Hij schrijft geen heil te zien in uitgebreid mailen of bellen voorafgaand aan een eerste date, want dat leidt toch maar tot teleurstellingen. Ik vind het alleen maar prettig om elkaar eerst een beetje te leren kennen, voordat je besluit elkaar te ontmoeten. Juist om teleurstellingen te voorkomen. Maar voor deze ene keer gooi ik mijn principes overboord. Zonder veel plichtplegingen spreken we af in de stad voor een kopje koffie.
Bij mijn profiel staat een foto, bij het zijne niet. Ik heb dus geen idee wie ik kan verwachten. Een man met zwart, kort haar en groene ogen. Dat klinkt best aantrekkelijk. Er komt iemand aan lopen als ik voor de deur van een café in de stad sta te wachten. Ik denk nog: ‘Nee, laat het mijn date niet zijn!’ Heb ik even pech.

Zwart zal zijn haar ongetwijfeld ooit geweest zijn. Kort is het zeker! Zo kort dat ik het liever kaal wil noemen. En aan zijn ogen, waarmee hij verbaasd de wereld in kijkt, valt geen zweempje groen te ontdekken. Lichtblauw is alles wat ik ervan kan maken. Op zeer klunzige wijze deelt hij drie zoenen uit, terwijl ik het liever bij een beleefde hand had willen houden.

Ondanks dat het al ver voorbij lunchtijd is, wil hij wel graag een glutenvrij broodje bij zijn cappuccino. Terwijl ik kleine slokjes van mijn koffie neem, observeer en luister ik hoe hij probeert zijn levensverhaal in het kort samen te vatten. De glutenvrije kruimels vliegen me daarbij om de oren. Ex nummer één is wel de ergste van allemaal. Die had altijd wat te zeuren. Ex nummer twee was best leuk. Totdat ze begon te zeuren. Met ex nummer drie was het heel leuk – de intimiteit vooral. Maar ook zij ging zeuren. ‘Ik kan ongelofelijk zeuren!’ deel ik aan het einde van zijn monoloog mee.

Even later staan we buiten. Er zit nog een glutenvrij kruimeltje op zijn kin, maar ik neem niet de moeite hem daarop attent te maken. Veel lelijker wordt hij er immers toch niet van. En hij heeft in zijn leven al meer dan genoeg zeurende vrouwen gehad.

Categorieën: Liefde

Avalanche

Zit nooit om woorden verlegen. http://tekstfontein.com

13 reacties

SIMBA · 21 oktober 2009 op 17:25

Ik ga niet zeuren want ik vind het een leuk stukje 🙂

PeterP · 21 oktober 2009 op 19:41

Goede column; sterk vind ik het slot.

Iets minder puntje: de titel geeft net iets teveel weg van de pointe van je verhaaltje. Als je date weglaat is de titel prima.

Enne…wat is er mis met kale mensen? 😕

Avalanche · 21 oktober 2009 op 23:00

Dank 😀

Avalanche · 21 oktober 2009 op 23:02

Dank voor de tip, dank voor de complimenten. Enne…. er is helemaal niets mis met kale mensen! 😉

pally · 21 oktober 2009 op 23:44

Grappige column. Ben het met avalanche eens wat betreft de titel,

groet van pally

Anne · 22 oktober 2009 op 09:41

En zo stelen mensen andermans tijd…..Maar wel een leuk stukje trouwens. Volgende keer niet meer akkoord gaan zonder plus-foto-profiel en bellen/mailen vooraf!!

Avalanche · 22 oktober 2009 op 10:37

Was ook nooit mijn gewoonte, maar…. dit levert wel weer leuke stof op. Toch? 😉

LouisP · 22 oktober 2009 op 17:41

A.
leuk om te lezen. En die titel vind ik zo slecht nog niet..
gr.
L.

Prlwytskovsky · 22 oktober 2009 op 18:47

Een glutenvrij broodje? Godsakke wahahahaaa … wat zijn nou weer gluten? Bewegen die? 🙄

Dan heb je mijn profiel nog nooit gezien 😉 (houwe zo), ik hou van vrouwen in het algemeen maar ik heb de pest aan Gluten; alleen het woord al.

Avalanche · 22 oktober 2009 op 22:10

Dankjewel L.

Avalanche · 22 oktober 2009 op 22:14

Van Wikipedia:
‘Gluten is de naam van een groep eiwitten die, samen met zetmeel, worden aangetroffen in het endosperm van sommige granen.’

Persoonlijk vind ik het woord endosperm nog veel griezeliger. 😀

Emiliever · 29 oktober 2009 op 13:22

Helemaal geweldig! Vind de titel ook prima, glutenvrij voorspelt verder niets, toch? We moeten onze ervaringen ooit maar eens bundelen…kennelijk lopen er nogal wat sneue types rond!

Avalanche · 29 oktober 2009 op 14:55

Erg hè….. Ik probeer er maar om te 😆 maar eigenlijk doe ik dat als een boer met kiespijn!

Enne… heb zo de indruk dat wij samen een héél dik boek kunnen schrijven 😀

Geef een antwoord