Nog stevig wennen moet ik aan mijn nieuwe kantoor baan in Yorkshire.
Zo goed zag het er voor mij uit een nieuwe baan als Dutch Sales Advisor in de trapliften branche. Nou, de Engelse serie the office is er niets bij. Koffie is een taboe en wordt gedronken in de kantine en nergens anders.
Dit is nog te begrijpen maar het wordt toch al vreemder als ik ’s ochtend 2 prullenbakken op het bureau 2 plaatsen verder zie staan. Mijn baas die David Brent intelligent doet lijken heeft ze daar neer gezet. Ik zie er wat papieren etc in liggen en denk hier verder niets van. Tot dat ik een uurtje later mijn nietmachine zoek, en wat blijkt “david heeft alle bureaus de avond ervoor nagelopen en alles wat hij op de bureaus vond anders dan de computer, telefoon, en muis in die prullenbakken gegooid. Langzaam zijn ook andere collega’s op de hoogte van de Clean Desk zoals hij het noemt en komen stuk voor stuk hun eigendommen opsporen. Ik moet grinniken om kreten “ is dat jouw rekenmachine of het mijne”.

Op een dag leek het mij een aardig idee een doos door mijn moeder gestuurde “venco drop” naar het werk mee te nemen, mijn Duitse collega’s zijn er dol op. Ik zag nier het kwaad niet van in al hoewel ik de regel ken van alleen voedsel op de afdeling bij verjaardagen en speciale gelegenheden i.v.m. ongedierte. Ik besluit de doos naast de printer te zetten met de tekst “help your self”. De doos is een tien minuten later bijna leeg als “David hem in de gaten krijgt en vraagt van wie deze is.( er staat een doos Hollandse boerderij drop en er werkt 1 Nederlandse op de afdeling ) Ik was zelf niet op de werkvloer toen dit gebeurde en mijn collega’s zwegen. Om 5 uur besluit ik naar David toe te stappen ik bied hem aan mijn moeder te vragen volgende keer voor hem ook een doos mee te nemen. No no Christel Company policy sorry maar het kan niet i.v.m. ongedierte. “maar chef ik betwijfel dat engelse muizen Hollandse drop lusten”.

“David is de Export Sales Manager en heeft 2 export sales assistants en hieronder bevinden zich nog eens een aantal “teamlijers”. Aangezien geen van deze mensen ook maar iets te vertellen heeft is de nijging daar direct naar David toe te stappen voor het verkrijgen van kortingen en vrije dagen.

Als ik me naar zijn bureau begeef roept hij al op een afstandje Vraag maar aan Solenne dit is mijn teamleidster en de haar baas is dan Thierry! Die het dan vervolgens weer aan “David moet vragen.

Ik loop hem onderweg naar de kantine tegen het lijf. Hello are you allright? Waarop ik niets anders weet te zeggen dan, Ik zal het Solenne laten weten die het dan vervolgen aan Thierry zal vertellen en hij zal weer aan u laten weten…

Christel

Categorieën: Gein & Ongein

15 reacties

dj_Eddy · 5 januari 2008 op 11:46

Misschien ben ik nog niet helemaal wakker, maar ik begrijp hier niet zoveel van.

lagarto · 5 januari 2008 op 12:16

Ik wel! en ik finum leuk.
Groeten Lagarto

Mosje · 5 januari 2008 op 14:19

Toen ik lang geleden in het buitenland vertoefde had ik ook een moeder die dropjes stuurde. Dat zouden moeders niet moeten doen. Daar wekken ze heimwee mee op. En hopen dan natuurlijk stiekem dat je gauw weer terugkeert.

pally · 5 januari 2008 op 14:34

Er zitten leuke elementen in je column, maar ik vind hem wel erg bloggerig geschreven. Ik mis eigenlijk opbouw,kop en staart.
Ook de spellingscontrol had er wel door gekund.
Maar goed, misschien is het je eerste?
Dan vind ik hem nog niet zo gek. succes met je volgende en welkom hier!
tip: Het is mooier 1 en 2 als letters te schrijven, eigenlijk.

groet van Pally

bender · 5 januari 2008 op 15:58

Leuk zo’n kijkje in de liftenbranche! Daar wil ik wel meer van weten! The office vond ik fantastisch televisie en ja, zoals je zelf schrijft, het bedrijf waar jij werkt lijkt hier veel van weg te hebben. Dat kan veel mooie columns opleveren, hoop ik! Groet, Bender

Prlwytskovsky · 5 januari 2008 op 16:15

Als je bij die baas zo doorgaat dan is het in know-time: Christel Ophoupel. 😆

Maar welkom op columnX.

KawaSutra · 5 januari 2008 op 17:43

Beetje warrig geschreven maar het onderwerp is leuk.

Dees · 5 januari 2008 op 17:45

Hij is hartstikke leuk! Maar laat hem een volgende keer door iemand lezen die je durft te redigeren.

christelhoup · 6 januari 2008 op 11:17

Dank allemaal! voor de fijne reacties, Het is inderdaad mijn eerste keer en ik was te ongeduldig om de reactie van twee CX guru’s af te wachten ( deze hebben mij alle juiste tips gegeven)en heb hem dus te snel ingestuurd.

Gr en nogmaals bedankt!

Christel

Prlwytskovsky · 6 januari 2008 op 14:45

Ben jij bedonderd? Reacties van Guru’s afwachten?
Ben wie je bent en schrijf ….. en doe je voordeel met de commentaren maar blijf vooral wie je bent.

Groetjes: Peterwiets … dinges.

christelhoup · 6 januari 2008 op 18:43

Jammer, Eddy dat je het niet begreep ga beter mijn best doen op mijn volgende column.

liefs

Christel

christelhoup · 6 januari 2008 op 18:48

Hoi,

Het is meer omdat ik weet wat een chaot ( hoe spel je dit haha) ik ben, en het blijkt wel hihi Ik heb nog een column geschreven en ga hem na nog een 10 keer na te lezen ook in sturen. Ik hoop dat ook deze gelezen wordt.

Liefs

Christel

dj_Eddy · 6 januari 2008 op 21:44

Na een tweede leesbeurt begreep ik de column al een stuk beter. Het was nog erg vroeg toen ik ‘m las ;-). Overigens ben ik een groot fan van The Office. Echt een geweldige serie!

Grumpy-old · 7 januari 2008 op 11:39

The office is een serie waar ik met veel plezier voorbij zap . Maar jouw stukje is best leuk. En als je zo blijft schrijven komt het vast wel goed. En op die “goroes” hoef je niet te wachten om nog wat op papier te zetten.

Greetz
Marc

dj_Eddy · 7 januari 2008 op 13:53

Je weet niet wat je mist, Marc. Geweldige serie, The Office, zowel de Engelse als de Amerikaanse versie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder