En daar zit je dan: tussen de duplo-blokjes, die je lieve 10 jaar jongere zusje vol geweld de kamer heeft rondgebonjourd.
Vijf seconden daarvoor zat je nog heerlijk achter je geliefde laptopje sociale contacten te leggen via msn, maar aan je moeders roep te horen heb je een taak. Inderdaad, de blokjes opruimen, allemaal grote tuinkussens weer goedleggen (bij gebrek aan een bank hebben wij nu tijdelijk tuinkussens als ik het goed begrepen heb), en em vervolgens weer peren naar je kamer. “Hé Isabeauhoooo!” “Ja??” “Die wasmand is bedoeld voor was en niet voor duplo.” Oh. Oeps. Ach ze hebben dezelfde kleur, de wasmand en de duplodoos (schaam).

En ik zit nog geen 2 seconden op mijn bureaustoel of daar komt mijn zusje.
Ze komt me halen. Of ik even dikkie dik wil voorlezen.

Want dikkie dik is jarig en dat moet elke dag even gezegd worden. En al zijn vriendjes komen, maar dikkie dik heeft de hele nacht niet geslapen, want dikkie dik had een kater en was zenuwachtig wat voor kadootjes hij zou krijgen. En de volgende ochtend was dikkie dik nog steeds wakker, maar dikkie dik was ineens moe. Wat een sukkel, als hij nou gewoon een potje slaappillen achterover had gegooid was hij niet moe geweest. Maar net als al die eigenwijze snotneuzen van 5 à 6 jaar, gaat ook dubbel D zijn eigen gangetje. En die prijs moet hij betalen. Hij mist de grote taart en ook het maar al te spannende haasje-over moet hij missen.
Maar dan wordt zijn strik gejat door een van de mede-gangster-katten. Dan komt het geweldadige in D.D. naar boven. Hij rent achter de massadief naar binnen en er volgt geen gevecht en dikkie dik heeft zijn strik terug. En hij propt zich vol met vis, zodat hij zich nu met recht dikkerie dik kan noemen. En dan valt iedereen in slaap, terwijl dikkie aan zijn beer vraagt wanneer hij weer jarig is. Nou, reken er maar niet op, als je al gaat praten tegen je beer…ben je ver heen.
Dag dikkie dik, tot de volgende keer…(of niet).

Categorieën: Gein & Ongein

7 reacties

KawaSutra · 3 april 2007 op 17:18

[quote]dubbel D[/quote]
Zet ze dan ook, die hoofdletters D. 😀

Grappig verhaal Isabeau, al denk ik dat je in het echt een nog veel gruwelijker verhaal verteld hebt aan je kleine zusje. 😀

Maar het gevoel dat over je komt als je voor je 10 jaar jongere zusje moet zorgen heb je heel goed overgebracht.

arta · 3 april 2007 op 17:46

Volgens mij kun jij geen Dikkie Dik meer horen, en ik niet meer lezen na jouw column!
Jouw irritatie goed overgebracht!
Jammer dat je veel zinnen met ‘en hij..’, en ‘en dat…’ begint, dat geeft het voor mij een beetje een school-opstel-idee.

Grappig debuut!
Welkom op CX!

badeend · 3 april 2007 op 20:01

[quote] Wat een sukkel, als hij nou gewoon een potje slaappillen achterover had gegooid was hij niet moe geweest. [/quote]

😆

Leuke column, alleen zou ik niet te veel dingen tussen haakjes zetten. maak er gewoon een zin van, ook al wordt het een korte bijzin. Ik vind ‘(schaam)’ niet echt in een column passen

Isabeau · 3 april 2007 op 20:15

Dank je wel voor alle tips 🙂 En bedankt voor de complimentjes natuurlijk! Jullie zijn nog niet van me af haha!

Dees · 3 april 2007 op 20:33

Er zijn wel wat alternatieve Dikkie Dik verhalen in omloop. Maar… dat wil ik je zusje niet aandoen. Leuk geschreven, je verhaal en dat andere verhaal.. in jouw hoofd.

Mosje · 3 april 2007 op 22:29

Leuk stukje. Jammer dat ik geen zusje heb. Wil jij mijn zusje zijn? Ik heb altijd al een zusje willen hebben, het liefst met DD.
😀

SIMBA · 4 april 2007 op 10:41

😆 Mosje.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder