“Oh dus jij dacht dat je haar gekwetst had? Achoss… wat schattig! Welnee joh, het gaat super met haar. Ja ze was best verdrietig de dag nadat je het had uitgemaakt, maar chocolade doet wonderen. Wat leuk trouwens dat we je zo tegen komen, helemaal in je eentje. Ja wij zijn met de hele groep aan het shoppen. Nee ze is er niet bij, ze had het veel te druk met haar nieuwe vriend. Ja ze heeft een nieuwe vriend. Leuke jongen, joh! Echt een schat. Hij is zo goed voor haar. Echt een jongen die haar verdiend, snap je? Ziet er ook nog eens goed uit. Niet dat jij lelijk bent hoor haha, dat bedoel ik absoluut niet. Kijk mijn type ben je niet, hihi. Maar goed, hij is erg knap dus. En rijk. Ja, hij heeft een goede baan. Eigen huis, mooi tuintje erachter. Ze is helemaal in de wolken.

Nou niet zo verdrietig kijken. Je wil toch dat ze gelukkig is? Je gunt het haar toch? Of we boos op je zijn? Welnee, jongen. Het zat er toch allang aan te komen. Je hebt haar nooit gewaardeerd, nooit op de juiste waarde geschat. Terwijl ze zo leuk is. Kijk, we mochten je wel. Ik moet toegeven, in het begin vonden we je nogal een klootzak. Maar uiteindelijk kwamen we erachter dat je helemaal geen lul bent, je bent gewoon onzeker. En daar kun je niks aan doen. Compleet begrijpelijk dat je haar zo wel moest behandelen, om jezelf een man te voelen. Maar zoals ik al zei, we nemen je niks kwalijk. Ze heeft veel van je geleerd en heeft nu een super vriend die van haar houdt en niet te beroerd is om dat te laten zien. Lieve kaartjes krijgt ze, de mooiste gedichten. Altijd een bos bloemen. Kijk, ik wil niet zeggen dat die kaarsjes die je haar een keer hebt gegeven te min zijn, maar goed. Je gevoel laat je er niet echt mee blijken. Neem dan haar nieuwe vriend. De liefste berichtjes laat hij achter. Hij geeft echt om haar. En hij is man genoeg om dat te laten zien aan haar.

Wat kijk je sip. Niet te lang terugkijken naar het verleden, joh. Gewoon jezelf herinneren aan waarom je het hebt uitgemaakt. Ze paste niet bij je, want haar kledingsmaak is compleet anders dan de jouwe. Daarnaast is ze blond en jij valt op brunettes, luister jij naar R&B en zij naar hardrock. Compleet begrijpelijk dat je haar hebt gedumpt. Nooit geen spijt van krijgen ook. Je had keiharde, gegronde redenen voor een break-up.

Pink je daar nu een traantje weg? Ach… wat lief. Zullen we de groetjes voor je doen?”


13 reacties

DriekOplopers · 3 maart 2006 op 09:43

Ach, de wraak en woede van een versmade vrouw zijn niet mis…

Driek

senahponex · 3 maart 2006 op 09:49

Volgens mij heeft hij het uitgemaakt om haar vriendinnen. 😀

wendy77 · 3 maart 2006 op 10:44

Heb vast al gereageerd op je site, maar hij is weer geweldig leuk hoor Chantal 😛

Mosje · 3 maart 2006 op 10:51

Het ligt jou wel, het schrijven met een ironisch, soms sarcastisch toontje. Erg leuk.
Tot nu toe gebruikte je het om liefdesperikelen te behandelen, maar ik ben eigenlijk best wel benieuwd of je ook hele andere situaties zo kunt beschrijven.

Nana · 3 maart 2006 op 12:36

Mosje heeft wel een beetje gelijk.

Nana · 3 maart 2006 op 12:38

Enne Chantal als ik je column zo lees denk ik toch: die man komt er ooit achter dat hij stom is of hij is gewoon stom. 😉

KawaSutra · 3 maart 2006 op 15:11

Volgens mij heb je dit niet verzonnen. 😀

Jo-el · 3 maart 2006 op 15:41

Leest lekker weg..zou je ex niet willen zijn though… 😛

WritersBlocq · 3 maart 2006 op 17:08

🙂

Trukie · 3 maart 2006 op 17:41

Ik sluit me ook bij Mosje aan.
Voor deze ene keer dan 😉

Chantal · 3 maart 2006 op 18:15

Allemaal bedankt voor de reacties!

@ Kawa: daar heb je gelijk in 😉

Li · 3 maart 2006 op 19:39

Kijk, zo’n vriendin wens je iedereen toe 😉
Daar heb je wat aan!

Li

Ma3anne · 4 maart 2006 op 10:09

Die wraakgevoelens leveren in elk geval stof tot schrijven op.
Leuk, dat je van de ik-persoon uit de vorige columns nu een vriendin hebt gemaakt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder