Want iedereen heeft het wel over de vreselijke rampen die de aarde hebben getroffen rond de jaarwisseling, zoals vloedgolven, aardbevingen, een doodgeschoten vader en een zwaargewonde dochter, een in stukken gebroken zeilboot in de stormvloedkering en twee verdwenen mannen, een vermoord meisje langs de Maas… …de geschonden privacy van Maxima omdat iedereen haar buik wilde filmen, het geschonden zelfbeeld van de koningin omdat iedereen Maxima’s buik blééf filmen, de dood van mevrouw Wiegel, het gruwelijke leven en einde van de kleine Savanna, het bultje van Brandsteder en de teloorgang van Studio Sport, maar er zijn ook hele leuke dingen op de wereld…
Je moet ze met een vergrootglas zoeken, dat wel, maar wie er oog voor heeft, stuit toch op erg fijne vooruitzichten voor 2005.
In Zweden, hoewel in diepe rouw, kijkt men halsreikend uit naar het midden van dit jaar want dan gaan de absurde belastingtarieven van de alcohol. Dat zal, zwartgalligen, voor de consumptie niet uitmaken want terwijl in Zweden de drank het duurst was ter wereld, was de inname aldaar het hoogst van onze aardkloot. Want wat verboden is of vreselijk duur… Dat vreten en zuipen we vrijwel puur.
Dus wat is daar nou zo goed aan, zult u vragen? Welnu, de kans dat ik op het verjaardagsfeest van mijn vriend Lennart wederom bowl te drinken krijg die op sterkte is gebracht middels het toevoegen van een liter van de beste ziekenhuisalcohol (70%)is uitermate klein geworden en dat gegeven verheugt mij zeer. Het aantal beschonkenen zal vast en zeker niet afnemen, maar het aantal blinde beschonkenen wel. En het aantal Nederlanders dat Zweden meed in verband met de afschrikwekkend hoge prijs voor een blikje Heineken, zal evenredig dalen. Veel meer toeristen dan vroeger zullen hun weg weten te…
Ik had mijn bek moeten houden!

TT


15 reacties

Mosje · 17 januari 2005 op 13:05

Haha, die Ton. Maak je geen zorgen beste kerel. Zweden stond al op mijn verlanglijstje.
Cheers!
😛

JAB · 17 januari 2005 op 13:09

Ach Ton, als een biertje of ander alcoholische verrijking zo belangrijk voor jou of Lennart is (bowl kan ook lekker zijn, zelfs nog lekkerder dan met alcohol), is er nog wel een andere oplossing. Waarom zoeken jullie het niet in het zuiden? Altijd maar dat noorden. Ik heb eens gehoord dat naarmate je naar het noorden gaat de mensen steeds depressiever worden. Dan helpt alcohol ook niet meer echt. Overigens zal ik Zweden ooit wel eens bezoeken maar wat ik mijd is dat vermaledijde blikje Heineken. Er zijn lekkerder alternatieven verkrijgbaar, maar goed, ieder zijn smaak (of valt er nou opeens weer niet meer met mij te praten?).
Overigens, een kort stukje en veel informatie. Tekstueel en qua opzet zet het mij aan het denken. Dank daarvoor.
JAB

WritersBlocq · 17 januari 2005 op 14:23

Dus geen kater meer bij het betalen, maar gewoon de dag daarna, spijkers zoeken in je kop :hammer: , heerlijk! Hi Ha Heineken betaalbaar houden, daardoor blijf ik aan het werk, het kringetje is weer rond.
Ik zeg: :pint: een rondje van Pauline! Dat zullen we vieren en als we dubbelzien, hebben we pret voor z’n achten huh…?!

sally · 17 januari 2005 op 14:34

Een maand lang verplicht positieve berichten.

Ik weet het …valt niet mee
maar toch…
Hier word je vrolijk van.

erg leuke column Tontheunis 😛

Ma3anne · 17 januari 2005 op 14:56

In 1976 midzomerfeest in Stockholm gevierd. Mensen aan de aftershave en spiritus, kinderen dronken in de metro. En wij konden enkel priklimonade kopen. Walgelijk die excessen.

Heb me in een paviljoen in Orebro op een cognacje laten trakteren een paar dagen erna, op mijn 25ste verjaardag, dat omgerekend 28 Hollandse guldens kostte. Let wel: 29 jaar geleden!

We hadden 50 blikjes Heineken bij ons vanuit Holland voor de broer van mijn vriendin, die er stage liep en jarig was. Dat bier hebben we achter in mijn groene eend meegesmokkeld via Duitsland en Denemarken. Op de gok dat ze het zouden vinden, maar daar hadden we met onze onschuldigste gezichten een act voor ingeoefend, mocht dat gebeuren. Ook hadden we een act om de douane bij voorbaat af te leiden. En dat lukte. Bij het verlaten van de boot in Goteburg werden wagens voor ons en achter ons gecontroleerd en wij mochten doorrijden na wat heen en weer gegrap.

Uiteraard werden we door broerlief en kornuiten met gejuich binnengehaald.

Dat waren nog eens tijden… de jeugd was toen nog niet zo verdorven als nu. 😀

Dees · 17 januari 2005 op 18:32

Leuke intro, leuke uitsmijter 😀

Louise · 17 januari 2005 op 20:04

Goh, nog helemaal niet bij stilgestaan, maar je hebt helemaal gelijk. Dat is pas echt mazzel hebben 😉 😛

pepe · 17 januari 2005 op 21:16

[quote]Ik had mijn bek moeten houden![/quote]

Ja graag, want ik rook het heineken biertje hier!! 😉 En als ik ergens slecht tegen kan is het drank, ik ga er van slapen…

leuke column… zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Mup · 17 januari 2005 op 21:30

Laat ik nu altijd begrepen hebben dat het noorden op het verlanglijstje stond van veel mannen, omdat er een overschot aan vrouwen is?;-)

Groet Mup.

Li · 17 januari 2005 op 22:09

Ik zweed
Jij zweed
Wij zweden? :pint: :pint:

Raindog · 17 januari 2005 op 22:52

Met mijn aangeboren moeite met trendvolging (voor het eerst in jaren eens over de grens geweest ;-))heb ik voor u allen reeds het nodige veldonderzoek verricht. Café Ida, Halmstad, biertje: € 3,50. Dat was wat mij betrof in ieder geval één mythe die niet klopte. Mocht er de komende jaren een speciale ‘hollander-belasting’ ingesteld worden in Zweden, gelieve u tot TT te wenden.

😉

tontheunis · 18 januari 2005 op 13:04

[quote]Waarom zoeken jullie het niet in het zuiden?[/quote]

Jab, kerel! Dat zou mooi zijn, ware het niet dat de ervaring me heeft geleerd dat in mijn geval ik dan waarschijnlijk met een joint van kamelenkak thuiskom.

Welke genotsmiddelen mensen ook gebruiken, een te grote vraag en een te klein aanbod jagen de prijs altijd naar grote hoogten.
Alcohol is al sinds jaar en dag het genotsmiddel van Scandinavie en Noord-Europa en al even lang profiteren overheden daar gretig van. Accijns is onze hele geschiedenis lang een onuitputtelijke bron voor regeringen en vorstenhuizen geweest, zoals de hash dat is voor Noord Afrika…

Broeders en zusters, hef het glas op dat wat was. Want de goede oude tijd van zelfgestookt bocht, spiritus en medicinale alcohol verdwijnt binnenkort om nooit meer terug te komen. Nu de accijns nog…

TT

tontheunis · 18 januari 2005 op 13:23

[quote]Ik zweed[/quote]
[quote]Jij zweed[/quote]
[quote]Wij zweden?[/quote]

Een goed glas met een goede vriend,
dat houdt een mens tevreden…

DirkJan2 · 18 januari 2005 op 21:18

En op de een of andere manier trekt dat hele Zweden mij niet. Of is het omdat alle vrouwen er blond zijn?

(Marieke kijkt me vanuit haar ooghoeken aan. ‘Wat ben jij aan het doen?’ vraagt ze scherp.
‘Niets lieffie. Nog een kopje kaneelthee?’, antwoord ik gedwee. Ik weet het, ik ben afgericht.

Marieke is blond. Zweeds blond.)

tontheunis · 18 januari 2005 op 22:59

Stuur Marieke maar eens naar Zweden. Eenzaam en in de volledige rust kan ze wellicht nadenken over wat een man als jij toch in vredesnaam anders wil dan een Zweeds aandoende schone.

Laat ze de kaneelthee maar thuislaten… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder