Mijn huisgoeroe Ab heeft zich nu definitief in het land van de columnisten begeven.
Sommige lezers van mijn columns menen dat Ab en ik een en dezelfde persoon zijn..
Fout! Ab is een zelfstandig functionerende substantie die nu zijn zielenroerselen aan de wereld prijs wil geven. Zijn eerste column speelt zich af bij Bart Smit en eindigt op het moment dat hij een verkoopster op zijn eigen onschuldige wijze onder het tapijt schoffeerde.
De verkoopster in kwestie ligt nu nog aan het infuus bij te komen.
Jammer dat de column daar eindigde want wat daarna gebeurde was ook heel geestig.
Wij vielen namelijk de Hema binnen.
Zoals iedereen weet staan de letters HEMA voor Hier Eet Men Afval, zoals het RIAGG staat voor: Redelijk Inbeciel Anti GekheidsGenootschap.
Wat hebben die twee met elkaar te maken, zult u vragen.
Niets!! Maar het klinkt wel aardig.
De Hema bevindt zich in hetzelfde volledig Gehemaniseerde winkelcentrum waar zich, naar oud Hollands gebruik, ook andere randbedrijven bevinden die het straatbeeld van elke stad teisteren. zoals: Slokker, Kruipgat, Bart Shit enz. Kunnen daar niet eens wat clusterbommen op gegooid worden?
Ik vraag aan heer Ab wat wij bij de Hema doen en dat hij een verdomd goede reden moet hebben om hier te zijn. waarop dit wezen van licht en helderheid antwoord dat hij het niet zou weten.’Jij moest hier toch iets kopen?’, vraagt hij.
Ik???, vraag ik verbijsterd, maar hij luistert al niet meer. Zijne Randvioolheid waggelt naar een verkoopster. ‘Hee rooie, waar liggen hier de maagpompen’, krast hij naar de verkoopster die niet rood maar gewoon blond is.
Voor het uit de hand loopt neem ik het gesprek over: ‘luister maar niet naar dit restproduct’, stel ik haar gerust. ‘Hij heeft een weekendje verlof en ik dacht, laten we even gaan winkelen.
Nou, en waar kun je beter winkelen dan hier? De Hema komt toch al het dichtst in de buurt van een open inrichting, dus dat is bekend terrein voor mijn eh..pupil hier’’.
Intussen heeft Ab een worst gehaald en vraagt nogmaals waar de maagpompen liggen.
‘Die h.h.h.hebben we niet’, stottert de verkoopster. ‘Dan moet u in het ziekenhuis zijn’.
‘Daarom juist’, zeg ik. ‘Zodra een aspirant worsteneter zoals Ab een worst naar binnen heeft geslingerd is hij rijp voor gillende sirenes en leegpompen van de maag. Zelf ben ik immuun voor uw eh producten sinds ik vroeger een scheurbuik opliep wegens het nuttigen van een Hematompoes
De verkoopster heeft er nu genoeg van en vraagt of wij het pand willen verlaten en op dat moment verslikt het wandelende virus,Abmania, zich in zijn half gekauwde worst en spuugt het drab over mijn pasgestoomde Alberto Zeemanijasje.
Mijn getier wordt slechts overstemd door een reclameboodschap dat door de winkel toetert:
“ECHT HEMA!!”, Getverdemme!

Categorieën: Gein & Ongein

2 reacties

gast · 19 mei 2003 op 15:01

Gave column, Keezz.Dat wil ik wel even kwijt.
groetjes van
x-streme 😀

gast · 20 mei 2003 op 01:34

Hoi Kees goeie kolm. IK lig nog met maagkramp in de kadijker koog, nog hatelijk bedankt dat je mij weer terug gebracht heb. Het zat toch ook nog in je haar ik vond wel dat je beter uit zag met die smeurie in je haar.Het leek wel coup sollei. Ab

Geef een reactie

Avatar plaatshouder