Het lijkt allemaal zo mooi, elk sprookje kent begint altijd mooi! Maar vaak loopt in de realiteit andersPoupette , dan wij zelfde hoopte. We proberen vaak het te verbergen, dat ons imago, onze kracht, het diepste van onze ziel is aangetast. Al is het maar door een wereldvreemde. En ik ken dat! Na de zoveelste mislukte relatie ging ik op zoek naar een “seksmaatje”. Iemand gewoon om mee te vrijen, iemand om gewoon te rommelen tussen de lakens. Maar niets meer, maar ook niets minder. “Seksmaatje” klinkt misschien heel laag, de lat ligt dan boven gebruik maken van prostitutie en onder die van een Latrelatie.
Dat “seksmaatje” vond ik bij een prachtige 18-jarige schoonheid. 6 lentes jonger dan ikzelf. Maar leeftijd speelt eigenlijk nooit een rol in dit soort affaires. Kijk maar naar onze voormalige Prins-gemaal Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Onze wonderbaarlijke Prins-gemaal had op 55 jarige leeftijd een relatie met een meisje, die hij de bijnaam [i]Poupette [/i] noemde. Zijn popje, Hélène Grinda was 22, en daarmee was er een leeftijdverschil zo groot als de afstand tussen Amsterdam en Rotterdam. Maar toch was er liefde, en daar vloeide ook zijn tweede onwettig kind uit voort. Maar ik had alleen een foto eerst, van een stralende, jonge meid met lust in haar ogen.

[b][size=small][color=000000]Een halve waarheid is een hele leugen.[/color][/size][/b]
Als een nieuwe danspartner met een glimmende galajurk, maakte ik de eerste zet. En daarmee begon onze tango. Een liefdestango? Daar leek het wel op, in haar gezicht was een glimmende lach van genot en pret vanaf te lezen. Ook ik genoot van de aandacht, ik voelde mij weer jong. Jong denk je, ik ben maar 24 volgens mijn geboortedatum. Maar jarenlange aanslagen van medicijnen en ziekte eisen toch zijn tol in mijn gezicht, mijn fysieke gesteldheid. De mantel der zogenaamde liefde bedekte haar “leugens” over mijn uiterlijk. Ik was mooi, ik was spannend, ik was een kanjer. Allemaal mooie niet-gemeende complimenten die doorgaans uitblonk van echtheid.
Pratend als brugman lokte ze mij in haar erotische val. Eenzelfde ervaring van testosteron, feromonen en hormonen derend als een vrachttrein door de lucht en het lijf. Als een gemuilkorfd pitbull valt iedere man voor een bepaald soort vrouw, waar hij totaal machteloos tegenover staat. De nagels worden uit onze klauw getrokken! We trekken ons zelf dieper in een eindeloze nachtmerrie of een roze wolk. Het resultaat kan zijn twee stappen vooruit of een enorme sprong achteruit. Een smachtend verlangen naar het verleden, van toen alles nog goed was of een onhebbelijke haat tegenover je voormalige partner als het fout is gegaan. Maar ben je nog op die mooie roze wolk, lijkt het alsof je in een trans bent. High bent van de meest verslavende drugs op aarde, waar geen harddrugs of medicijnen tegenop kan!
En dat is gewoon aardse en menselijke liefde.
En voor andere schreeuwen om onze grootste pijn het hardst en dat is de krijs van “liefdesverdriet”


6 reacties

arta · 19 maart 2011 op 13:29

Beste TimT,
Wanneer jij de eerste twee zinnen van jouw column leest, zie jij het dan zelf ook?
[quote]Het lijkt allemaal zo mooi, elk sprookje kent begint altijd mooi! Maar vaak loopt in de realiteit andersPoupette , dan wij zelfde hoopte. [/quote]
Vier taal/stijlfouten, die gewoon, door een keer over te lezen, eruit te halen zijn… Ik vind dat teveel om door te lezen, sorry.

Meralixe · 19 maart 2011 op 14:10

Bovendien, als een jong snaakje van 26 jaar probeer je de indruk te geven dat je overweg kunt met een<> terwijl in een verder schrijven dan toch doorgaat in de mooie ingrediënten van de liefde. Blijven oefenen, op alle vlakken !!!!

pally · 19 maart 2011 op 15:15

TimT, voor jou valt hier nog veel te leren. Begin eens met je tekst een aantal keren door te lezen, of laat het door een ander(b.v. 6 lentes ouder) doen. Hier zitten teveel rare fouten en vreemde zinnen in. 🙁
succes,

Pally

TimT · 20 maart 2011 op 06:40

Misschien mag ik zo beleefd zijn om te vragen of jullie willen helpen. Ik ben namelijk leesblind. Ik kan schrijven alleen ik zie mijn fouten gewoon niet. Ik probeer er op te letten, door het rustig te lezen. Maar het is soms buitengewoon lastig.

arta · 20 maart 2011 op 10:21

Netuurlijk!
Wanneer je iets nagekeken wilt hebben, zet je jouw vraag gewoon in de shoutbox, dan krijg je vanzelf reactie.

TimT · 27 maart 2011 op 12:17

Bedankt voor het aanbod!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder