Beste lezer, een paar maanden gelezen had u kunnen lezen dat ik me had opgegeven voor het droogbedcentrum.
Nu ruim een half jaar verder word ik eindelijk opgenomen. Ik heb me aan alle regeltjes gehouden (wat me enigszins moeite kostte), ’s avonds voordat je naar bed gaat eerst gaan plassen, daarna een half uur een boek lezen en vervolgens weer naar de wc en dan gaan slapen. Als het ’s nachts mis is gegaan moet ik de volgende ochtend meteen een glas water drinken. Dit is heel vervelend als je nog geen 5 minuten wakker bent.

Over twee weken is het dan zover. Ik ben nu aan het bedenken wat ik allemaal nog moet hebben. Pyamabroeken, leesboeken en een hoop muziek. Hopelijk kom ik de dagen een beetje door. Mijn leven zal het komende half jaar anders zijn. Niet meer uit gaan, of tot laat op internet rond snuffelen. Want elke avond moet ik op hetzelfde tijdstip naar bed en elke ochtend op hetzelfde tijdstip weer mijn bed uit.
Dit bracht mij op de volgende gedachten. Of ik ga elke avond om 4 uur ’s nachts naar bed en om half 7 ’s morgens er weer uit, zodat ik in het weekend lekker los kan gaan. Of toch maar om 22.00 me bed opzoeken en fris op mijn stage plek aankomen. Waarschijnlijk word het om 22.00 uur me bedje in, en hopen dat ik de nachten droog door kom en alle ellende niet voor niks is geweest.

Categorieën: Gezondheidszorg

4 reacties

arta · 2 april 2008 op 09:41

Heel knap dat je dit aangaat, Marjolein.
Over jouw stukje: Dit is geen column, zelfs geen verhaaltje, maar meer een dagboekfragment, een opsomming van feiten, die als je in hetzelfde schuitje zit heel interessant kunnen zijn, maar voor mij, als lezer die jou niet kent, niet…
Toch heel veel sterkte gewenst het komend half jaar!:-)

pally · 2 april 2008 op 10:23

Tja, Marjolein, ik hoop echt voor je dat de opname helpt.
Verder ben ik het met Arta eens.
Dit is een dagboekfragment, geregistreerd wat je denkt en doet zonder vertaalslag die het interessant maakt voor de lezer.
Misschien iets voor de komende tijd om tussendoor aan te werken?

succes,

groet van Pally

Dees · 2 april 2008 op 19:06

Tsja, ik vind het wel dapper om erover te schrijven (heb er net toch nog maar even deel 1 bijgepakt om zeker te weten dat het was dat ik dacht dat het was…).

WritersBlocq · 3 april 2008 op 23:12

Sterkte knapperd! Het lijkt mij voor jou handig als je dit ook op een forum voor mensen met deze problemen en vooral mensen met tips of zelfs oplossingen plaatst.

Even grappig doen, heb ik zin in: ik ben de azijnzeikerd hier, en kan de ‘me’ in [quote]Of toch maar om 22.00 me bed opzoeken[/quote] niet uitstaan :hammer:

Verder vind ik het goed geschreven. Als je nou toch zoveel tijd over hebt de komende tijd, probeer dan eens te mijmeren en schrijven over wát je zo vies vindt aan het drinken van een glas water ’s morgens vroeg.
Wat doet het met je: kokhalzen? gedachte aan vroeger?
waarom moet je een glas water drinken als je het niet hebt gered die nacht?

Neem me maar aan je hand mee, vertel mij erover, druk je uit en licht mij in.
Ik ben benieuwd, en wens je nogmaals veel succes en sterkte. Komt goed! Zowel met je schrijven als met andere droge stukjes 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder