De wedstrijd werd stilgelegd en de scheidsrechter hield de rode kaart voor de speler die zich , met een woeste blik en schuim op de mond,  op de speler van de tegenpartij had gestort.  ‘wegwezen’ Het schoppen en beuken op het weerloze lijf van de speler werd, later als totaal zinloos geweld  breed uitgemeten in de lokale media. De angst bij de omstanders verlamde elke reactie. De schrik en chaos lieten mijn beelden stilstaan als onderbreking van een onbegrepen film voorstelling. Het was op een vroege zaterdagmorgen, zo omstreeks 10.23 uur op veld 5 (in de buurt van de kantine( met toeschouwers langs het veld die hun kind aanspoorden te vechten voor de overwinningen. ‘naar links, naar links, ja daar!, goed zo Spijker’

De wedstrijd werd stilgelegd en de dader afgevoerd door zijn – naar ik vermoed-  vader. Een vader, gehuld in een lange trainingsjas met de naam van een sponsor ‘Jan van Herk voor al uw sloopwerk’ op de achterzijde. Het kind kreeg een paar schoppen en tikken tegen zijn hoofd. ‘s- avonds op de regionale televisiezender werd emotieloos verteld dat een pupillen wedstrijd van voetbalvereniging Oefening Staalt Spieren tegen Door Wilskracht Winnen, met spelers in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar totaal uit de hand liep en de toeschouwers met elkaar op de vuist gingen. Een opgenomen video werd het bewijs voor de jeugd tuchtcommissie voor de strafmaat.

De vermoedelijke vader ging, bij het horen van de maandenlange schorsing, volledig door het lint met het schuim om zijn mond. ‘Zo vader, zo zoon‘ zei een buurtbewoner tegen een verslaggever.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder