Het Opperwezen, astraal virtueel op onze aarde alom aanwezig, maar onzichtbaar, is boos! Het boze oog wordt werkelijkheid!

‘Ik Opperwezen ben er totaal maar dan ook totaal klaar mee!‘ ‘Waarmee, Opperwezen?, vroegen, de eeuwig met elkaar in conflict levende Binnen Stemmen. ‘Bek houden Dogma!, en jij ook Pseudo Religieuze Leider  en *Pausmobiel’. Jij Dogma met jouw boek en jij  afgezant van ‘God’ met jouw onderdanige  andere slijmjurken. Is Lam met zijn wartaal. Je hebt nooit die taal geleerd dat Engels wordt genoemd. ‘war..taal’. oorlogstaal! Opruimen zal ik die machtswellustelingen.

‘Sodemieter allemaal op Binnen Stemmen!, en het Brein van Opperwezen werd het rustig. De Binnen Stemmen opgelost in het niets. Door het universum en alle zwarte gaten klonk een oerkreet. ‘ IK ben het Opperwezen, schepper van wat IK wil scheppen!’

‘ De rijken zullen straks de armsten worden en de armsten de rijken van geest zonder- wat ze daar beneden ‘geld’ noemen’  In a split second!  Nee, ik laat  hun wereld uit elkaar spatten want dat is wat het is zoals het straks ook zal zijn!

Miljarden jaren  heb ik me afzijdig gehouden maar nu ben ik, Opperwezen er helemaal totaal klaar mee!

In een verre hoek van het universum  hoorde Opperwezen gehuil. Het is Opperwezen  junior. Wat is er junior? Papa, maar dan kan ik niet naar beneden en als ‘De Lang Verwachte’  zelf ingrijpen. Ze wachten op me en de doden zullen opstaan, roepen ze. Maar dat zijn hun zelf verzonnen grapjes. Dood is dood, behalve  U, mama en ik, wij gaan nooit dood.

Junior, vrees niet wij zullen alles en iedereen overleven! Voor jou heb ik een mooie  opdracht. Oh, papa vertel ‘s. Nou junior, jouw moeder en ik vinden dat jij een nieuwe wereld mag scheppen.

Maar en let op… zonder geloof!. Dus geen fratsen meer met kruizen, volgelingen en goochelen met 2 broden en een vis. Dat weer laten lopen van de kreupelen en de blinden laten zien. O ja, stop ook met dat op water lopen!

Weg met het laten denken dat jij kan goochelen. Geen illusies meer. Laat die goocheldoos dus maar hier!

IK, Opperwezen en jouw vader, DENK, dus besta! Junio, ,is dat duidelijk?

Ja!, papa, dat waren toen mijn grapjes maar niemand begreep het. Weet u nog dat ik opstond uit de dood? Ja, junior die grap ken ik al eeuwen. Het was niet jij die gekruisigd werd maar jouw dubbelganger. Dus je stopt of ik laat je weer miljarden jaren wachten!

Nu even opletten, schrik niet.

De KNAL, als plotselingen eruptie van vulkanen, orkanen en tsjunami’s , dat tegen de randen van het universum terugkaatste, werd een ketting van ontploffende  en  het uiteenspattende universum.  Behalve de zon, want  een zon is nodig voor leven.

Junior begon onbedaarlijk te lachen. Papa, papa….. Keigaaf, Vet Cool, Wauws!

(De oerknal mislukte.jammerlijk, de mensheid verdween, opgelost in het niets)

‘Junior ga, ga nu en schep een nieuwe ‘mens’ en samenleving, maar anders: Vrede!

‘Dag junior, hou contact met ons, dag lieverd!’

Papa Opperwezen en Mama, zullen we skypen?

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

8 reacties

Esther Suzanna · 15 juni 2018 op 11:23

Vetcool! 🙂 Is dit niet de opdracht van de Maand?

Arta · 1 juli 2018 op 10:05

Gefeliciteerd, Nummer 22!, met deze CvdM!
Ik zou willen dat ik 10% van jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen had ?

Nummer 22 · 1 juli 2018 op 12:12

Wauw.. ik ben zeer vereerd!
Mooie zondag, mooie taal en columns, verhalen, et cetera et cetera.

En nu mer de opdracht van de maand juli maar ’s aan de slag.

Esther Suzanna · 1 juli 2018 op 14:17

Geweldig! 🙂

G.van Stipdonk · 1 juli 2018 op 19:26

Van harte gefeliciteerd. Geniet er van.

Mien · 1 juli 2018 op 20:37

Felies Nummer Eén of is het Nummer Twee?
Ben het even kwijt.
Winnaar van de Column van de Maand met een Opdracht van de Maand juni.
Eigenlijk zijn er dan twee meest bijzondere opdrachten van de maand benoemd. Of twee columns vsn de maand? ‘Boeien!’, brult Poseidon, van voor de oerknal. ?

    Nummer 22 · 2 juli 2018 op 11:09

    Mien, je bent scherp! heel scherp. Ik lees het wel. Gewoon leuk om een maand benoeming te mogen ontvangen.

    Allemaal bedankt. En nu – na publicatie- snel mijn Juli blunder te lezen. Ik kijk uit naar jullie blunders.
    Mooi warme zomerdag gewenst en… vergeet niet veel te drinken, maar dit terzijde.

Geef een antwoord