Ik lig in een donker steegje in mijn auto te slapen. Het raampje heb ik een stukje open staan en er komt een heerlijk briesje naar binnen. Op de stoel naast me ligt ook iemand te slapen. Mijn partner? Ik weet het niet er hoort geen gezicht bij. Hij of zij ligt in ieder geval rustig te slapen en geeft me een goed gevoel. Het heerlijke briesje wordt sterker. Mijn gevoel veranderd, wordt slecht, wordt zelfs heel erg slecht. Langzaam open ik mijn ogen en ik zie dat de persoon zonder gezicht naast me nog rustig ligt te slapen. Maar ook ontwaar ik iets in mijn ooghoeken. Ik draai langzaam mijn hoofd om en zie dat iemand het raampje verder omlaag gedaan heeft en dat deze persoon bezig is de auto binnen te dringen. Ook deze indringer heeft geen gezicht. Het enige wat ik kan onderscheiden is een muts. Een gewone muts.
Zodra ik hem zie doe ik mijn mond open om te gillen maar dat lukt niet. De indringer komt dichter en dichter bij. Op het moment dat hij bij me is schrik ik wakker.
De hele tijd loop ik met die droom rond. Wat betekende dat? Waarom kon ik niet gillen? Ik wilde zo graag gillen.
Jarenlang heb ik deze droom gedroomd. En steeds lukte het me niet te gillen terwijl ik het zo graag wilde, zo vreselijk graag.
Tot die ene keer. Alles ging precies hetzelfde als alle andere keren tot aan het punt waarop ik wilde gillen. Ik wilde nu nog meer gillen, ik moest gewoon gillen ik kon het wel uitschreeuwen en dat heb ik ook gedaan. Echt gedaan. Met echt geluid. Ik heb iedereen die me kon horen wakker geschreeuwd inclusief mezelf en ik heb deze droom nooit meer gedroomd.

Mijn droom heeft me wel iets geleerd: “Als je iets wilt, ga er dan voor. Doe zo hard mogelijk je best en het zal je lukken.” Dat doe ik dan ook.

Categorieën: Thema column

9 reacties

Mup · 27 februari 2007 op 13:24

Je boodschap is duidelijk, doet me ook wel wat. Je valt m.i. alleen wat vaak in herhalingen, zonder die herhalingen zou het toch wel duidelijk zijn, b.v je gevoel, de muts, en het zo graag willen gaan gillen,

Groet Mup.

KingArthur · 27 februari 2007 op 13:24

Heb je de kans de partner van je dromen te beschrijven doe je het hier niet. Een gemiste kans 🙂

***EDIT***
Mup weet jij wat er op die muts stond? Unox of Koud he?

Mup · 27 februari 2007 op 13:37

Offtopic; ik dacht juist: BIERTJUH….

datmensinkenia · 27 februari 2007 op 13:52

Mooi verhaal, maar ik kan me kapot ergeren aan de taalfouten: Quote: “Mijn gevoel veranderd…”.

Zal wel aan mij liggen, maar ik vind het belangrijk. Als je een stuk op een website plaatst, waar het gelezen kan worden door mensen die te taal nog aan het leren zijn (kinderen, immigranten…) dan is het m.i. zaak om een goed voorbeeld te geven.

pally · 27 februari 2007 op 14:04

De droom is niet onaardig, Joy,
ook de boodschap die je er aan verbindt niet.
Maar buiten de al gesignaleerde taalfouten, zie ik in de eerste alinea 4x een verkleinwoord staan. En in de laatste 6x het woord gillen.
tja… 🙄
Pally

SIMBA · 27 februari 2007 op 14:17

[quote]door mensen die te taal nog aan het leren zijn [/quote]
😆 Engels Menneke, je maakt zelf een foutje.
Je wilt “de” typen maar ook “the” dus je maakt er een mooi nieuw woordje van. (Ik lach je niet uit, want ik vind jouw Nederlands héél erg goed, maar dit kon ik even niet laten)
By the way…ik ben het helemaal met je eens!

datmensinkenia · 27 februari 2007 op 15:01

Oeps! Ik controleer mijn eigen teksten wel 15 keer en toch mis ik zulke dingen! :oeps: . Tja, niemand is perfekt, maar we blijven streven en dat vind ik het belangrijkst.

Joy · 27 februari 2007 op 16:15

Ik weet dat ik het woord gillen vaak heb gebruikt, volgens mij ging het daar ook over.

Wat betreft de taalfouten zal ik daar goed op gaan letten dat staat inderdaad niet netjes.

Ik blijf het proberen en hoop dat jullie je bevindingen blijven geven.

Mup · 28 februari 2007 op 14:02

Zeker doen Joy! Een extra versterking uit Almere kunnen we hier zeker gebruiken:-)

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder