“Jij bent mijn moeder toch niet!” Hmm, niet het antwoord waarop ik had gehoopt zo op de vroege morgen van moederdag. Geen cadeautje dus. Ontbijtje op bed dan misschien? Nope, ook niet. “De kinderen zijn nog te klein om een ontbijtje te maken.” Tja, dat is waar en HIJ doet het niet. Ik ben immers zijn moeder niet. Toch, een klein beetje waardering vandaag zou best leuk zijn geweest. Als ik hem hiermee confronteer, krijg ik te horen dat ik alles al heb. “Wat moet ik jou nog geven dan?” Het lijkt erg moeilijk tot hem door te dringen dat het helemaal geen cadeautje hoeft te zijn. “WAARDERING” geef ik nog maar eens aan. “Een bloemetje uit de tuin, een gekookt eitje met een lief briefje erbij, uit mogen slapen, de verzorging van de kinderen op je nemen, een extra dikke kus of knuffel, ik noem maar even een paar dwarsstraten.” Maar alles wat ik te horen krijg is: “Jij bent mijn moeder toch niet!”

Op z’n Wendy’s, heb ik hier een paar uur bokkig van gelopen, maar toen ik er over na ging denken, moest ik hem nog gelijk geven ook. Ook moederdag is weer zo’n dag waar de commercie zijn hand op heeft weten te leggen. Ik kan me niet herinneren dat mijn vader ooit iets voor mijn moeder heeft gekocht met moederdag toen wij klein waren. Ze moest het ook gewoon doen met hetgeen wij op school in elkaar hadden geflanst. En hier was ze altijd erg blij mee.

Ik heb uiteindelijk mijn moeder haar voorbeeld dan ook opgevolgd en heb vol trots naar mijn dochter gekeken die een liedje voor me had ingestudeerd. Smelten deed ik bijna toen ze niet verder kwam dan: “Tis moederdag, moederdag, moederdag vandaag.”, en dit een keer of 10 herhaalde. Geen bloemetje had daar tegenop gekund. Ook de zoen van mijn moeder na het openen van haar moederdagcadeau, voelt beter dan een gekookt eitje op bed.

Dus ja, manlief heeft helemaal gelijk. Moederdag draait om waardering en respect voor je moeder. Niet voor je vrouw. Goed dat hij me er nog even op heeft gewezen. Het weekendje weg wat hij namelijk zo graag wil, was ik van plan voor vaderdag te geven, maar dat zal dan toch echt nog even moeten wachten tot zijn verjaardag. Heeft hij even pech dat dat nog een half jaar duurt. Maar hé, hij is MIJN vader niet!

Categorieën: Mannen & Vrouwen

7 reacties

Mup · 20 mei 2006 op 18:33

Moederdag, valentijnsdag, allemaal koopdagen, en idd, als je het alleen van die dag moet hebben.
Mijn dagbedervers hebben nu de leeftijd, dat de zelfgemaakte sleutelhangers, mokken en placemats verleden tijd zijn, helaas. Dus hebben ze een cadeautje gekocht, dat ligt nog steeds in de auto, die nog steeds in de garage staat:-)

Groet Mup.

Chantal · 20 mei 2006 op 20:21

[quote]Heeft hij even pech dat dat nog een half jaar duurt.[/quote]

Go Wendy! Afstraffen die hap! 😉 Leuke column.. ik moest even denken aan de frutsels waar ik mijn moeder altijd mee opzadelde… In elkaar gevouwen hartjes… dat soort dingen. Het leuke is dat ze alles nog heeft. En waarschijnlijk kan zelfs het leukste cadeau wat ik nu koop er niet tegenop 🙂

Bakema_NL · 20 mei 2006 op 21:22

Hahaha, inderdaad, iedereen maar klagen over het hebben van te weinig geld, over het kudde-gedrag van mensen, de commercie en winstbejag van winkels etc etc etc………om vervolgens in grote getale er toch weer in te trappen, ja, zelfs kwaad te worden op elkander wanneer men niet meedoet aan die stupide onzin. Moederdag…….bah, laat al die andere dagen van het jaar je liefde voor je moeder maar zien, dat is misschien wat nuttiger en meer gemeend dan op die ene zogenaamd verplichte dag. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik mijn geld zelf maar in mijn zak moest houden en niet mee moest doen met die onzin. Ik heb het ter harte genomen.

DriekOplopers · 21 mei 2006 op 16:59

Oeioei, de wraak van een miskende moederdagmoeder is niet mis 😀

Maar wat mij betreft is het élke dag moederdag, vaderdag, vriendindag, vrienddag, zomaardeleuke mevrouwindesupermarktdag, en vooral

Driek Oplopersdag

Prlwytskovsky · 21 mei 2006 op 19:25

Wat dat weekendje weg betreft: ik laat mij graag als vrijwilliger aanwijzen. 😛

Li · 21 mei 2006 op 22:04

En dan is er nog naar-welke-moeder-gaan-we-het-eerst-frustratie. Schoonmoeder of eigen moeder? Of zitten die bij één van de oma’s. Buiten de cadeautjes is moederdag één grote logistieke ellende.

Maar de zelgemaakte frutselsmoederdagen zijn inderdaad het allermooist. 😉

Li

Mosje · 22 mei 2006 op 17:30

Gelukkig ben jij mijn moeder niet.
😛

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder