Mensen zijn gevoelige wezens en dat merk ik ook als mens. Tegenwoordig denken mensen aan hun uiterlijk, houding en hoe ze over moeten komen, dit is helemaal niet erg want de mens is een sociaal wezen. Het heeft volgens mij dan ook soms een verfrissend effect dat mensen nadenken over zich zelf. Als ik op een plek ben met nieuwe mensen pas ik mij ook aan, dit doe ik zonder erover na te denken. Ik ben naar mijn idee dan ook een sociaal dier, want ik denk constant aan mensen om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Heb al zeg ik hetzelf geen foute bedoelingen met mensen, een heerlijke eigenschap toch?

Gedachtes zijn er bij een mens om ze op andere gedachtes te brengen, je kan met je gedachtes spelen, kijk maar naar hele kunstzinnige mensen die spelen constant met hun gedachtes en maken daardoor mooie creaties.

Foute mensen met fouten bedenkingen zijn er ook, waarom spelen ze zelden met positieve gedachtes in hun hoofd? Dit kan te maken hebben doordat ze worden beinvloed door geld, macht en of een verkeerde socialisatie.

Hitler was een man die constant verkeerde gedachtes had en hier gretig gebruik van maakte en met als gevolg dat een groot deel van het Duitse volk hetzelfde ging denken. Toch wel een machtig en eng idee dat je hele volkoren kan beïnvloeden met je eigen gedachte.

In functies waar je een politieke rol hebt moet je nooit je eigen denken teveel uitte, je kan dan mensen beïnvloeden in negetieve zin. Geert Wilders vind ik dan ook een goed voorbeeld. Hij beweert dat de helft van de Koran verscheurd kan worden, toch zit hij fout naar mijn denken. Als je zo’n uitspraak kan doen met juiste middelen, zoals media hoef je geen Geert Wilders te zijn maar een doorgedraaide gek. Toch zie je helaas dan, dat een deel van de mensen die met hem meepraat achter hem aan gaat hollen. Je gaat mij toch niet vertellen dat die mensen die achter zo’n uitspraak staan, de hele Koran hebben gelezen.

Ben tot de conclusie dan ook gekomen dat we mogen denken wat we denken, dit dat dan wel tot een bepaalde hoogte met het uitte naar anderen toe en dus niet mensen grofweg zomaar beledigen om in bijvoorbeeld wat ze geloven.

Het is ook maar een deel van mijn gedachte! Laten we onze gedachtes samen voegen, erover praten en denken op een sociale manier, desnoods een wet voor gedachtes en op welke manier je ze tot uitting mag brengen, of is dat artikel 1 van de grondwet?

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

arta · 23 februari 2007 op 19:36

[quote]Toch wel een machtig en eng idee dat je hele volkoren kan beïnvloeden met je eigen gedachte.[/quote][quote] je kan dan mensen beïnvloeden in negetieve zin. [/quote]
Mijn gedachte ging uit naar een halfje wit…
Kromme zinnen, vergeten leestekens en slordigheidsfoutjes maken het niet prettig leesbaar!!!

pally · 23 februari 2007 op 21:40

[quote]het uitte naar anderen toe[/quote]

Ik denk, Ronaldjecas, dat iets minder columns opsturen en ze eerst grondig op fouten(laten) nakijken, misschien meer zou opbrengen.
Dat is een van mijn gedachtes….

Pally

Mup · 24 februari 2007 op 19:56

Ik ben het eens met de reacties van mijn voorgangers, wil er aan toevoegen dat je gedachten me wel aan het denken gezet hebben:-)
Maar een wet op gedachten, nee daar kan ik het niet mee eens zijn,

groet Mup.

Shitonya · 26 februari 2007 op 11:45

zich zelf – aan elkaar
Hitler was een man die constant verkeerde gedachtes – niet constant -> deels
Het lag niet aan hem trouwens, maar aan het volk zelf die zich erdoor liet indoctrineren.
nooit je eigen denken teveel uitte – maak hier maar “mening” van en “uiten”

“gaat hollen” is gaan hollen
met het uitte naar anderen – uiten
Het is ook maar een deel van mijn gedachte! – geen hoofdteken
En volkoren deed me helemaal janken van amusement…- volkeren dus
uitting is uiting

De laatste alinea slaat als een lul op een drumstel. Een wet hoe je je mening mag verkondigen? Laten we meteen iedereen doodschieten met een andere mening. Ohnee, dat gebeurt zo nu en dan al. Het stikt van de weerzinwekkende grammaticale fouten en zinscontructies en de boodschap verteld weinig nieuws. Het is zo geformuleerd zoals een klein kind dat zou doen.

Op volgende columns zal ik geen commentaar meer leveren, want ik heb nog geen enkele verbetering gezien sinds al je vorige columns waar ik dus uit af kan leiden dat je niets met kritiek doet. Ik zou je pen maar in de prullenbak gooien.

Scrubbie · 26 februari 2007 op 14:36

naaa shitonya kan het ook ff wat minder.
Ik weet dat spelfouten echt zeer irritant zijn maar gaat het in columns niet om de gedachte die erachter zit en niet of de dikke van Dale het er wel mee eens is? Natuurlijk zou deze column iets meer onderbouwd kunnen worden maar je hoeft nix te betalen ofzo om deze columns te lezen dus ipv. hem volledig de grond in te trappen zou je hem ook positief kunnen stimuleren…

Gr. Scrubbie

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder