Kinderen zijn geestig, lief, moedig, en erg vervelend als ze je weer eens goed voor joker zetten door hun zogenaamde onschuldige opmerkingen.
Ik heb zulke situaties zo vaak mee gemaakt, nu kan ik er hartelijk om lachen maar op het moment zelf zak je door de grond.
Het ergste is je weet nooit wanneer ze het je gaan aan doen dat blijft altijd een verrassing
Mijn dochter van zeven is daar een goede voorbeeld van, zij heeft vaak een situatie gecreëerd waar door ik het liefst in een gat van tien meter ging zitten ver weg van de beschaving.
Toen ze een jaar of vijf was gingen we met schoon ouders en al naar de zoo in Antwerpen. Halve wegen het dag moest er de gewoonlijke plas stop gemaakt worden, de toiletten waren in het restaurant en het was stervens druk daar binnen, maar goed hoge nood is hoge nood bij een kind.
Toen ging ik altijd samen met mijn dochter op een wc omdat ik bang was dat ze de deur op slot zou doen en er niet meer uit kunnen.
Na haar plasje dacht ik ,ik kan ook net zo goed gaan nu het kan’ maar ik had het maandelijkse vrouwen kwaal en mijn dochter zag het touwtje zitten.
Ik was van geen kwaad bewust totdat we terug keerden in het restaurant.
Bij de uitgang van het restaurant stond mijn schoon moeder op ons te wachten en ineens riep mijn kleine engel; OMA !! BIJ MAMA HANGT EEN TOUWTJE UIT HAAR PIEPIE!!!
Ik was in een klap het midden punt van belangstelling, alle gezichten draaide om naar mij en ik kon geen kant op want ik moest nog helemaal door het over volle restaurant lopen om bij de uitgang te komen, dat was echt zo een moment dat je wenste om in rook op te gaan.
Niet te vergeten zijn de situaties waarbij je moet jokken tegen een vriendin omdat je een afspraak vergeten ben, met veel pijn en moeite probeer je geloofwaardig over te komen dat je echt drie uur lang vast zat op zolder omdat de trap weg viel dus onmogelijk het afspraak kon na komen.
Net op het moment dat je een zucht laat van opluchting van Ppppffff ze gelooft me zegt mijn kleine schat, Maar Mama je zat toch op de bank een boek te lezen!!!! Lul je daar maar eens uit….
Op dat moment kan je ze wel vermoorden, ze kijken je dan aan met een gezicht van pure onschuld en dan rest nog maar een ding te doen , zwaar voor lul staan of emigreren naar de Noord pool.
Zo herinner ik me een mooie zomer middag in Renesse,We liepen langst de drukke terrassen en ik zag in de verte een oud heel lelijk vrouwtje aan lopen .
Ik wist dat het weer zo een moment zal worden dus ik probeerde mijn kleine rattata af te leiden, maar helaas daar kwam ze aan en voor dat ik kon ingrijpen kwam er, KIJK MAM EEN HEKS!! Uit haar lieve mond.
Ik heb echt woorden gehad met dat vrouw, heb duizend keer mijn excuses aangeboden en probeerde haar uit te legen dat ik het erg vervelend vond maar er echt niks aan kon doen.
Zo kan ik wel een column schrijven van 1000 pagina’s maar ik denk dat je zo wel een goeie beeld van de situatie hebt gekregen.
Nu mijn zoon geboren is heb ik het dubbel op, hij kan nog niet praten maar dan nog zorgt hij alsnog voor z’n heerlijk moment als een bekende naar hem buigt en zegt wat voor een schatje hij is,er komen geen genante woorden uit zijn mond , Nee hij slaat zijn bewonderaar gewoon midden tussen hun ogen.
Het is maar goed dat je achteraf kan lachen om het duivelse humor van een kind want eigenlijk wil ik deze momenten met mijn kid’s nooit never niet missen.
Maar nu bedenk ik me het zijn niet alleen mijn kid’s met zulke streken maar mijn moeder kan er ook wat van.
Ik was dertien jaar en had al wat mos van onderen en wat heuvels van boven, ik was nog zo onzeker over al mijn nieuw ontwikkelingen je zou denken dat je moeder daar rekening mee hield…nou niet die van mij hoor.
Hoog zomer en ik ging met mijn moeder en haar vriendin naar het strand, Ma had net een nieuwe badpak voor me gekocht, Oranje dat staat mooi bij een getint huid zei ze nog.
Maar goed Ma bleef op strand zitten terwijl ik een koele duik nam en toen ik uit het water liep kon mijn moeder het niet laten om hard op te schreeuwen;Hey!!KOM GAUW JE KAN ALLES ZIEN, JE BADPAK SCHIJNT DOOR!!!!!.
Je kan je voor stellen dat ik @$#^$&^(&^(^$@@!!@$^(*))*(^&% zei tegen mijn moeder waardoor ik nog een zwaai om Mn oren kreeg ook boven op het juist gebeurde tiener nachtmerrie, het kon niet op.
Met tranen in mijn ogen zei ik nog snikkend; Maar mam je had toch ook met een bad laken naar me toe kunnen komen???
Dat is weer z’n 1000 ogen op mij moment die nooit zal vergeten.
Eigenlijk moet ik toegeven dat ik wel erg vaak voor lul heb gestaan in mijn leven, Ach ja kan er beter mee leren om gaan want ik heb hopelijk nog heel wat jaartjes te gaan.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder