbeeld van. Een van de beste comedyshows ooit[/quote]

Ah, helemaal mee eens! Leuke column. Ben wel blij dat ik de Sopranos niet kijk, want ik haat het als mensen mijn plezier bederven door het eind alvast te vertellen 🙄

KawaSutra · 2 augustus 2007 op 01:06

Er is één serie die ik nooit zat word. Cheers. Kijk het al voor de 5e (?) keer en ik blijf lachen. Soprano’s ken ik niet, zal met de titel te maken hebben, denk ik. Cheers!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder