Het nagelnieuwe wedstrijdbad in onze gemeente is volgens de verhalen zo mooi en schoon, dat kalknagels en zwemmerseczeem er geen schijn van kans hebben.

Ergens had ik toch nog een badpak liggen? Ik trek een lade open en laat de kledingstukken door mijn handen glijden. Letterlijk, want mijn ooit zo strakke badpak transformeert bij mijn aanraking met een trrrrrkkkrrrrtrrrrrttt… tot een armzalig hoopje draden. Het chloorbrilletje en de latex badmuts zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden tot een plakkerig geheel.

Ik kies voor een rondje uitverkoop waar ik een nieuw badpak scoor met sexy, hoog uitgesneden knalroze bandjes, een chloorbrilletje met groengele glazen en een hightech latex badmuts van een of ander innovatief materiaal. Ook laat ik mij een volgens de verkoopster onmisbare pull boy voor tussen mijn benen aansmeren. ‘Dat ga je echt lekker vinden, hoor!’ Haar ondeugende ogen ondersteunen de woorden en het ding kost maar een tientje, dus ach, ik neem hem.

In mijn eentje baantjes trekken is niet mijn ding en ik kan mij voorstellen dat dit voor meer mensen geldt. Wellicht is er een hippe zwemvereniging in ons nagelnieuwe bad? Op het web klik ik via-via door en inderdaad, binnen een mum van tijd beland ik op de site van een club die op donderdagavond traint. Ik bel op en krijg een enthousiaste meneer aan de lijn en ik word uitgenodigd om op diezelfde vanavond vrijblijvend te komen proefzwemmen, zodat we aan elkaar kunnen snuffelen om te zien of het klikt.

Het welkom is als een warm bad en het gevoel van nieuw-zijn valt snel van mij af. Een dijk van een vrouw neemt mij onder haar hoede en wijst mij de weg naar de dameskleedkamer. Vanuit de herenkleedkamer naast ons worden schrille gilletjes geslaakt. Wij, de enige drie aanwezige dames, wurmen ons stilzwijgend in onze badpakken. Voel ik nou taxerende blikken over mijn lijf glijden of… nee… toch?

Ik grap iets over het kippenhok hiernaast. Eén van de dames haakt er direct op in en zegt blij te zijn met mij als aanwinst. “Tot voor kort gold hier: ‘Geen lid? Geen lid!’ maar met een paar extra meiden erbij staan wij ons mannetje wel. Komen je vriendinnen ook?”

Bij de aanvang van de training staan we, net als vroeger bij het schoolzwemmen, in een rij langs de kant. Grappig, hoe die herinneringen weer terugkomen – gelukkig ontbreekt hier de pinnige juf met de haak…!
De jongens staan met hun gladgeschoren, pronte borstjes fier vooruit molenwieken te zwaaien, terwijl de dames de armen voor de borst hebben geslagen. De flitsende bandjes van hun badpakken worden bedolven onder een dikke dos haar – het lijkt wel klittenband!

Even later liggen we in het water. De training is top, de mensen gezellig en gedreven. Tussen de baantjes door vang ik informatie op over gezellige etentjes en off site events met travestietenshows, transfo-verhalen uit eigen doos en weet ik wat nog meer.

Aansluitend wordt er gezamenlijk gedoucht. Het is niks voor mij om gekleed in badpak uitgebreid te poedelen, dus snel ik als eerste bibberend van de kou terug naar de kleedkamer waar ik het kleffe goedje snel van mij afrol.

De deur zwaait open. In de opening staat een prachtig, nat mannenlijf dat mijn poedelnaakte en drijfnatte lichaam van top tot teen taxeert. Hij neemt zelfs een retourtje – is hij net als ik een friend?

’S-Sorry’, stamelt hij terwijl hij zich aarzelend omdraait. ‘Ik zit aan de verkeerde kant’.

Categorieën: Thema column

WritersBlocq

Talent voor tekst, taal en verhaal

22 reacties

Mosje · 26 maart 2013 op 09:41

En ook onze kommaneukster is terug op CX 😉
Leuk stukkie Blokkie, moest wel ff googlen naar pull boy. Lijkt mij een soort kuisheidsdingetje,, want als je het weet vast te houden, kan je niks overkomen.

Nachtzuster · 26 maart 2013 op 11:34

Leuke column, alleen de uitsmijter vind ik niet zo sterk.
Waarom staan de engelse woorden cursief? Is dat met een speciale reden?

  WritersBlocq · 28 maart 2013 op 00:11

  O ja NZ ik zal nog FF antwoord geven op t cursief gedrukte. Dat doe je met buitenlandse woorden heb ik ooit geleerd. Inmiddels is dus onze halve taal cursief als je dit altijd doet… Maar ik vind t wel een mooi gegeven, om er onderscheid in te maken. Groentje WB

arta · 26 maart 2013 op 13:52

Jeej, Weebeetje!

Ik wist ook niet wat een pull boy was, kreeg er de vreemdste ideeën bij :-D, maar dat bleek mee te vallen…

Een lèkker stuk weer!

SIMBA · 26 maart 2013 op 14:54

Zwemmen met een pull boy tussen je benen….het lijkt me moelijk maar ja als het lekker is….. :snicker:

Fem · 26 maart 2013 op 16:35

Jammer dat je ‘het’ op donderdagavond doet WB, want anders was ik met de kids even komen kijken naar dat spannende ding tussen je benen :chic:

Leuk verhaal. Vooral de alinea over je badpak (of wat ervan over was dan), maar ik miste de clou ook wel een heel klein beetje…

  Mosje · 26 maart 2013 op 18:13

  hola Fem, leuk ook jou weer te treffen! De laatste keer dat ik je zag waren jij en je man vergezeld van een kinderwagen. Ik neem aan dat eea inmiddels zelfstandig rondhuppelt 😉

  Verhaaltjes zoals door WB beschreven behoeven eigenlijk geen clou. De meesten van ons zijn opgevoed met het dogma dat verhalen moeten bestaan uit een kop, romp en staart. Maar laat in het stukje van WB de eerste en de laatste zin eens weg en lees het opnieuw. Dan ontstaat er best een leuk citaat uit het leven van alledag .

   Fem · 26 maart 2013 op 20:26

   Nou, die gaat inmiddels al naar school en gunt mij een beetje rust voor die paar uurtjes per dag Mosje…

   Het verhaal op zich is ook geweldig, maar ik voelde er een soort opgebouwde spanning in. Misschien is het mijn vunzige gedachte, maar ik had een climax verwacht 😛

Li · 26 maart 2013 op 18:29

Ja, ik vind ‘m leuk! Heb flink gegniffeld om de dubbelzinnigheden. Kreeg bij latex badmuts al de slappe lach. De column leent zich om nog een keer te lezen. En de laatste zin vind ik eigenlijk wel een leuke uitsmijter. 😉

Fijn om je weer te lezen WB!

Ma3anne · 26 maart 2013 op 20:48

Dat heb jij weer! Spartelen tussen de potten en pannen met een [i] pool boy [/i] tussen je benen. (vergeef me de spelfout)

Hoe je het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar ik lig weer helemaal dubbel hier. :hammer:

WB is back!

KingArthur · 26 maart 2013 op 22:55

Erg leuke tekst en mooi beeldend geschreven. Als ik wat kritiek mag geven: nagelnieuw is in de eerste alinea leuk en toepasselijk maar had wat mij betreft niet herhaald hoeven worden later in je tekst.
Ook de titel vind ik leuk maar komt m.i. niet zo mooi uit de verf. Het impliceert namelijk dat je iets vergelijkt maar concludeert geen verschil te zien. Indien het betrekking heeft op de man die aan de verkeerde kant zit zou het volgens mij poot moeten zijn. Of ben jij tot het vrouwelijke geslacht bekeerd?

Mien · 27 maart 2013 op 08:02

Frisse column.
Heb er een flinke duik in genomen.
Trekjong?
Nog nooit zo’n groot dik blauw inlegkruis gezien.
Maar ja, het glijdt lekker weg, toch?
Slim om in groepsverband te zwemmen.
Het recreatief zwemmen in ons badje wordt momenteel geterroriseerd door straatjongeren.
Maar ja, wat hebben die ook in een zwembad te zoeken?

Mien Laco

[img]http://www.yingfasouthernnsw.com.au/Store/photos/Pull%20Boy-s.jpg[/img]

  trawant · 27 maart 2013 op 22:08

  Goh, is dat alles, daar had ik veel bedenkelijker beelden bij..

Harrie · 27 maart 2013 op 12:44

Dat is nu precies de reden waarom ik altijd in de vrije natuur zwem. Wat een toestanden. wel leuk beschreven. Groetjes, Harrie

WritersBlocq · 27 maart 2013 op 17:53

Hoi! Fijn om jullie hier ook weer te lezen, dank je wel, dat is erg genieten :inlove:
Ik krijg door deze leuke uitnodiding vd redactie wel weer veel zin om er nog eentje tegenaan te gooien, maar pfoeh zo makkelijk als t ging, gaat dat niet meer, gek hè? Hebben die andere ‘oudjes’ dat nou ook?

Lieve groet, Pauline

  Harrie · 27 maart 2013 op 23:22

  Toetsenbord oud. Internetverbinding oud. Vingers oud. Maar wel fris in het koppie. Gewoon los laten. Groetjes, Harrie

trawant · 27 maart 2013 op 22:10

Nee hoor WB, het is net als zwemmen, je verleert het nooit..
Zoals we kunnen lezen.
Gewoon elke dag trainen die schrijfspieren en je zult zien
hoe rap je weer door het alfabet schiet..!

Bitchy · 28 maart 2013 op 04:22

Hij is leuk en gemaakt om meerdere keer te lezen!

WritersBlocq · 29 maart 2013 op 23:46

Helemaal gaaf, al die reacties – bloosmodus!

Mup · 2 april 2013 op 20:12

De rol-smileys (smileys even cursief lezen) zijn op, anders had ik er zes geplaatst. ‘Hij neemt een retourtje’ geilweldig!

Groet Mup.

pepe · 2 april 2013 op 21:53

Het was even zoeken op de nieuwe site naar de zoek-functie. Gevonden en dus ook jouw lekker frisse stuk gelezen. Ik zag het voor me, die trrrrrkt en latex muts.

Ik begrijp je al een volgende column aan t schrijven bent, voor mij reden weer wat vaker hier rond te lezen;-)

Kees Schilder · 5 april 2013 op 07:16

Goed je weer terug te zien (lezen) Met komma’s en al haha

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder